Merida Fietsen

Bekijk:
 

Hoe het allemaal begon

Meer dan 40 jaar geleden was Ike Tseng op reis door Noord-Amerika. De latere oprichter van Merida Fietsen merkte dat fietsen uit Taiwan een slechte reputatie hadden. Zo zag hij bij een fietsenzaak zelfs een bordje hangen met het opschrift: “fietsen uit Taiwan kunnen niet worden gerepareerd”. Dit was voor hem het startsein om daar eens verandering in aan te brengen. Tseng wilde bewijzen dat de beste en mooiste fietsen ook uit Taiwan konden komen. In september 1972 was het zover, vanuit de eerste fabriek in de plaats Yantin werden de eerste fietsen van Merida Industry Co. Ltd. Geproduceerd. In 1988 richtte Tseng het zelfstandige merk Merida Fietsen op dat inmiddels een gerenommeerde naam heeft opgebouwd binnen de fietsbranche. Tegenwoordig worden de fietsen in Duitsland ontwikkeld en nog altijd in Taiwan geproduceerd. Het aantal modellen is in de loop der jaren niet alleen toegenomen, maar ook het aantal soorten fietsen. Tegenwoordig zijn er de volgende catergorieën fietsen op de markt gebracht:

Merida wielerploeg en Mountainbike team

Hoewel Merida dus ook andere soorten fietsen maakt, springen de koersfietsen toch het meest in het oog. Geen wonder, gezien de bekendheid van de wielerploeg Lampre-Merida. Al jarenlang timmert dit ProWordTour Team aan de weg met aansprekende resultaten op erepodia. Naast dit profteam uit het wielerpeleton wordt ook het Mountainbike Multivan Merida Biking Team gesponsored. Vanuit beide disciplines geven de renners op hun beurt feedback voor verdere ontwikkelingen van Racefietsen en Mountainbikes.

Ontwikkelingen bij Merida Fietsen

Kwaliteit en innnovatie is altijd het streven, bij elk model. Maar fietsen is ook een beleving en je wil er mee gezien worden. Daarom heeft Merida als eerste fietsenmerk ervoor gekozen om frames te maken van aluminium buizen die door HDS-techniek worden behandeld. Dit zogenaamde Hydroforming System is een proces waarbij onder hoge druk hete olie door het frame materiaal wordt geperst. Hierdoor kunnen frames gemaakt worden in allerlei coole vormen. Andere innovatieve processen richten zich op geheel andere doelen. De Double Chamber technology en Bio Fiber Damping Compound zijn hier goede voorbeelden van en maken de carbon frames van Merida uitermate compititief. Merida gebruikt dit materiaal voor alle topmodellen, dus ook waar de pro-mountainbikers en de profrenners mee rijden. Bij de nieuwste ontwikkelingen is onder andere aandacht besteed aan het optimaliseren van fullsuspension Mountainbikes. De fullies van Merida Fietsen kunnen worden gereden op bredere banden, kennen een verbeterde kinematiek en vernieuwde kabelvoering.

Een Merida fiets voor iedereen

Voor jong en oud is er keuze te over, vandaar: een Merida fiets voor iedereen. Bij BikeExchange hoef je dan ook niet lang te zoeken om het juiste model in jouw regio te vinden. Onze handige filterfuncties zorgen er zeker voor dat je in een handomdraai een uitgebreide selectie kunt maken.

Merida fietsen in 2019

We hebben een blik geworpen op de nieuwe releases die Merida voor het komende fietsseizoen aan haar fans brengt. Als je geïnteresseerd bent in details, moet je onze blog bezoeken, waar je alles kunt lezen wat je moet weten voordat je een nieuwe fiets koopt. Op dit moment alleen dit: je kunt zich verheugen op een (bijna) gloednieuwe Fully, een spannende Cyclocross en nieuws over E-bikes.

Natuurlijk stuurde Merida zijn hardwerkende ingenieurs vorig jaar weer het lab in om je dagelijkse leven te veraangenamen met een aantal gloednieuwe, stijlvolle fietsen sinds 2019. Het zijn er nogal wat, en wij willen je hier kennis laten maken met de interessantste nieuwe producten. Als fietsliefhebber zijn er drie hoofdcategorieën die je niet mag missen: ten eerste de Mountainbikes, vooral alles wat over de trail springt. Dan zijn er de Racefietsen met schijfremmen, die ingeslagen zijn als een bom. En tenslotte zijn er natuurlijk de alomtegenwoordige E-bikes. Maar eerst iets anders...

Merida One-Twenty Fully Mountain Bike

Elke zichzelf respecterende fietsfabrikant zou dit jaar een compromisloze fun MTB klaar moeten hebben voor zijn fanclub. Niets te vinden? Wat doe je nu? Simpel - vind er een uit of bouw een fiets om tot een trail zeug. Merida heeft besloten de tweede weg in te slaan en heeft haar Race-Fully opnieuw ontworpen. Geen middel werd onbeproefd gelaten, en behalve de naam is er eigenlijk niet veel meer over van de Een-Twintig. Nieuw frame, nieuwe onderdelen die gebruik maken van de laatste technische innovaties - de pasgeboren *One-Twenty * is nu een moderne trailfiets die opvalt door zijn nauwkeurige respons en wendbaarheid. Er zijn verschillende uitrustingsvarianten - afhankelijk van smaak en budget. Dit begint met de basis van de fiets, je krijgt hem met een aluminium frame of een carbon frame. In het middensegment vind je een mengeling van beide, een carbon hoofdframe met een aluminium achterdriehoek. Wat de prijs betreft, zal de Fully variëren tussen ca. 8500 euro voor het topmodel en ca. 2300 euro voor het instapmodel.

Merida Mission CX Cyclocross

Als je het liever snel hebt dan volumineus, is een Racefiets waarschijnlijk meer iets voor jou. Maar Racefietsen zijn nogal bijzonder in hun toepassingsgebied. Om een zo breed mogelijke doelgroep tevreden te stellen, kiest Merida met haar nieuwe Racefiets voor een iets andere aanpak. De Merida Mission CX 8000-E is een cyclocrosser, gravelbike en sportieve alledaagse fiets in één, dus hij kan bijna elke ondergrond, elk terrein en alle gebruiksgebieden aan, en snel. Het gewicht is opnieuw verlaagd, maar het frame is nog efficiënter geworden, en toch nog meer meegaand en dus comfortabeler om te rijden. De intern verlegde kabels verminderen de luchtweerstand, en de Mission CX ziet er absoluut strak uit. Om jezelf schoon te houden, kun je achteraf verwijderbare spatborden monteren. Schakelen gaat elektronisch met de Shimano Di2. Hij heeft ook schijfremmen - sinds 2019 officieel toegestaan in de racerij en dus een erezaak.

Nieuwe Merida E-bikes

Een fietsfabrikant die in 2019 nog geen E-bikes in zijn gamma heeft, kan hem zowaar inpakken. Maar niet Merida, want met de eSPRESSO City XT Edition is er een serie E-bikes voor in de stad die met hun naam niet alleen het beeld oproepen van kleine cafés in dromerige steegjes van een pittoresk stadscentrum, maar die je ook efficiënt, ongecompliceerd en milieuvriendelijk naar jouw volgende koffiepauze brengen. De modellenreeks bestaat al een tijdje, maar voor 2019 zijn de beproefde elektrische fietsen opgefrist met een nieuw frame en nieuwe lakafwerkingen. Voor de liefhebbers van fietstochten werd een gloednieuw model geïntroduceerd, de eSPRESSO XT-EDITION EQ is een E-trekkingfiets die bij uitstek geschikt is voor langere tochten of zelfs fietstochten. Met de Shimano STEPS E7000 heeft hij een nieuwe motor aan boord die niet per se naam maakt met geconcentreerde kracht, maar hij is klein, licht en niet duur.

Vanaf de zomer van 2019 worden de eerste modellen van het seizoen 2020 gepresenteerd en geleverd, en voor de E-bikes van Merida zijn dat onder meer twee nieuwe versies van de eSPRESSO. CC 900EQ is een toerfiets die ook in de stad kan rijden, TK 700EQ is een stadsfiets die ook in de stad kan rijden.

Voor de volledigheid vermelden we ook nog de Merida Time Warp. Hij werd pas aangekondigd voor 2020, maar omdat Merida al nieuwe producten presenteerde, mocht de pers een kijkje nemen in een pre-release versie van de racer. Het is mogelijk dat de Merida Time Warp TT in 2019 al deelneemt aan een of ander professioneel evenement, waar hij zijn eerste sporen zal verdienen.

Meer huidige modellen

Sinds 2018 heeft Merida zich voornamelijk gespecialiseerd in de segmenten E-bikes, Mountainbikes en Gravelbikes. Deze laatste komt met een geheel nieuwe ontwikkeling, de Merida Silex. De nieuwe "alles is mogelijk" fiets is de meest comfortabele en veelzijdige Racefiets van het merk tot nu toe en is verkrijgbaar in zowel carbon als aluminium versies. In het snelgroeiende segment van de E-bikes heeft Merida de eBIG.TOUR en eBIG-NINE en SEVEN E-Mountainbikes ontwikkeld en de eSPRESSO modellen vernieuwd voor de stad. Terwijl de motorisering van de E-MTB's is gewijzigd (de TOUR heeft de verbeterde E8000-accu van Shimano, de NINE- en SEVEN-modellen hebben de nieuwe E8000-aandrijving), wordt de eSPRESSO geleverd met de nieuwe Shimano StePs aandrijving en een herzien onderbuisontwerp om de nieuwe accu duidelijk aan het oog te onttrekken. Aan de andere kant kunnen degenen die liever zonder accu en van de weg af rijden, in 2018 uitkijken naar nieuwe betaalbare Mountainbikes van Merida. Het hoogtepunt hier is duidelijk de One-Forty, waarmee Merida zich steeds meer richt op beginners en gelegenheidsrijders in het All-mountain segment. De populaire hardtails van de Big.Seven/Nine serie hebben een make-over gekregen: het TFS aluminium frame van de 100 tot XT-EDITION modellen is voor 2018 volledig opnieuw ontworpen.

Zoek en vind Merida fietsen op BikeExchange

Of het nu gaat om een professionele fiets, een crossfiets om fit te blijven, een E-bike voor langere tochten zonder al te veel inspanning of een veilige kinderfiets voor in de stad - Merida fietsen bieden je altijd hoge kwaliteit tegen een onverslaanbare prijs-prestatieverhouding; een combinatie waar moeilijk nee tegen te zeggen is. Daarom vindt je in onze Merida Online Shop de beste aanbiedingen van talrijke Duitse dealers die net zo bij het gevestigde merk zweren als wij. Houd jouw ogen open voor huidige 2022 modellen, limited editions of goedkope uit productie genomen modellen en modellen van vorig jaar - op die manier kunt je jouw nieuwe Merida fiets voor een spotprijsje bemachtigen. Anders hebt je de mogelijkheid om gebruik te maken van talrijke filteropties om snel en gemakkelijk precies die fiets te vinden waarvan je altijd al hebt gedroomd.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief