Haibike Fietsen

Bekijk:
 

Haibike fietsen: jong, dynamisch, onder vermogen

De in Schweinfurt gevestigde fietsenfabrikant Haibike heeft de afgelopen jaren een snelle opmars doorgemaakt. Het jonge merk werd in 1996 opgericht als onderdeel van de Winora Groep en was bedoeld om meer sportieve doelgroepen aan te spreken en richtte zich op mountainbikes, racefietsen en crossfietsen. Tot die tijd was Haibike meer bekend als een dochteronderneming van de Duitse fietsgigant, maar in 2009/2010 kwam het wereldwijde succes. Met de introductie van de eerste XDURO E-mountainbikes verzekerde het bedrijf uit Schweinfurt zich van de aandacht van de internationale fietsgemeenschap en wordt sindsdien beschouwd als een pionier in het segment van E-mountainbikes.

Talrijke onderscheidingen en prijzen volgden, ook buiten de E-bike sector. In 2009 bijvoorbeeld won de Haubike Affair racefiets de Eurobike Award, en ook andere nieuwe producten zoals de Sleek en Greed mountainbikes genoten een grote populariteit. Sindsdien is Haibike gestaag gegroeid en kan het een uitgebalanceerd assortiment presenteren in de segmenten MTB, Racefiets, Trekking Cross, Kinderfiets en natuurlijk E-bike dat elke doelgroep met affiniteit voor fietsen moet aanspreken, van gelegenheidsfietsers tot professionele atleten.

MTB, racefiets, cross: je doel bereiken op topsnelheid

Ook al lijkt alles bij Haibike om E-bikes te draaien, het assortiment fietsen is ook van jaar tot jaar gegroeid. Maar dat niet alleen. Ook op het gebied van kwaliteit heeft het bedrijf uit Schweinfurt gestage vooruitgang kunnen boeken en hoeft het de vergelijking met reeds lang gevestigde merken niet uit de weg te gaan. In het segment mountainbikes vindt je talloze modellen, of het nu is om af en toe een ritje door het bos te maken of echte kogels om zich uit te leven in de afdaling. Naast de voordelige instapmodellen met een stevig aluminium frame in Hardtail uitvoering, omvat het assortiment ook de zware pistolen voor Enduro en zwaartekracht gebruik. Voor racers zijn de Carbon Hardtails van de Greed serie pijlsnelle mountainbikes waarmee je ook in races goede kansen maakt.

De Race- en Crossfietsen omvatten ook modellen voor beginnende en gevorderde rijders. De Seet-serie is gericht op hobbyrijders en piloten die ook graag kilometers maken buiten het asfalt. Hier bereiken de Haibike fietsen de balans van eersteklas aandrijving en hoge geschiktheid voor dagelijks gebruik. Maar voor wie zijn lot op de weg ziet en zich ook wil mengen in het racecircus, bieden de Affair-modellen de beste carbon racefietsen die scoren met hun lage gewicht en uitzonderlijk goede prijs-prestatieverhouding.

XDURO & SDURO: De E-bikes van Haibike

Het is een bliksemsnelle opmars geweest van de E-bikes, vooral de E-mountainbikes, van Haibike. Sinds de lancering van het eerste XDURO-model in 2010 heeft het bedrijf uit Schweinfurt zich voortdurend verder ontwikkeld en onderzoek gedaan en jaar na jaar nieuwe innovatieve producten en fietsen op de markt gebracht. Het productassortiment omvat momenteel E-mountainbikes in de versies E-bike full, E-bike hardtail en E-fatbike, trekking E-bikes, E-racefietsen en urban en cross E-bikes. Zelfs S-Pedelecs zijn te vinden in het gamma van Haibike fietsen. De E-bikes zijn onderverdeeld in de XDURO en SDURO modelfamilies, die sterk gericht zijn op het beoogde gebruik. Terwijl de SDURO-modellen meer zijn ontworpen voor toerrijders en mensen met hogere comforteisen, kunt je met de XDURO-modellen echt gas geven en krijgt je alleen het beste materiaal voor de meest extreme omstandigheden. Of het nu Enduro, Downhill, Race of All Mountain is - elke hobby wordt een echte ervaring met een Haibike fiets met elektrische aandrijving.

Vroegere fietsen: Haibike vanaf 2019

De twee E-MTB's SDURO en XDURO stonden altijd op het erepodium als het ging om de best verkochte E-bikes. Tot 2017 verschilden de twee modellen vooral in hun aandrijving, XDUORS reed met Bosch, SDUROS met Yamaha. In 2019 heeft Haibike met name zijn assortiment E-bikes opnieuw gepositioneerd. Ongeacht de fabrikant van het motorsysteem zijn de XDUROS in het modelgamma 2019 harder, sneller en wendbaarder geworden, ze staan voor actie zonder compromissen. Er zullen minder versies zijn, maar zij zullen tot in de kleinste details zijn afgestemd op het gebruik waarvoor zij zijn bestemd. De SDUROS uit het nieuwe gamma daarentegen zijn bedoeld voor gelegenheids- en hobbyrijders, ze zijn veelzijdiger en dus thuis op toertochten en overal buiten de gebaande paden. Met de FLYON heeft Haibike een compleet nieuwe modelserie ontwikkeld die barst van de innovaties. De FLYON krijgt niet alleen een gloednieuwe, eigen aandrijving, hij heeft ook componenten aan boord die echt iets om van te dromen zijn. Alsof dat nog niet genoeg was, werden nieuwe wegen ingeslagen op het gebied van integratie, met als resultaat een visueel onberispelijk resultaat.

Meer oudere modellen van Haibike

Het modeljaar 2018 bracht tal van innovaties in het modellengamma van Haibike elektrische fietsen. Enerzijds werd het thema integratie verder uitgediept: Dankzij de slanke Powertube-accu van Bosch kan de accu nu volledig in de onderbuis worden geïntegreerd, wat zorgt voor een optisch nettere look. Hierdoor lijken de Haibike E-bikes bijna op normale fietsen. Een andere wereldprimeur is het Modular Rail System, waarmee apparatuur en hulpstukken in de voorste framedriehoek kunnen worden geplaatst. Het systeem werkt met een rail waarop speciaal vervaardigde accessoires zoals een drinkfles, een slot, een tas of een magnetische bidonhouder kunnen worden bevestigd op vrij te kiezen posities. Bijzonder interessant voor toerrijders: de Range Extender, een extra batterij met nog eens 500Wh voor een dubbele actieradius.

Koop Haibike fietsen - nu aan de laagste prijs op BikeExchange

Rijdt je graag sportief en houdt je van hoge snelheden, of dat nu met of zonder elektrische aandrijving is? Dan zijn Haibike fietsen echt iets voor jou. Op BikeExchange vindt je het huidige gamma voor 2022 alsook goedkope restanten en voorgaande jaarmodellen in de uitverkoop. Alle aanbiedingen in onze winkel zijn afkomstig van erkende dealers, aangezien de dochteronderneming Winora haar producten alleen via haar dichte dealernetwerk verkoopt. Als klant kunt je er dus zeker van zijn dat je actief advies en hulp krijgt bij het nemen van jouw beslissing, en dat je tijdens een proefrit te weten kunt komen of de fiets echt bij je past.

Ook als je je Haibike fiets online via BikeExchange bestelt, wordt hij vooraf door de vakhandel optimaal op je afgesteld, aan eventuele speciale wensen wordt voldaan en je wordt ook geholpen bij servicevragen of aanvullende wensen. Wees dus niet verlegen en neem gewoon contact op met de dealer die jouw favoriete fiets aanbiedt en laat je vrijblijvend adviseren - per E-mail, telefoon of rechtstreeks in de winkel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief