Fietshandschoenen

Bekijk:

Uitgebreid koopadvies over fietshandschoenen

Ze zijn eigenlijk maar een klein en nog goedkoper onderdeel van jouw fietskleding, maar fietshandschoenen beschermen jouw handen tegen schaafwonden bij een val en bieden dus een belangrijk stuk veiligheid op de fiets, naast de fietshelm. Bovendien voorkomen ze eeltplekken en zorgen ze voor een betere grip op het stuur. Wielerhandschoenen zijn er in drie categorieën, wij leggen uit welke de juiste zijn voor je volgende fietstocht.

Korte handschoenen voor Toer- en Racefietsen

Doe je ogen dicht. Wat zie je als je denkt aan "fietshandschoenen"? Waarschijnlijk een handschoen met korte vingers. Het heeft een palm van extra zacht leder en een min of meer geprononceerde padding. Op de rugzijde van de hand zit dunne, ademende stof, misschien een klittenbandsluiting, of een manchet dat de handschoen aan de pols vastmaakt voor een goede pasvorm. Absoluut juist, zo zien de meeste zomerhandschoenen eruit.

De reden waarom je ook voor grotere fietsprojecten in de zomer handschoenen moet hebben, ligt voor de hand. Of liever, in je hand. Als je sport, wordt er zweet geproduceerd, dat is volkomen normaal. De handpalmen worden meestal als eerste nat van het zweet. Fietshandschoenen absorberen het zweet, zodat je je grip op het stuur niet verliest omdat het glad wordt. Je kunt de handschoenen ook wassen. Je kunt het stuur niet wassen.

Bovendien voorkomt de extra vulling in de handschoenen de vorming van pijnlijk eelt op jouw handen. Er zijn drie raakpunten tussen de fietser en de fiets: de voeten op de pedalen, het zadel en de handen op het stuur. Op de fiets, doen de benen het meeste werk. De grootste druk ligt op het zadel. Schoenen, broeken en zadel zijn dan ook veelbesproken onderwerpen. En de handen worden vaak vergeten. Maar een stevige greep op het stuur is belastend voor de huid van de handen. Hierdoor ontstaat wrijving, wat na verloop van tijd kan leiden tot onaangename drukpunten en roodheid. In extreme gevallen kunnen er zelfs blaren ontstaan.

Gevoerde handschoenen dempen zwaar belaste zones, zodat tintelende of pijnlijke plekken kunnen worden vermeden. Last but not least beschermen korte fietshandschoenen je ook tegen en tijdens valpartijen. De verbeterde grip geeft je meer controle over jouw fiets, zodat je een val of twee kunt voorkomen. En als je valt of een ongeluk krijgt, blijven jouw handpalmen gespaard van schaafwonden.

Mountainbike handschoenen - veel functie in een kleine ruimte

Hoe meer je je laat gaan bij het mountainbiken, hoe belangrijker de juiste handschoenen zijn. Ze zorgen niet alleen voor een beter rijgevoel en slipvrije grip op het stuur. Er komt nog veel meer kijken bij handschoenen voor Mountainbikes. Want de handen van een mountainbiker lopen niet alleen gevaar bij een val. Als je buiten de gebaande paden in de natuur bent, is het altijd mogelijk dat de natuur te dichtbij komt. Het afranselen van takken, brandnetels of grassen kan leiden tot zeer onaangename ontmoetingen met flora als jouw handen niet voldoende beschermd zijn.

Daarom hebben MTB-handschoenen meestal lange vingers, omdat ze alleen op die manier voldoende bescherming kunnen bieden. Ingebouwde beschermers beschermen knokkels en vingers tegen verwondingen. De beschermers kunnen een of andere breuk voorkomen, althans zij zorgen voor een soepele en dus ongecompliceerde breuk. Sommige handschoenen, speciaal voor off-road-liefhebbers, hebben zelfs ingebouwde polsbeschermers. Sommige mountainbikers vinden ze in de weg zitten, anderen zweren erbij - kwestie van smaak.

Coatings van siliconen of soortgelijke stoffen verbeteren de grip van de vingers op remmen en versnellingen. Een goede polstering ontlast de gewrichten en de handen en voorkomt vermoeidheidsverschijnselen. je hebt de keuze tussen fietshandschoenen met talrijke ventilatieopeningen tussen de beschermers, handschoenen die winddicht zijn voor lange downhill-avonturen of thermische modellen voor koude weersomstandigheden.

Een Hummer voor de winter

De handen warm houden aan het stuur in de winter is een taak voor echte specialisten. Handen zijn sowieso de eerste die het koud krijgen, maar op een fiets zitten ze ook nog eens vooraan. Het is niet makkelijk om zulke blootgestelde ledematen warm te houden. Ze zouden eigenlijk goed in wanten zitten, ware het niet van de versnellingen en de remmen. Je hebt individuele vingers nodig om ze te bedienen.

Daarom zijn er speciaal voor fietsers ontworpen winterhandschoenen. Het principe is heel eenvoudig: wanten houden je vingers warmer dan vingerhandschoenen, omdat in een want de vingers elkaar kunnen verwarmen. Maar om toch een fiets te kunnen bedienen, worden twee vingers samengepakt, namelijk de wijsvinger en de middelvinger, alsmede de ringvinger en de pink. Omdat de hand eruitziet als de schaar van een kreeft, worden deze handschoenen gekscherend "kreeft" genoemd. Met een zweetabsorberende binnenhandschoen en een dik gevoerde buitenkant kun je zelfs bij vriestemperaturen op pad en genieten van een winterse fietstocht.

Wat je nog meer moet weten

Wielerhandschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, materialen en kleuren, voor mannen en vrouwen en natuurlijk ook voor kinderen. Om fietshandschoenen in de juiste maat te kunnen bestellen, is het handig als je jouw handschoenmaat kent. Het is heel gemakkelijk om jouw maat te weten te komen. Je hoeft alleen maar de omtrek van jouw hand te meten op het breedste gedeelte van de handpalm - zonder de duim. Als je geen meetlint hebt, kunt je ook een touwtje en een liniaal gebruiken. Op internet vindt je tabellen die je helpen bij het omrekenen van centimeters naar handschoenmaten.

Er is een ruime keuze aan materialen voor fietshandschoenen. De mix van verschillende basismaterialen maakt jouw handschoenen licht, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Net als alle andere sportuitrustingen zijn fietshandschoenen ontworpen om zo licht mogelijk te zijn. Ze moeten ook duurzaam zijn, wat in het geval van fietshandschoenen natuurlijk betekent dat de palm slijtvast moet zijn. Daarom zijn ze meestal gemaakt van leer of kunstleer. Vooral zacht leder of kunstleder, want dat zorgt voor een comfortabele grip. Gelcomponenten of schuimrubberen inzetstukken dempen en absorberen schokken en stoten.

Het materiaal waarmee de rug van de hand in aanraking komt, is ademend en min of meer verwarmend. Verschillende lagen maken de handschoenen waterdicht, winddicht of winterproof. Rubberen of siliconen coatings verhogen de grip en voorkomen gevaarlijk controleverlies, zelfs in natte omstandigheden. De extra beschermlaag voor vingers en knokkels bestaat uit beschermers in de vorm van plastic omhulsels op het oppervlak van de handschoenen.

Zoals je ziet, is er verbazingwekkend veel aandacht besteed aan dit in eerste instantie onopvallende onderdeel van jouw fietsuitrusting. Natuurlijk kunt je de perfecte fietshandschoenen voor jouw volgende fietsproject hier op BikeExchange vinden. Hier bieden veel winkeliers fietshandschoenen in alle mogelijke soorten en maten aan. Je kunt zelf de maat bepalen en de handschoenen online bestellen of ze passen en kopen in een van onze gespecialiseerde winkels bij je in de buurt.

Top aanbiedingen op BikeExchange

Het wordt vaak verwaarloosd ten gunste van andere onderdelen van het lichaam en de fiets, maar de combinatie van het handvat en het stuur is belangrijk en verdient aandacht. Handschoenen horen tussen de hand en het stuur, zo simpel is het! Wij hebben een enorme keuze aan fietshandschoenen en vertellen je wat je moet weten voor je koopt.

Fietshandschoenen kopen in alle maten

Omdat het niet zo goed en vooral niet zo veilig is om met blote handen te fietsen, kunt je bij ons geselecteerde fietshandschoenen kopen die bij jouw ideeën passen. Racefietsers, mountainbikers en trekkingfietsfans vinden allemaal wat ze zoeken in onze online fietsenwinkel. Bekijk onze korte en lange en de thermische en kindermodellen op jouw gemak en bestel bij ons tegen de beste prijs. Wat je ook zoekt als het gaat om fietshandschoenen, BikeExchange biedt je een grote verscheidenheid.

Bikehandschoenen zorgen voor meer veiligheid op de fiets

Alleen perfect passende fietshandschoenen kunnen je echt helpen. Immers, als je hard gaat op je fiets of je MTB op slecht terrein rijdt, heb je een stevige grip nodig. Als je wilt dat jouw speciale fietshandschoenen ademend zijn, niet slippen en een ideale pasvorm hebben, dan hebben wij in onze winkel precies wat je zoekt. Profiteer van deze geweldige kans en haal de beste merk fietshandschoenen voor een aantrekkelijke prijs in huis. En om jouw zoektocht minder vervelend te maken, kunt je in onze fietsenwinkel verschillende filterfuncties activeren. Allereerst kunt je klikken op de merken van jouw voorkeur. Bovendien kunt je alle denkbare kinder- en volwassen maten en de kleur van jouw keuze kiezen. Je kunt de zoekopdracht ook verfijnen door een prijslimiet in te voeren. Als alles eenmaal is gespecificeerd, kunt je binnenkort precies die fietshandschoenen van hoge kwaliteit kopen die je in gedachten hebt.

Koop fietskleding online of direct van een dealer

Op BikeExchange vindt je gegarandeerd de juiste Fietskleding. Als je op zoek bent naar fietshandschoenen van hoge kwaliteit, helpen wij je graag met onze fantastische aanbiedingen. Met één klik ziet je in één oogopslag alle productdetails en kunt je ook zien wie er achter de aanbieding zit. Als je nog vragen hebt over een paar fietshandschoenen, aarzel dan niet om rechtstreeks contact op te nemen met de leverancier. Onze dealers zullen je te allen tijde graag helpen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief