Gazelle Fietsen

Bekijk:

Alle informatie over Gazelle fietsen

Gazelle is een Nederlandse fietsenfabrikant met een geschiedenis van meer dan 100 jaar die tot de meest traditionele Europese fabrikanten behoort. Het bedrijf importeerde aanvankelijk Engelse fietsen en verkocht die door in Nederland, voordat het in 1902 begon met de ontwikkeling en productie van zijn eigen Gazelle-rijwielen. Tegenwoordig produceert het Nederlandse bedrijf zo'n 350.000 fietsen per jaar en biedt het een uitgebalanceerd assortiment. Het bedrijfsmotto is: ´licht fietsen, slim design en robuuste kwaliteit´.

Diversiteit van modellen van Gazelle

  • Omafietsen: een cult klassieker! De populairste Gazelle-fiets is, niet verwonderlijk, de zogenaamde Nederlandse fiets. Het is nu absoluut een lifestyle-product, een statussymbool voor mensen met een groot milieubewustzijn en een nuchtere levensstijl. Toch is hij ook een praktische allrounder en doet hij het uitstekend op weg naar het werk, in de vrije tijd en zelfs bij het sporten. De Gazelle Holland Classic en Tour Populair fietsen zijn echter vooral uiterst comfortabele en makkelijk te berijden fietsen waarmee u op een ontspannen manier van het fietsen kunt genieten.

  • Stadsfietsen: de tweede in de catalogus van Gazelle zijn stadsfietsen, of city bikes. Orange, Grenoble, CityGo, van Stael en Esprit zijn perfect uitgebalanceerde stadsgenoten die zich niet van de wijs laten brengen door het verkeer, de kasseien of de boodschappentassen. Vooral de modellen met voordrager kunnen veel boodschappen aan.

  • Trekkingfietsen: De trekkingfietsen Vento, Chamonix en Ultimate zijn robuust, perfect uitgerust voor langere ritten en comfortabel om te rijden.

  • Allrounder: veelzijdige fietsen zoals Arroyo en Torrente overtuigen met een optimaal rijgedrag en een moderne uitrusting, u heeft absolute bewegingsvrijheid - stad, dorp, tochten of gemakkelijk terrein, ze kunnen het allemaal.

  • Urban Bike: De Urban Bike CityZen daarentegen is een sportieve minimalist en dankzij zijn lage gewicht zeer wendbaar en wendbaar - perfect om door het drukke stadsverkeer te rijden en te trainen aan het eind van een lange werkdag.

  • Mama fietsen: absoluut uniek op de markt - Gazelle beveelt niet alleen een hele reeks van haar fietsen aan zoals Miss Grace of Heavy Duty voor het vervoer van kinderen en de kleine spullen die daarbij horen, er is ook een speciale gezinsfiets. Ze zijn bijzonder robuust en hebben stabiele rijeigenschappen, zelfs bij zware belasting. Het model Bloom is zelfs speciaal ontworpen voor gebruik onder kinderzitjes.

  • Gazelle E-bikes: Niet overal is het landschap zo mooi fietsvriendelijk vlak als in Nederland. Gazelle biedt daarom veel van haar fietsen aan in een E-bike versie. De welbekende E-bikes kunnen gekozen worden met een Panasonic voorwielmotor, danwel een middenmotor van Bosch of Impulse. De actieradius van de trapondersteuning is afhankelijk van de accu en loopt sterk uiteen van 35 tot 140 km. Let wel: de actieradius is verder ook afhankelijk van weersomstandigheden, hoogteverschillen in het terrein en bijvoorbeeld de stand van de trapondersteuning. Er is er een voor elke smaak, E-bikes voor in de stad, E-bikes voor trekking, zelfs een vintage look gecombineerd met ultramoderne elektrische aandrijving is mogelijk. Vooral de transportfietsen, die opslagruimte bieden voor veel lading, profiteren van de krachtige *Bosch motoren**.

Quality for long riding pleasure

Ondanks de aantrekkelijke en klassieke ontwerpen hecht de Nederlandse fabrikant veel belang aan functionerende technologie en robuuste kwaliteit. Een lange levensduur en een veilig gebruik zijn daarom topprioriteiten voor Gazelle fietsen en worden ook weerspiegeld in de keuze van de componenten en de interactie van de individuele add-on onderdelen. Een garantie van 10 jaar op het frame en de stijve voorvork bevestigen de hoge normen waaraan Gazelle-fietsen willen voldoen. Maar het is niet alleen functioneel dat de fietsen altijd betrouwbaar zijn. Dankzij een krasbestendige speciale lak zijn de wielen ook optisch altijd in het oog springend en vergen ze slechts minimaal onderhoud.

De combinatie van comfort en stabiliteit wordt mogelijk gemaakt door betrouwbare en hoogwaardige lichtgewicht constructie-elementen. Dit is vooral merkbaar bij de e-bikes, waarvan sommige tot 10% lichter zijn dan andere elektrische fietsen. En voor rijders die het nog lichter willen, is er de speciale Lite-serie. De Nederlandse fabrikant biedt een breed scala aan modellen, kleuren en prijsklassen, zodat iedereen de juiste fiets kan vinden. Toch zijn er in elke Gazelle-fiets technische verfijningen te vinden. Zo zijn kabels en lichten bij veel fietsen op intelligente wijze in het frame geïntegreerd, waardoor de technologie minder gevoelig is voor invloeden van buitenaf. En Gazelle fietsen zijn ook een lust voor het oog.

Gazelle modellen voor elk type

Het productassortiment van de Nederlandse onderneming onderscheidt zich vooral door de onveranderlijk hoge kwaliteit en functionaliteit. De city bikes worden gekenmerkt door comfortabele rijeigenschappen en praktische bagagedrageropties. De Gazelle E-bikes profiteren van de grote know-how en schat aan ervaring van de fabrikant en zijn een kijkje waard voor elke E-bike liefhebber, zowel in termen van technologie als prijs-kwaliteitverhouding.

Vind jouw Gazelle fiets op BikeExchange

Met een bedrijfshistorie van honderd jaar komt het voor dat niet alle fietsen elk jaar worden verkocht. Daarom zijn er veel afgeprijsde modellen van vorig jaar en goedkope restvoorraden waarmee je veel kan besparen. Maak je geen zorgen, ze zijn geen honderd jaar oud, maar ze zijn van 2020 of 2021. Natuurlijk hebben we ook de huidige 2022 fietsen voor je in onze grote online winkel. Als je besloten heeft een Gazelle fiets te kopen, ben je bij BikeExchange aan het juiste adres. Wij bieden je een grote keuze aan modellen van de fabrikant van een groot aantal Duitse dealers. Dit maakt het makkelijk om de juiste Gazelle fiets te vinden en te kopen. Het enige wat je hoeft te doen is jouw categorie te selecteren met behulp van de filterfunctie aan de linkerkant, criteria in te voeren zoals frame materiaal, kleur of maat, en dan kann je ontspannen door de grote selectie bladeren. Gebruik de zoekbalk om de fiets van je dromen te vinden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief