For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Verfijn je zoekopdracht
Categorie
All categories
Fietsen
Mountainbikes
108
Racefietsen & cyclocross fietsen
44
Elektrische fietsen & pedelecs
34
Cross- & fitnessfietsen
17
Kinderfietsen
5
Trekking- & tourfietsen
1
BMX
Cruisers
Meer Fietsen
Merken
Merida
Trek
1439
Scott
906
Oxford
619
Thompson
487
Ridley
391
Norta
375
Cannondale
279
BH Bikes
242
Meer merken
Models
Big.Nine 500 2017
1
Big.Nine XT-Edition 2017
1
NINETY-SIX 9. 6000 2018
1
RIDE 400 JULIET 2015
1
Winkels
Christophe Bikes
92
XTR-shop
59
Surplace
33
PDG Bikestore Drongen
9
PDG Bikestore Mariakerke
5
Fietsen Feyaerts
4
Fietsen Kurt Dams
4
Fietsen De Glas Wim
3
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Geslacht

Merida Fietsen

Bekijk:

Hoe het allemaal begon

Meer dan 40 jaar geleden was Ike Tseng op reis door Noord-Amerika. De latere oprichter van Merida Fietsen merkte dat fietsen uit Taiwan een slechte reputatie hadden. Zo zag hij bij een fietsenzaak zelfs een bordje hangen met het opschrift: “fietsen uit Taiwan kunnen niet worden gerepareerd”. Dit was voor hem het startsein om daar eens verandering in aan te brengen. Tseng wilde bewijzen dat de beste en mooiste fietsen ook uit Taiwan konden komen. In september 1972 was het zover, vanuit de eerste fabriek in de plaats Yantin werden de eerste fietsen van Merida Industry Co. Ltd. Geproduceerd. In 1988 richtte Tseng het zelfstandige merk Merida Fietsen op dat inmiddels een gerenommeerde naam heeft opgebouwd binnen de fietsbranche. Tegenwoordig worden de fietsen in Duitsland ontwikkeld en nog altijd in Taiwan geproduceerd. Het aantal modellen is in de loop der jaren niet alleen toegenomen, maar ook het aantal soorten fietsen. Tegenwoordig zijn er de volgende catergorieën fietsen op de markt gebracht:

Merida wielerploeg en mountainbike team

Hoewel Merida dus ook andere soorten fietsen maakt, springen de koersfietsen toch het meest in het oog. Geen wonder, gezien de bekendheid van de wielerploeg Lampre-Merida. Al jarenlang timmert dit ProWordTour Team aan de weg met aansprekende resultaten op erepodia. Naast dit profteam uit het wielerpeleton wordt ook het mountainbike Multivan Merida Biking Team gesponsored. Vanuit beide disciplines geven de renners op hun beurt feedback voor verdere ontwikkelingen van racefietsen en mountainbikes.

Ontwikkelingen bij Merida Fietsen

Kwaliteit en innnovatie is altijd het streven, bij elk model. Maar fietsen is ook een beleving en je wil er mee gezien worden. Daarom heeft Merida als eerste fietsenmerk ervoor gekozen om frames te maken van aluminium buizen die door HDS-techniek worden behandeld. Dit zogenaamde Hydroforming System is een proces waarbij onder hoge druk hete olie door het frame materiaal wordt geperst. Hierdoor kunnen frames gemaakt worden in allerlei coole vormen. Andere innovatieve processen richten zich op geheel andere doelen. De Double Chamber technology en Bio Fiber Damping Compound zijn hier goede voorbeelden van en maken de carbon frames van Merida uitermate compititief. Merida gebruikt dit materiaal voor alle topmodellen, dus ook waar de pro-mountainbikers en de profrenners mee rijden. Bij de nieuwste ontwikkelingen is onder andere aandacht besteed aan het optimaliseren van fullsuspension mountainbikes. De fullies van Merida Fietsen kunnen worden gereden op bredere banden, kennen een verbeterde kinematiek en vernieuwde kabelvoering.

Een Merida fiets voor iedereen

Voor jong en oud is er keuze te over, vandaar: een Merida fiets voor iedereen. Bij BikeExchange hoef je dan ook niet lang te zoeken om het juiste model in jouw regio te vinden. Onze handige filterfuncties zorgen er zeker voor dat je in een handomdraai een uitgebreide selectie kunt maken.