Scott Bikes

Bekijk:

Over Scott Bikes

Het eerste producten van Scott waren in 1953 aluminium skistokken. Revolutionair, want tot dan toe waren bamboestokken gangbaar. De Zwitsers waren meteen al revolutionair en dat is Scott altijd gebleven. Inmiddels worden materiaal, onderdelen en accessoires voor allerlei sportbranches gemaakt. Fietsen en fietsaccessoires zijn daarbij wel het meest bekend in De lage Landen, niet in de laatste plaats ook door de ondersteuning van wielerploegen en mountainbike teams. In 1989 verkreeg Scott wereldfaam met het eerste opzetstuur. Greg Lemond pakte er een dikke minuut tijd mee terug op Laurent Fignon in de afsluitende tijdrit van de Tour de France en won zo het eindklassement. Een andere mijlpaal bereikte Scott in 1998 met de G-Zero, destijds meest lichtgewicht fullsuspension mtb ter wereld. In 2001 wisten de Zwitsers het lichtste fietsframe ooit te bouwen. Het woog amper 1 kg en werd ter beschikking gesteld aan het professionele Team Issue. Andere belangrijke innovaties bij Scott waren bijvoorbeeld de Genius mtb en het vederlichte Addict frame.

Veel innovaties van Scott komen voort vanuit de professionele sportwereld, bijvoorbeeld door wensen van individuele atleten of teams. Bij bewezen diensten worden deze vernieuwingen vervolgens gestandaardiseerd en in produktie gebracht. Op deze manier kan iedereen die op een Scott fiets rijdt genieten van de nieuwste snufjes en profiteren van vakkennis om tot de beste prestaties te kunnen komen.

Scott Bikes een vaste waarde bij de profs

Scott sponsort professionele teams in uiteenlopende disciplines. Daaronder springt het Australische World Tour Team Orica-Scott wel het meest in het oog. In alle drie grote Ronden hebben de aussies al heel wat overwinningen en podiumplaatsen behaald op een koersfiets van Scott. Of wat te denken van de puike overwinning in de Hel van het Noorden van Matthew Hayman op zijn Scott Foil? Verder zweert ook Olympisch kampioen XC-mountainbiking Nino Schurter bij zijn Scott fiets.

De modellen van Scott fietsen

 • Scott Racefietsen: populair onder zowel hobbyisten als professionals en iedereen die daartussen fietst. Het gamma is zeer uitgebreid, met onder andere de series Addict, Foil en Speedster. Cyclocross- en tijdritfietsen behoren ook tot het gamma.

  • Scott Mountain bikes: dit is de meeste uitgebreide categorie van Scott fietsen. Voor beginnende en ervaren rijders, voor verschillende terreinen en natuurlijk ook trendy fatbikes.
  • Scott Stadsfietsen en urban bikes: voor alledaagse fietsritjes is een uitgebreid gamma aan modellen, van degelijk tot trendy, van meer sportief tot meer comfort. Er is voor elk wat wils.
  • Scott Elektrische fietsen: onder de naam E-Sub zijn verschillende modellen verkrijgbaar om tegemoet te komen aan verschillende wensen. Elke e-bike is voorzien van een betrouwbare en krachtige motor.
  • Scott Trekkingfietsen: meerdere sportieve modellen voor hem en voor haar.
  • Scott Kinderfietsen: veilige en coole kwaliteitsfietsen voor kinderen met een grote verscheidenheid aan wielgrootte tussen 12inc en 24inc.

Kies je eigen Scott fiets

Dit gerennomeerde fietsmerk heeft voor iedere fietsbehoefte het juiste model in huis. Een goed overzicht van alle nieuwe en overjarige modellen vind je op BikeExchange. Met behulp van de handige filterfuncties links bovenaan geef je met het grootste gemak persoonlijke keuzes in. Zo kan bijvoorbeeld worden gekozen op wielmaat, framegrootte of rijstijl. Gelijk verschijnt een selectie van modellen om uit te kiezen, alleen nog eventjes de regio instellen. Alle juiste modellen van Scott in een overzicht en bij jou in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief