Scott Bikes

Bekijk:

Scott Bikes - Fietsen met meer dan 50 jaar innovatie

Het begon allemaal meer dan 50 jaar geleden. Het eerste producten van Scott waren in 1953 aluminium skistokken. Revolutionair, want tot dan toe waren bamboestokken gangbaar. De Zwitsers waren meteen al revolutionair en dat is Scott altijd gebleven. Inmiddels worden materiaal, onderdelen en accessoires voor allerlei sportbranches gemaakt. Fietsen en fietsaccessoires zijn daarbij wel het meest bekend in De lage Landen, niet in de laatste plaats ook door de ondersteuning van wielerploegen en mountainbike teams. 1978 breidde het bedrijf uit naar Europa en vestigde een hoofdkantoor in Fribourg, Zwitserland, en acht jaar later begonnen ze de wielerwereld te veroveren. De eerste Scott fiets was een mountainbike en werd in 1986 geïntroduceerd. Drie jaar later kwam het Aero-stuur, een innovatief nieuw product voor Racefietsen. Het stuur werd onmiddellijk gebruikt door Greg Lemond in de Ronde van Frankrijk en hielp de Amerikaan prompt aan de eindzege. Het succes deed de fabrikant nog harder werken aan zijn ontwikkelingen, zodat er nog veel meer innovaties en records volgden. Het resultaat: Hoogwaardige producten rondom de fiets, allemaal verkrijgbaar in de BikeExchange online shop. Hier vindt je zeker wat je zoekt.

Mijlpalen van Scott

  • 1991: Unishock vering (eerste verende voorvork)
  • 1995: Endorphin - de eerste carbon MTB
  • 1998: G-Zero: de lichtste carbon fully op dat moment
  • 2001: Team Issue: Het eerste fietsframe onder 1 kg
  • 2003: Genie met een nieuw schokconcept

Veel innovaties van Scott komen voort vanuit de professionele sportwereld, bijvoorbeeld door wensen van individuele atleten of teams. Bij bewezen diensten worden deze vernieuwingen vervolgens gestandaardiseerd en in produktie gebracht. Op deze manier kan iedereen die op een Scott fiets rijdt genieten van de nieuwste snufjes en profiteren van vakkennis om tot de beste prestaties te kunnen komen. Bovenal is lichtgewicht bouwen altijd een belangrijk onderwerp geweest bij Scott Bikes, en de ingenieurs van het bedrijf met Amerikaanse wortels braken bijna jaar na jaar records met hun ontwikkelingen. In 2005 was de Triatlonfiets Plasma met Scott CR1 Carbon technologie de lichtste triatlonfiets met 980 gram, terwijl in 2011 de Hardtail Schaal met minder dan 899 gram het lichtste serieframe was dat voor een mountainbike is geproduceerd. In 2017 werden met de introductie van de nieuwe Sparks opnieuw gewichtsrecords gebroken Daarnaast rusten de Zwitsers het UCI WorldTour team Mitchelton-Scott en het Pro-Continentale team IAM Cycling uit met de beste Racefietsen.

Grote verscheidenheid van modellen van Scott Bikes

Mountainbikes

Met zijn geschiedenis als mountainbike professional, biedt Scott zijn grootste assortiment aan MTB fans. In totaal zijn er vier modelseries met carbon frames in het assortiment, die laten zien hoe intensief het Zwitserse bedrijf zich richt op lichtgewicht constructies. De Scale, bijvoorbeeld, is een van de lichtste hardtails in zijn klasse en combineert maximale efficiëntie met een minimaal gewicht. De volledig geveerde Scott fietsen behoren ook tot de lichtste in hun klasse, zoals de Spark en de trail-fully Genius. Deze laatste is ook verkrijgbaar in een zogenaamde Long Travel-variant met een grotere veerweg om het best uitgerust te zijn voor de heuvelafwaartse Enduro-races. De Spark daarentegen is een echte racer en heeft met zijn hoge aandrijfrendement en agressieve geometrie XC-prof Nino Schurter aan talrijke World Cup-overwinningen en een Olympische gouden medaille geholpen.

Voor het echt ruige terrein heeft Scott de Gambler in zijn bagage, een echt downhill wapen met een robuust frame en immense veerweg tot 210mm. Degenen die liever in het bike park rijden en plezier zoeken op fun trails zullen het goed doen met de Voltage Freeride, terwijl dirt jumpers de voorkeur zullen geven aan de Voltage YZ. En als je een fiets zoekt voor echt moeilijk terrein, dan is een fatbike uit de Big Jon serie de beste keuze. Dankzij de 4,8" brede banden kan hij probleemloos door sneeuw, zand of de diepste modder ploegen. Trailbikes met Plus banden hebben ook bredere banden. De 27,5+ modellen zijn uitgerust met 2,8" brede banden voor nog meer grip in het terrein en maken van crosscountry machines zoals de Scale en de Spark echte trailwapens.

Beginners zullen de Aspect de perfecte metgezel vinden voor hun eerste MTB-kilometers. De sportieve fiets is een allrounder hardtail die opvalt door zijn lichtheid, efficiëntie en goede prijs-prestatieverhouding. Als je je eerste kilometers op een mountainbike wilt maken, is deze betaalbare Scott fiets de perfecte keuze.

Race bikes & Cyclocross

Wie liever op de weg rijdt en op zoek is naar wegfietsen die pijlsnel zijn, kan zich ook verheugen op een ruime keuze. De ultralichte Addict is een absolute publiekslieveling onder Racefietsers en bevindt zich in goed gezelschap naast de Solace, Foil en Cr1 modellen. De extreem lichte fiets maakt gebruik van de geavanceerde carbonvezels van Scott, die verkrijgbaar zijn in verschillende kwaliteitsniveaus en daardoor nog stijvere en lichtere frames opleveren dan gewone materialen. Toponderdelen van fabrikanten als SRAM en Shimano zijn natuurlijk standaard op dergelijke topfietsen en zorgen voor een hoge betrouwbaarheid en maximale prestaties. Ook op het gebied van Racefietsen streeft Scott naar maximale variëteit, om aan de wensen van elke fietsenrijder tegemoet te komen.

Naast de klassieke Racefietsen is er ook de Foil, een op aerodynamica afgestemd model voor sprinters die vooral op vlak terrein rijden en op het rechte stuk maximale snelheid willen bereiken. Ook hier toont Scott zijn expertise in lichtgewicht constructie en komt tot een gewicht van 6,7 kilogram in de Premium versie. De Solace daarentegen is perfect voor de lange afstand - een hoog comfort, een flexibel frame en een directe besturing zorgen voor veel soepelheid en aangename uren in het zadel. Voor beginners en recreatieve fietsers bieden de comfortabele Speedster en talrijke aluminium varianten van de professionele frames ook talrijke mogelijkheden voor ontspannen rondjes op het asfalt na het werk.

Wie daarentegen een uitstapje off-road wil maken, vindt genoeg vrienden met de CX-modellen van de Addict of Speedster. De CX staat voor Cyclocross Bikes en beschrijft fietsen die zowel op de weg als off-road toptijden kunnen neerzetten dankzij aangepaste frames en bredere banden. Voor meer betrouwbaarheid vertrouwen Scott fietsen uitsluitend op de betrouwbare schijfremmen. Vergelijkbaar met de CX modellen zijn de populaire Gravel Bikes, die in vergelijking meer op comfort zijn gericht. De wielbasis is langer, de geometrie iets meer ontspannen, de rijpositie meer rechtop en de overbrengingsverhouding hoger.

Trekkingfietsen, crossfietsen en stadsfietsen

De Trekkingfietsen en stadsfietsen laten zien dat Scott fietsen niet altijd zijn afgesteld op prestaties. De nadruk ligt hier op rijcomfort, functionele uitrusting en een dynamische look. De modelreeks Sub fungeert hier als een allrounder en is verkrijgbaar in verschillende subcategorieën die, afhankelijk van hun kenmerken, meer geschikt zijn voor lange tochten of snelle ritten door de stad. Als je op zoek bent naar een allrounder die zowel op onverharde wegen als in de stad goed uit de voeten kan, is de Crossbike variant de perfecte allrounder fiets. De Sub Evo, daarentegen, is een functionele stadsfiets met een functioneel design en een soepele rit. De Sport-variant ligt ergens tussen Cross en Evo in en is dus perfect geschikt als Trekkingfiets voor toertochten en dagelijkse boodschappen in de stad. De Sub modellen zijn ook verkrijgbaar met elektronische ondersteuning op aanvraag, zie E-bikes.

E-Bikes

De E-bikes van Scott zijn erg trendy. Met krachtige motorondersteuning kan je veel sneller en met minder moeite van A naar B komen. Nog langere tochten, nog ontspannender door het stadsverkeer en nog meer snelheid bergop - je vindt het allemaal in het assortiment elektrische fietsen dat gespecialiseerd is in E-city, E-trekking en E-mountainbikes. De Scott fietsen met E-Power vertrouwen op de Bosch aandrijftechnologie en bijzonder robuuste frames en onderdelen om het extra gewicht te dragen en de rijder een stabiel rijgedrag en voldoende veiligheid te bieden.

Als sportief merk zijn vooral de E-mountainbikes een echte blikvanger en schitteren ze met uitstekende prestaties, zowel op de weg als op het parcours. Met talrijke modellen zoals de E-Spark, E-Scale en E-Genius is geen berg te steil en geen tocht te ver. Bij de nieuwste modellen is de batterij volledig in het frame geïntegreerd, wat zorgt voor een geslaagd, afgerond totaalbeeld.

Kinderfietsen

Bij de Kinderfietsen is de eerste prioriteit van het bedrijf veiligheid en gebruiksgemak, waardoor modellen zoals de Voltage ideaal zijn voor de eerste kilometers op een fiets. Ambitieuze kinderen zijn uitgerust met geavanceerde technologie, net als op de fietsen voor volwassenen. De snelle Speedster Junior geeft de volgende generatie Racefietsers een uitstekend trainingsmiddel dat ook nog eens leuk is om te rijden. Wie de voordelen van een Scott fiets kent, is op BikeExchange in goede handen en vindt hier de grootste keuze tegen de beste prijzen.

Contessa fietsen voor vrouwen

Scott heeft ook aan het vrouwelijk geslacht gedacht. Achter de naam Contessa gaan modellen speciaal voor vrouwen schuil, zowel optisch als functioneel. Naast een opvallend kleurenschema van het frame zijn de Contessa-fietsen uitgerust met speciale onderdelen op de contactpunten tussen fiets en berijder, die bijzonder comfortabel zijn voor het vrouwenlichaam.

Trekkingfietsen, crossfietsen en stadsfietsen

De Trekkingfietsen en stadsfietsen laten zien dat Scott fietsen niet altijd zijn afgesteld op prestaties. De nadruk ligt hier op rijcomfort, functionele uitrusting en een dynamische look. De modelreeks Sub fungeert hier als een allrounder en is verkrijgbaar in verschillende subcategorieën die, afhankelijk van hun kenmerken, meer geschikt zijn voor lange tochten of snelle ritten door de stad. Als je op zoek bent naar een allrounder die zowel op onverharde wegen als in de stad goed uit de voeten kan, is de Crossbike variant de perfecte allrounder fiets. De Sub Evo, daarentegen, is een functionele stadsfiets met een functioneel design en een soepele rit. De Sport-variant ligt ergens tussen Cross en Evo in en is dus perfect geschikt als trekkingfiets voor toertochten en dagelijkse boodschappen in de stad. De Sub modellen zijn ook verkrijgbaar met elektronische ondersteuning op aanvraag, zie E-bikes.

E-Bikes

De E-bikes van Scott zijn erg trendy. Met krachtige motorondersteuning kan je veel sneller en met minder moeite van A naar B komen. Nog langere tochten, nog ontspannender door het stadsverkeer en nog meer snelheid bergop - je vindt het allemaal in het assortiment elektrische fietsen dat gespecialiseerd is in e-city, e-trekking en E-mountainbikes. De Scott fietsen met E-Power vertrouwen op de Bosch aandrijftechnologie en bijzonder robuuste frames en onderdelen om het extra gewicht te dragen en de rijder een stabiel rijgedrag en voldoende veiligheid te bieden.

Als sportief merk zijn vooral de E-mountainbikes een echte blikvanger en schitteren ze met uitstekende prestaties, zowel op de weg als op het parcours. Met talrijke modellen zoals de E-Spark, E-Scale en E-Genius is geen berg te steil en geen tocht te ver. Bij de nieuwste modellen is de batterij volledig in het frame geïntegreerd, wat zorgt voor een geslaagd, afgerond totaalbeeld.

Kinderfietsen

Bij de Kinderfietsen is de eerste prioriteit van het bedrijf veiligheid en gebruiksgemak, waardoor modellen zoals de Voltage ideaal zijn voor de eerste kilometers op een fiets. Ambitieuze kinderen zijn uitgerust met geavanceerde technologie, net als op de fietsen voor volwassenen. De snelle Speedster Junior geeft de volgende generatie Racefietsers een uitstekend trainingsmiddel dat ook nog eens leuk is om te rijden. Wie de voordelen van een Scott fiets kent, is op BikeExchange in goede handen en vindt hier de grootste keuze tegen de beste prijzen.

Contessa fietsen voor vrouwen

Scott heeft ook aan het vrouwelijk geslacht gedacht. Achter de naam Contessa gaan modellen speciaal voor vrouwen schuil, zowel optisch als functioneel. Naast een opvallend kleurenschema van het frame zijn de Contessa-fietsen uitgerust met speciale onderdelen op de contactpunten tussen fiets en berijder, die bijzonder comfortabel zijn voor het vrouwenlichaam.

Voormalige Scott modellen van 2019

Scott heeft in 2019 een grote stap voorwaarts gezet, vooral met zijn e-bikes. De categorieën werden in een pot gegooid, geroerd en opnieuw gesorteerd. Het resultaat is een nieuwe productlijn die alle E-mountainbikes combineert. Vanaf 2019 vind je ze onder de naam eRide, en naast bekende vertegenwoordigers als de eRIDE Spark, zijn er ook een paar compleet nieuwe creaties zoals de eRIDE Aspect. Maar ook een klassieker is opnieuw uitgebracht, de Ransom is terug.

Maar laten we beginnen met goed nieuws voor vrouwelijke Racefietsers: de Contessa Addict RC Disc is een nieuwe Racefiets voor vrouwen. De op snelheid gerichte uitrusting en het superlichte en stijve frame met zijn agressieve long-track stance zijn hetzelfde als bij het herenmodel. Het stijlvolle uiterlijk, het stuur en het zadel zijn echter speciaal op vrouwen afgestemd en maken de fiets niet alleen tot een sportuitrusting met wedstrijdkwaliteiten, maar ook tot een echte blikvanger.

Kies je eigen Scott fiets

Dit gerennomeerde fietsmerk heeft voor iedere fietsbehoefte het juiste model in huis. Een goed overzicht van alle nieuwe en overjarige modellen vind je op BikeExchange. Met behulp van de handige filterfuncties links bovenaan geef je met het grootste gemak persoonlijke keuzes in. Zo kan bijvoorbeeld worden gekozen op wielmaat, framegrootte of rijstijl. Gelijk verschijnt een selectie van modellen om uit te kiezen, alleen nog eventjes de regio instellen. Alle juiste modellen van Scott in een overzicht en bij jou in de buurt.

Zoals ik al zei, heeft er een herstructurering plaatsgevonden op het gebied van elektrische fietsen. In de loop van de veranderingen werden enkele volledig nieuwe creaties aan de eRIDE-familie toegevoegd. Eerst en vooral de eRIDE Strike, die zeer populair zal zijn op langere tochten dankzij de samenstelling die is ontworpen voor rijcomfort. Maar hij is ook een betrouwbare buddy bij omwegen in moeilijk terrein, want ondanks al het comfort is ook aan de aandrijving en het evenwichtige rijgedrag gedacht.

Als je flexibel wilt blijven als het om fietsen gaat, raden wij de Scott eRIDE Axis aan. Off-road, stad, woon-werkverkeer, toeren ... er is echt niets wat deze E-bike niet kan, dus we hadden het moeilijk om hem in categorieën in te delen. De uitstekende ophanging zorgt voor een boterzacht, stabiel rijgedrag in de stad, maar ook off-road. De vrij rechte houding kom je van pas in het verkeer en bij tochten. Voor een stressvrije vooruitgang zorgt de Shimano-aandrijving voor een gevoelige en lineaire ondersteuning.

Geef jouw Scott fiets nu online

Naast de juiste fiets vervult Scott ook jouw wens voor de juiste uitrusting. Het merk biedt ook helmen, schoenen, rugzakken en al het andere dat je nodig hebt voor je volgende tour. Je hoeft dus niet alleen een Scott fiets te kopen, je kan ook de juiste uitrusting aan jouw winkelmandje in onze onlineshop toevoegen. En het is echt makkelijk te doen. Gebruik gewoon onze filterfunctie om naar het gewenste product te navigeren. Selecteer links jouw categorie en specificeer jouw individuele criteria zoals prijs, kleur of maat - dan ontvangt je de beste aanbiedingen van de beste Duitse dealers in jouw omgeving. Zodra je jouw droomfiets hebt gevonden, kann je gewoon contact opnemen met de dealer om het aanbod te bespreken en verdere details te verduidelijken. Je krijgt er ook nog gratis advies bovenop. Op onze grote online marktplaats bieden lokale fietsendealers hun assortiment aan, zodat we niet alleen de huidige topmodellen van de 2022-serie in ons aanbod hebben, maar ook de niet-zo-huidige topmodellen van voorgaande jaren. Je kan deze oudere fietsen bij ons krijgen tegen verlaagde prijzen, maar je moet opschieten als je een koopje wilt doen. Onze dealers kunnen deze fietsen meestal niet nabestellen, wat betekent: wat weg is, is weg!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief