Specialized helmen

Bekijk:

The Specialized fietshelm - high-tech voor je hoofd

"Bescherm wat goed is" is misschien een gezegde uit een Tetra Pak reclame, maar het geldt ook voor iedere fietser. Want niets op het menselijk lichaam is zo belangrijk en tegelijk zo kwetsbaar als het hoofd. Daarom is het belangrijk om een helm te dragen. Maar zelfs ervaren fietsers verzetten zich daar vaak tegen, ondanks de risico's die aan helmloos rijden zijn verbonden. De reden: Te zwaar, te warm, te oncomfortabel. Specialized heeft deze nadelen al lang onder controle en biedt veilige, comfortabele fietshelmen die er ook qua design goed uitzien.

Specialized focust op functionaliteit en innovatie

Maar wat alle Specialized helmen gemeen hebben is hun functionaliteit. Optimale bescherming gaat hand in hand met geïntegreerde ventilatie en een aangenaam laag totaalgewicht. Daarnaast is er een sportief design en zijn er vele kleine innovatieve details die de helmen doen opvallen in de massa. De Specialized S-Works Prevail fietshelm biedt verhoogde schokbescherming met zijn gepatenteerde Dual Density EPS schuim, terwijl de geïntegreerde Kevlar kooi het gewicht vermindert en de stabiliteit vergroot. Voor extreme MTB-rijders is er de Specialized Helm Dissident, waarmee je de grenzen van downhill-snelheid en radicale sprongen kunt testen. De integraalhelm van carbon is momenteel een van de lichtste en technisch meest geavanceerde helmen in dit segment en wordt regelmatig door de profs gebruikt tijdens hun wedstrijden. Maar Specialized fietshelmen zijn niet alleen bijzonder geschikt voor de speciale eisen van MTB en wegwielrennen. Voor triatleten en tijdritprofs hebben de Amerikanen speciale aero-helmen in de aanbieding die de luchtstroom uiterst efficiënt kanaliseren met een zogeheten 4th Dimension ventilatiesysteem en die dankzij de vorm van de mondopening de luchtweerstand extreem verminderen.

Specialized helmen voor dagelijks gebruik

De kinderhelmen daarentegen worden niet zozeer gekenmerkt door hoogtechnologische ontwikkelingen, maar overtuigen door degelijk vakmanschap, hoge bescherming en een aantrekkelijk design. Want vooral kinderen en tieners weigeren vaak heftig om een "uncoole" fietshelm op te zetten. Daarom richt Specialized zich op speelse ontwerpen en een tijdloze vorm. Maar dat is nog niet alles: Specialized biedt ook speciaal geoptimaliseerde helmen voor BMX-fans, dagelijkse forenzen en toerfanaten die tegemoet komen aan de speciale eisen van hun dragers. Om nog maar te zwijgen van de speciale dameshelmen die het cultmerk in elke categorie klaar heeft liggen. De Andorra helm, bijvoorbeeld, is de perfecte Specialized helm voor vrouwelijke trailrijders en zorgt er met een Tri-Fix bandje en het HairPort SL systeem voor dat de dames geen last hebben van hun manen.

The perennial favourite - Specialized S3

De S3 is bijzonder populair bij zowel mannen als vrouwen. De Specialized helm voor ambitieuze racefietsers is ultralicht en versterkt met aramidevezels. Dankzij het unieke ventilatiesysteem kan je het hoofd koel houden, zelfs in lastige situaties, en dankzij de diepe ventilatiekanalen wordt het verkoelende effect zelfs bij de heetste temperaturen volledig benut. Bescherming wordt geboden door het Quad Inmold proces, dat ook op veel andere Specialized helmen wordt toegepast en zorgt voor gegarandeerde stabiliteit in geval van nood.

Vind de perfecte Specialized helm nu online

Als de S3 helm je heeft overgehaald, of als je de voorkeur geeft aan de Specialized Dissident, dan is BikeExchange de plek voor jou. Wij hebben niet alleen een ruime keuze aan modellen, maar wij bieden ook vele kleurencombinaties, maten en modellen van vorig jaar tegen een scherpe prijs. Selecteer links jouw categorie, voer jouw hoofdomtrek of maat in en blader door het ruime assortiment.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief