Granville fietsen

Bekijk:

De geschiedenis van Granville begint bescheiden met het maken van fietsframes door Frans Huygens. Vanaf 1952 bouwde hij de eerste complete fiets en gaf deze de naam van zijn zoon Ludo mee. Deze combinatie bracht een frisse wind teweeg waarmee Granville fietsen een landelijk bekende merknaam werd. Vanaf 2000 nam kleinzoon johan het roer over en de gehele fietslijn en de merknaam werden aangepast aan de wensen en eisen van het nieuwe millenium.
Bij het ontwerp en het maken van elk model komen de bedrijfscultuur naar voren, waarin met veel passie en een kritische blik gestreeft wordt naar creativiteit, innovatie en perfectie. Veel aandacht gaat ernaar uit de juiste geometrie van frames en veringen te combineren met onderhoudsarme kwalitatieve componenten.

Categorieën Granville fietsen

Iedere fietser heeft een eigen rijstijl. Om aan allemans wensen te kunnen voldoen heeft Granville fietsen de volgende categorieën fietsen in haar gamma opgenomen:

• e-bikes: uitgerust met midmotor of wielmotor en ook een s-pedelec (tot 45 km/u)

• city & trekking: meerder series, van sportfietsen tot stadsfietsen en trendy modellen

• MTB: uitgebreide series carbon en alu hardtails en fullies

• Race: carbon en aluminium modellen voor snelheidsduivels, maar ook voor wie comfort wil

• Kids: degelijke 20inc en 24inc meisjes- en jongensfietsen, veilig en cool tegelijk

Granville elektrische fietsen zijn zeer stijlvol en comfortabel. Daarbij kan gekozen worden tussen een E-volve midmotor, wielmotor of midmotor van Shimano Steps. De E-Performance is een model s-pedelec waarmee een maximale snelheid van 45 km/u behaald kan worden met motorondersteuning.

De categorie city & trekking is zeer uitgebreid en behoeft weinig introductie. Als je fiets zoekt voor alledaags gebruik en om mee te shoppen, kijk dan bijvoorbeeld bij Granville stadsfietsen en selecteer vervolgens alleen de Granville damesfietsen.

De keuze voor een Granville mountainbike bepaal je bijvoorbeeld door de gewenste rijstijl te selecteren. Ben je echte een trailbijter of wil je er ook mee door het park cruisen? Fullsuspensions bieden meer comfort, maar met een hardtail maak je gemakkelijker snelheid.

Race staat symbool voor pure snelheid. Naast specifieke modellen hiervoor, heeft Granville ook koersfietsen ontworpen waarbij de ergonomie van het frame tevens op comfort is gericht.

Granville fietsen voor kinderen zijn uniek qua uiterlijk en degelijkheid. Kinderen willen graag gezien worden met hun fiets, terwijl ouders letten op de veiligheid van een model met lange levensduur. Granville kinderfietsen voldoen aan deze wensen en eisen, dankzij uitgebreide testen en creatieve ontwerpen.

Granville fietsen: ruime keuze in kwaliteit

In onze online shop zijn de nieuwste modellen en vele overjarige Granville fietsen te vinden. Gebruik de gemakkelijke filterfuncties links bovenaan deze pagina en maak jouw persoonlijke selectie. Zo zie je meteen bij welke winkel in de buurt moet zijn om de modellen te bekijken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief