Verfijn je zoekopdracht
Categorie
All categories
Fietsen
Racefietsen & cyclocross fietsen
164
Triathlon- & tijdritfietsen
6
Cross- & fitnessfietsen
3
BMX
Cruisers
Elektrische fietsen & pedelecs
Fixie & singlespeed bikes
Kinderfietsen
Meer Fietsen
Merken
Eddy Merckx
Trek
1538
Oxford
861
Thompson
672
Ridley
576
Norta
462
Scott
427
Cannondale
365
BMC
341
Meer merken
Winkels
Surplace
45
BikeAholic
44
Magic Bikes
41
CDBikes
18
Cycles Emrin
5
De Zwaluw
5
Fietsen Goeman
5
Fietsen Oostvogels
4
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Geslacht
Toestand

Eddy Merckx Fietsen

Bekijk:  

Historie van Eddy Merckx Fietsen

Na 525 officiële koersoverwinningen was het in 1978 genoeg. 'De Kannibaal' hing zijn fiets aan de wilgen, maar ambities bleven. Amper twee jaar later begon onder zijn supervisie de bouw van koersfietsen. Eddy Merckx Cycles was geboren, met als missie kwaliteitsfietsen te leveren die in alle omstandigheden een veilige en stabiele wegligging garanderen. De meester zelf is nog steeds betrokken bij de ontwerpfase en test alle nieuwe modellen hoogstpersoonlijk. Naast koersfietsen zijn inmiddels ook tijdritfietsen, baanfietsen, cyclocross fietsen, triathlonfietsen en speciale modellen voor dames in het gamma opgenomen. Eddy Merckx fietsen kopen kan in alle soorten en maten.

Eddy Merckx fietsen: een korte impressie

Richten we ons op de koersfietsen, dan vallen alle ogen gelijk op de EM525. Dit topmodel is reeds een aantal jaren op de markt en in 2916 nog eens stevig verbeterd. Zowel de Performance als de Endurance versie zijn met cantilever en schijfremmen leverbaar. Het carbon frame is optimaal lichtgewicht en stijf voor de beste prestaties in alle omstandigheden. De afmontage met Shimano Dura Ace Di2 maakt de perfectie compleet. Zoals dit topmodel, hebben ook alle andere koersfietsen een illustere naamgeving. Naast pure koersfietsen zijn er ook modellen in het gamma opgenomen met speciale aanpassingen voor het veldrijden en ritten met kasseistroken en gravel. Voor een overzicht, klik maar eens op Eddy Merckx racefietsen & cyclocross fietsen. Overeenkomstig de naamgeving, heeft ieder model specifieke eigenschappen voor ritten op geaccidenteerd terrein of juist voor de sprint bijvoorbeeld.

Modellen voor tijdrijden, triathlon en baanrennen zijn ontworpen op pure snelheid en met specifieke eigenschappen voor de stabiliteit en zithouding op de weg of baan. Je vindt ze onder Eddy Merckx triathlon- en tijdritfietsen. Naast herenmodellen zijn eveneens een aantal damesfietsen ontwikkeld met aandacht voor de vrouwelijke geometrie. In alle series zijn de meeste modellen verkrijgbaar met een carbon frame of een aluminium frame en ook de afmontage kan gekozen worden. Hierdoor zijn modellen in alle prijscategorieën verkrijgbaar en kan iedereen Eddy Merckx fietsen kopen.

Eddy Merckx Fietsen ondersteunt jong talent

Met een blik op de toekomst wil Eddy Merckx Fietsen jong wielertalent de kans geven om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Daarom worden diverse teams ondersteund, waaronder Topsport Vlaanderen-Baloise en het Lares Waowdeals Women Cycling Team.

In onze online shop vind je alle modellen voor de meest aantrekkelijke prijs en ook nog eens bij een fietswinkel in de regio. Ontdek het gemak van de filterfuncties links bovenaan deze pagina, waarmee in no-time een persoonlijke selectie gemaakt kan worden. Eddy Merckx fietsen kopen is nog nooit zo eenvoudig geweest.