Lapierre Fietsen

Bekijk:
 

Lapierre Bikes - Franse fietscultuur

Als je op zoek bent naar een fiets met iets speciaals en met veel Franse flair, dan vindt je die gegarandeerd bij Lapierre. De in 1946 in Dijon opgerichte fietsenfabrikant heeft zich sinds de jaren 80 toegelegd op geavanceerde mountainbikes en werd al snel de belangrijkste MTB-leverancier in Frankrijk. In 1996 werd het bedrijf overgenomen door de Accell Group. Vandaag de dag produceert Lapierre fietsen op in totaal drie locaties in Frankrijk en behaalt het bedrijf aantallen van rond de 100.000 stuks per jaar. Het leitmotiv van het bedrijf past hierbij: Fietsen voor iedereen!

Lapierre biedt een breed scala aan producten

Het gamma van Lapierre-fietsen is gestaag gegroeid en is niet meer in de eerste plaats gericht op mountainbikers. Ook racefietsers, recreatieve fietsers, atleten en fitnessfanaten komen in het ruime assortiment van het Franse bedrijf aan hun trekken en profiteren van de modernste technologieën die niet alleen zijn voorbehouden aan de hightech MTB's van Lapierre. De Racefietsen van het merk combineren innovatie, esthetiek en aandacht voor detail, net als Crossfietsen of Trekkingfietsen. Het grootste modellenassortiment bevindt zich echter nog steeds in de Mountainbike sector, waarmee Lapierre als fietsenfabrikant groot is geworden.

Het MTB-gamma omvat vrijwel alle off-road types. Cross-country, All-mountain, Trail, Enduro en ownhill staan allemaal op Lapierre's agenda. Professionele atleten en teams zoals Lapierre Gravity Republic zweren bij de gedetailleerde fietsen van de Franse fabrikant, die zich altijd onderscheiden door nieuwe technologieën en innovatieve verbeteringen. Daarnaast zijn er talrijke instap- en vrijetijdsmountainbikes en MTB's voor kinderen, die de weg naar de sport effenen met een degelijke basisuitrusting. Lapierre is een van de weinige fabrikanten die ook actief is in het tandem segment en biedt zowel speciale modellen voor mountainbiken als voor racefiets tandems. Deze laatste maken deel uit van het brede scala van verschillende soorten racefietsen die onder de Lapierre fietsen te vinden zijn. Naast klassieke modellen voor sprinters biedt de Franse fabrikant ook Racefietsen voor lange afstanden, als trainingsmateriaal en fitnessbegeleiders, en Cyclocrossfietsen aan. Voor de professionele modellen vertrouwt Lapierre op carbonframes van hoge kwaliteit, die bijzonder licht en stijf worden gemaakt door uitgebreide fabricage- en verwerkingsmethoden. Het is niet voor niets dat het UCI WorldTeam FDJ uitsluitend op Lapierre fietsen rijdt.

Fietsen voor hem en haar

Maar ook buiten de professionele sport is een fiets van Lapierre de beste keuze. Of je nu een forens, een toerfietser of een stadsfietser bent - de fietsen maken gebruik van de knowhow uit de professionele wereld en bieden je een hoog rijcomfort en puur plezier. Lapierre voorziet ook vrouwen van het juiste voertuig. Speciaal aangepaste mountainbikes, racefietsen en lifestyle bikes laten vrouwelijke fietsfans hard trappen en jagen van beste tijd naar beste tijd. Als er extra elektrisch vermogen nodig is, zijn de Overvolt-modellen interessant. Er zijn tal van E-mountainbike varianten en vrijetijds E-bikes verkrijgbaar die qua rijplezier in niets onderdoen voor hun mechanische broertjes.

Lapierre heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld van niche-leverancier tot een wereldwijd succesvolle fietsenfabrikant. Dit blijkt niet alleen uit de stijgende verkoopcijfers, maar ook uit de talrijke successen van atleten die op fietsen van Lapierre rijden. De wereldtitel afdaling in 2015 is het laatste wapenfeit in een succesvolle geschiedenis. Kwaliteit speelt de belangrijkste rol in het Franse concept. Alle Lapierre fietsen worden in Frankrijk door ervaren fietsmonteurs op de individuele werkplaats geassembleerd en ondergaan diverse kwaliteitscontroles. De ontwikkelaars krijgen de nodige input voor nieuwe technologieën en nuttige verbeteringen van de teamrijders en professionals.

einig voor een E-bike! Dit is vooral te danken aan de Fazua-aandrijving. Maar de schijf maakt niet alleen naam met zijn vlieggewicht, het is ook een van de meest flexibele schijven die momenteel te vinden zijn. Het kan bijna volledig van het frame worden verwijderd, waardoor jouw E-bike in een paar seconden in een normale Fully verandert, terwijl je in één klap enkele kilo's verliest.

Aircode

Lapierre gaat tegen de trend in en introduceert zijn nieuwe** vlaggenschip racefiets Aircode** zonder schijfremmen. In plaats daarvan is de aerodynamica verbeterd, het weggedrag geoptimaliseerd, meer stijfheid geboden en het comfort verhoogd. Om dit te bereiken kreeg de aero racefiets geoptimaliseerde buisvormen, PowerBox Carbon voor selectieve stijfheidsversterking, een geoptimaliseerde geometrie met kortere liggende achtervorken, een lagere standoverhoogte en een kortere stack, evenals een nieuwe aero zadelpen, Directmount remmen en TrapDoor technologie, waarbij de Di2 batterij in de onderbuis verdwijnt. Zoals je kunt zien: De lijst met verbeteringen is lang, maar de wijzigingen zijn bedoeld om de Aircode meer te laten rijden als de lichtgewicht Xelius, dat wil zeggen veel directer en met een verbeterd reactievermogen, terwijl de aero- en sprintvoordelen nog steeds worden uitgespeeld. Dat dit werkt, heeft onder meer Arnaud Demare kunnen bewijzen toen hij een etappe won in de Tour. De Aircode wordt sinds de Tour de France van 2017 door de profs gebruikt en was blijkbaar meer dan overtuigend.

Prorace SAT

Lapierre heeft onlangs ook zijn innovaties op het gebied van racefietsen in zijn mountainbikes verwerkt. De nieuwe Prorace Hardtail maakt gebruik van de zogenaamde technologie die zich al enkele jaren bewezen heeft op de professionele fietsen in de wegafdeling. De Shock Absorption Technology bestaat uit een speciale beugel die de bovenbuis met de zitbuis verbindt en die een hogere buigzaamheid heeft door een uitsparing met een ingebracht elastomeer component, waardoor hij aanzienlijk meer opbrengt. Hierdoor kan de zitbuis meer schokken en trillingen opvangen en de berijder meer comfort bieden op ruige trails. Verder overtuigt de Prorace met een stijf carbonframe dat is getrimd voor maximale voortstuwing, waarbij de geometrie een agressief rijgedrag vereist met zijn lage voorkant, een lange reach en de gestrekte zitpositie.

Overvolt AM-i

Met het nieuwste Overvolt model van Lapierre Bikes, konden ze maar niet beslissen. Daarom komt er een Bosch versie en een Shimano versie van de AM-i. De Bosch versie heeft een 150mm chassis, plus banden, 27.5/29 compatibiliteit en een moderne geometrie die sportief is maar niet te agressief. Een XC versie met 120mm veerweg zal ook beschikbaar zijn. De Bosch versie gebruikt de integreerbare Powertube batterij, terwijl de Shimano versie met de Snake batterij een echte topper is. De flexibele batterij kan worden verwijderd via een kleine opening op de onderbuis. Er is een 160 modelreeks met 27,5" en een 140mm versie met 29 inch wielen.

Koop jouw Lapierre fiets op BikeExchange

Hebben Lapierre fietsen je overtuigd? Neem dan gerust een kijkje op onze grote online marktplaats. Wij hebben huidige 2022 modellen in ons programma en gereduceerde restvoorraden van voorgaande jaren, die je bijzonder goedkoop bij onze dealers kunt krijgen. Je zult gegarandeerd de juiste fiets vinden. Gebruik onze zoek- en filteropties om de Lapierre fiets van jouw dromen te vinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief