Plaats een zoekertje
Verfijn je zoekopdracht
Categorie
All categories
Fietsen
Mountainbikes
339
Racefietsen & cyclocross fietsen
163
Urban bikes
41
Elektrische fietsen & pedelecs
40
Kinderfietsen
30
Trekking- & tourfietsen
29
Cross- & fitnessfietsen
14
Triathlon- & tijdritfietsen
9
Meer Fietsen
Merken
Scott
Trek
1403
Cannondale
1041
Oxford
833
Scott
682
Thompson
680
Specialized
663
Norta
646
Ridley
480
Meer merken
Models
Aspect 780 '2017
3
Aspect 930 '2017
3
Scale 940 '2017
3
Scale RC 900 Pro '2017
3
Aspect 710 '2017
2
Aspect 740 '2017
2
Aspect 750 '2017
2
Aspect 760 '2017
2
More models
Winkels
Bikesensation
235
Velo Vinci
226
Cycle-Passion
53
Fietsen Oostvogels
46
Fietsen Bram
24
Bouchet-Bieliën
23
Fietsen Goeman
18
Budget Bikes
16
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Geslacht
Toestand

Scott Fietsen

Bekijk:  

Over Scott

Het eerste produkten van Scott waren in 1953 aluminium skistokken. Revolutionair, want tot dan toe waren bamboestokken gangbaar. De Zwitsers waren meteen al revolutionair en dat is het waarmerk van dit merk gebleven. Inmiddels worden materiaal, onderdelen en accessoires voor allerlei sportbranches gemaakt. Fietsen en fietsaccessoires zijn daarbij wel het meest bekend in De lage Landen, niet in de laatste plaats ook door de ondersteuning van wielerploegen en mountainbike teams. In 1989 verkreeg Scott wereldfaam met het eerste opzetstuur. Greg Lemond pakte er een dikke minuut tijd mee terug op Laurent Fignon in de afsluitende tijdrit van de Tour de France en won zo het eindklassement. Een andere mijlpaal bereikte Scott in 1998 met de G-Zero, destijds meest lichtgewicht fullsuspension mtb ter wereld. In 2001 wisten de Zwitsers het lichtste fietsframe ooit te bouwen. Het woog amper 1 kg en werd ter beschikking gesteld aan het professionele Team Issue. Andere belangrijke innovaties bij Scott waren bijvoorbeeld de Genius mtb en het vederlichte Addict frame.

Veel innovaties van Scott komen voort vanuit de professionele sportwereld, bijvoorbeeld door wensen van individuele atleten of teams. Bij bewezen diensten worden deze vernieuwingen vervolgens gestandaardiseerd en in produktie gebracht. Op deze manier kan iedereen die op een Scott fiets rijdt genieten van de nieuwste snufjes en profiteren van vakkennis om tot de beste prestaties te kunnen komen.

Profteams die nu worden ondersteund door Scott

Scott sponsort professionele teams in uiteenlopende disciplines. Daaronder springt het Australische World Tour Team Orica-Greenedge wel het meest in het oog. In alle drie grote Ronden hebben de aussies al heel wat overwinningen en podiumplaatsen behaald op een koersfiets van Scott. Of wat te denken van de puike overwinning in de Hel van het Noorden van Matthew Hayman op zijn Scott Foil. Verder wordt het IAM Cycling World Tour team ondersteund door Scott, evenals de twee mtb-teams Scott-Odlo TMB Racing en Scott-3 Rox Racing. Ook individuele profs worden ondersteund, zoals de triathleten Sebastian Kienle en Jodie Swallow.

De modellen van Scott fietsen

 • Scott Racefietsen: populair onder zowel hobbyisten als professionals en iedereen die daartussen fietst. Het gamma is zeer uitgebreid, met onder andere de series Addict, Foil en Speedster. Cyclocross- en tijdritfietsen behoren ook tot het gamma.

  • Scott Mountain bikes: dit is de meeste uitgebreide categorie van Scott fietsen. Voor beginnende en ervaren rijders, voor verschillende terreinen en natuurlijk ook trendy fatbikes.
  • Scott Stadsfietsen en urban bikes: voor alledaagse fietsritjes is een uitgebreid gamma aan modellen, van degelijk tot trendy, van meer sportief tot meer comfort. Er is voor elk wat wils.
  • Scott Elektrische fietsen: onder de naam E-Sub zijn verschillende modellen verkrijgbaar om tegemoet te komen aan verschillende wensen. Elke e-bike is voorzien van een betrouwbare en krachtige motor.
  • Scott Trekkingfietsen: meerdere sportieve modellen voor hem en voor haar.
  • Scott Kinderfietsen: veilige en coole kwaliteitsfietsen voor kinderen met een grote verscheidenheid aan wielgrootte tussen 12inc en 24inc.

Kies je eigen Scott fiets

Dit gerennomeerde fietsmerk heeft voor iedere fietsbehoefte het juiste model in huis. Een goed overzicht van alle nieuwe en overjarige modellen vind je op BikeExchange. Met behulp van de handige filterfuncties links bovenaan geef je met het grootste gemak persoonlijke keuzes in. Zo kan bijvoorbeeld worden gekozen op wielmaat, framegrootte of rijstijl. Gelijk verschijnt een selectie van modellen om uit te kiezen, alleen nog eventjes de regio instellen. Alle juiste modellen van Scott in een overzicht en bij jou in de buurt.

Lees ons e-mail en privacybeleid