Cube Fietsen

Bekijk:

Alles wat je over Cube fietsen wil weten

Cube is een fietsenmerk van de Pending System GmbH & Co. KG en heeft haar onderkomen in het beierse Waldershof. Bij deze duitse onderneming wordt veel waarde gehecht aan nauwkeurige techniek en sublieme afwerking. Daardoor kan Cube ook wedijveren op het hoogste professionele niveau. Het assortiment fietsen omvat inmiddels:

Het prille begin van fietsen fabriceren op 50 m² is uitgegroeid tot een 20.000 m² grote onderneming. Van begin af aan ook, wordt het materiaal aan de strengste kwaliteitseisen onderworpen. Daartoe zijn eigen testruimten ingericht, daarbij ondersteund door de TU München en een onafhankelijk controle-instituut. Op deze wijze garandeert Cube dat het frame, het overige materiaal, afwerking en onderdelen het best op elkaar zijn afgestemd en aan de hoge verwachtingen van fietsers voldoet. Bovendien ondersteunen beroepsrenners van het Cube Action Team en Factory Racing de ontwikkeling van materiaal en komen met verbeteringspunten op basis van hun professionele ervaringen. Zo kunnen ook hobby- en vrijetijdsfietsers genieten van de beste fietsen, techniek en productinnovaties. Wil je een Cube fiets kopen, dan geeft dat toch extra vertrouwen.

Aanbod Cube Bikes

Het merk wordt naar meer dan 50 landen geëxporteerd en dat is geen toeval. Het succes is toe te schrijven aan jarenlang hard werken en de juiste innovatieve ontwikkelingen. Ook heeft Cube een veelvoud aan prijzen als testwinnaar in de wacht gesleept, evenals awards als blijk van waardering voor de hoge kwaliteitsstandaard. Cube fietsen zijn eigen land enorm populair en het meest geliefde merk voor koersfietsen en mtb, zo bleek uit enquêteresultaten in 2015.

Het fietsaanbod van het merk Cube is zeer compleet en kent een productpalet van ruim 150 modellen. Daaronder zijn ook veel nieuwe modellen 2018. Zo is bijvoorbeeld een nieuwe lijn koersfietsen in de collectie opgenomen, met innovatieve C62 carbon frames. Dit materiaal is doorontwikkeld uit het succesvolle „Super High Performance Carbon“ en bestaat voor 62% uit carbon. Deze koersfietsen zijn verkrijgbaar met velg- en schijfremmen. Verder is er een nieuwe vrouwenlijn ontwikkeld, de WLS. De racefietsen hieronder bieden maar liefst 40% meer comfort door een nieuw ontwikkelde voorvork. De mountainbikes voor dames zijn verkrijgbaar in de framematen 27,5´´ en 29´´ en de fietsen als geheel bieden extra comfort. Dit geldt ook voor de nieuwe e-mountainbikes van Cube. Een Cube mtb kopen is daarmee een bewuste keuze. Tot slot zijn de high end trekking bikes in 2017 vernieuwd. Doordat Cube het zogenaamde „Hydroforming Proces“ hanteert, is deze lijn voorzien van een extra stijf en belastbaar frame. Bovendien is de bagagedrager geïntegreerd in het frame, waardoor en gewicht is gereduceerd en de wegligging is geoptimaliseerd.

Cube fietsen kopen via onze online shop

Op de portal BikeExchange vind je alle modellen van Cube, mooi gerubriceerd en in meerdere uitvoeringen. Dus niet alleen de nieuwste, maar ook overjarige modellen. Hiervoor kun je heel gemakkelijk de filterfuncties gebruiken. Ook kun je zoeken naar het goedkoopste model waar je naar op zoek bent in jouw regio. Snel en gemakkelijk jouw Cube scoren doe je via BikeExchange.

Nieuwe modellen 2021

Cube Nuroad C:62

Type: Grindfiets Doel: Offroad, bikepacking, dagelijks leven, pendelaars

De Nuroad C:62 SL weegt slechts 7,8 kilogram en is daarmee een echt huisnummer op de grindmarkt. Talrijke bevestigingen voor spatborden, bagagedrager en standaard, 45 mm bandenspeling (40 mm met spatborden gemonteerd) en een volledig nieuwe carbonvork met lowrider optie (tot 10 kg), evenals kabeldoorvoer voor een naafdynamo - de Nuroad C:62 is een echte duizendpoot, waar aan alles is gedacht.

De prijzen zijn ook zeer aantrekkelijk: De carbon beginner Nuroad C:62 Pro met GRX schakeling komt aan 1.949€, het topmodel Nuroad C:62 SL komt met Force eTap AXS / XX1 Eagle componenten in de schakeling en vederlichte Newmen Advanced SL X.R.25 carbon wielen voor betaalbare 3.898€.

Cube Cross Race

Type: Cyclocross Bike Doel: race, off-road, pendelaar...

Net als de nieuwe Nuroad is ook de Cross Race opnieuw ontworpen en met 200 gram onnodig framegewicht lichter geworden. Verder is de bandenspeling vergroot tot 40 mm voor 700c-velgen. De wielbasis is korter, de stuurhoek steiler - perfect voor veeleisende, bochtige CX-cursussen. De Cross Race is ook beschikbaar in een carbon C:62 versie, maar dit is niet veranderd ten opzichte van vorig jaar.

De aluminium versie is beschikbaar in drie uitrustingsniveaus vanaf 974€ met Tiagra 2x10 versnellingen. De top van het gamma Cross Race SL (foto) is beschikbaar met GRX tandwielen en Fulcrum Racing 77 DB wielen voor 1461€.

Cube Stereo 170 TM 29

Type: 29er Enduro Volledig Doel: Trail, Enduro, Bikepark

In 2021 heeft Cube zich meer toegelegd op modelverbetering in mountainbikes en is meer geïnteresseerd in onderdelen en lakwerk dan in nieuwe frames. Er is ook een verandering in de maten voor Cube 2021: in plaats van de inch maten worden nu alleen de alpha maten XS-S-M-L-XL gebruikt. De prijs voor de nieuwe Cube Stereo 170 TM 29 is 3411 Euro, beginners krijgen de raceversie voor 2923€.

Cube Stereo 240 Pro

Type: Kinderen Volledig Doel: Trail, Offroad

De Stereo 240 heeft de uitstraling van een gekrompen Stereo 120 met 120mm veerweg voor en achter, HPA aluminium frame, 4-link achtervering en speciale J-UNIT onderdelen van Hayes, die speciaal zijn gemaakt voor kinderen / lichte rijders. Het schakelen gebeurt met de SRAM GX 1x11. De prijs is 1949€.

Cube Nuride Hybride Performance Allroad

Type: Diepe ingangen E-MTB Toepassing: Dagelijks leven, tour, over land

Het herontworpen frame heeft een nog lagere instap en verbeterde allroad-kenmerken zoals het geïntegreerde achterlicht. De voorwielophanging is een voorvork van 100 m, de aandrijving is de derde generatie van Bosch Performance met 65 Nm en een accu van 500 of 625 Wh, afhankelijk van uw keuze. De prijzen voor het Performance model variëren van 2241€ tot 2436€.

Cube Stereo Hybrid 140 2021

Type: Volledig E-Bike Doel: Trail, Tour, All Mountain

Eigenlijk is er bij Cube niet veel veranderd voor het modeljaar 2021. Modelupgrades waren aan de orde van de dag, een paar nieuwe onderdelen hier, chique kleurencombinaties daar. De Carbon-Fully wordt geleverd met 29er wielen (maat XS met 27,5"), 150/140mm veerweg voor en 140mm achter. Nieuw is ook de interne prestatiecategorie, die de TM-, Actionteam- en SLT-modellen in de Stereo Hybrid 140 combineert en uitsluitend een veerweg van 150 mm voor de voorwielophanging biedt. De SL en Race modellen worden geleverd met 140mm. De prijzen voor de nieuwe 2021 modellen variëren van 3.999€ voor de Race versie tot 8.399€ voor het topmodel SLT met Fox Float Factory vering, SRAM X01 AXS en Magura MT7 rem (op de foto).

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief