Cannondale Bikes

Bekijk:
 

Het prille begin tegenover station Cannondale

We schrijven het jaar 1971. Zoals wel vaker met jonge techneuten, begon ook Cannondale oprichter Joe Montgomery op een zolder te knutselen. Al gauw begon hij outdoor artikelen te maken en verzamelde een klein team mensen om zich heen. Aan de overkant van de straat stond een treinstation, met de naam Cannondale. Het eerste succes kwam met de Bugger, voor die tijd een revolutionair lichtgewicht fietsaanhanger. Pas in 1983 werden Cannondale fietsen bekend, maar het was wel gelijk flink raak. Het eerste oversized alu frame, seriematig gefabriceerd. Het begin van een nieuw tijdperk voor het merk in het bijzonder, maar ook voor de fietsbranche in het algemeen. De opmars van aluminium frames was begonnen en Montgomery en zijn team hadden het startschot gegeven.

Een voorvork met naaldlagers die in het balhoofdbuis is geïntegreerd werd de volgende revolutie waarbij Cannondale aan de basis stond. We hebben het nu over de headshok en deze innovatie heeft de mountainbike wereld flink op zijn grondvesten doen schudden. Latere succesvolle innovaties zijn de Super V frames en de Coda Magic holle cranks. Maar ook in het wielrennen wisten de Amerikanen hun naam te vestigen. Met Cipollini in de gelederen was de Saeco Cannondale ploeg in 1997 uiterst succesvol. `Super Mario´ reeg overwinningen aanéén op zijn aluminium Cannondale racefiets en dat luidde gelijk ook het einde in van de stalen frames.

Cannondale professional teams

Cannondale is inmiddels een gevestigde naam geworden als sponsor en leverancier van topmateriaal binnen het professionele wielercircuit. Wat te denken van de vele overwinningen van het Cannondale Pro Cycling team en haar voorlopers de afgelopen jaren. In het professionele mountainbiken zijn de teams Cannondale Factory Racing en Overmountain zeer succesvol, evenals het Stans Notubes Elite Woman´s Mountain Team. De ondersteuning is wederzijds, want belangrijke informatie voor innovaties komen van de professionele atleten. Zo kan iedere fietser profiteren van de ervaringen van experts en kun je zelfs dezelfde Cannondale fietsen kopen als waar de profs mee koersen.

Recente ontwikkelingen bij Cannondale fietsen

Om tegemoet te komen aan de wensen van enduro mountainbikers is sinds 2010 de OverMountain serie op de markt gebracht. Tijdens het rijden kunnen de veerweg, demping en geometrie van de fiets simpelweg met een hendeltje worden versteld. Ook voor de modellen van dit jaar zijn deze technieken weer verder verfijnd. Ook zijn fatbikes in het gamma van de Cannondale mountainbikes opgenomen, super cool voor in het allermoeilijkste terrein. Verder is er later de Caad-12 een aluminium koersfiets op de markt gebracht. Tot slot is de fabricage van ballistec carbon frames verder verbeterd. Kijk in onze online shop maar eens bij Cannondale racefietsen en je vindt de nieuwste modellen, naast leuke aanbiedingen.

Cannondale bikes: ruime keuze in kwaliteit

Over de laatste 15 jaar zijn ook urban bikes, kinder- en damesfietsen op de markt gebracht. Populair zijn ook de Cannondale elektrische fietsen, waarvan sinds 2019 steeds meer modellen ontwikkeld worden. Een Cannondale elektrische fiets voor iedereen is het streven, met zowel comfortabele als sportieve varianten. Met de Mavaro city en touring E-Bikes voorzien de Amerikanen alledaagse fietsers van dagelijkse ritten en kleinere toertochten. Voor wie lang op de fiets wil blijven zitten, is de Tesoro Neo een trekking E-Bike waarvoor geen pad te ver is en geen inspanning te groot. De sportieve allrounders Cujo Neo en Trail Neo zijn trainingspartner en transportmiddel in één. Ook een E-road fiets in het assortiment sinds 2019; de Synapse Neo levert duurtraining met elektrische ondersteuning.

Cannondale Systeem Integratie

Een belangrijke factor voor de kwaliteit en het hoge rijplezier van Cannondale fietsen is de systeemintegratie (Si). Zelfs het beste frame is niets waard als de onderdelen niet perfect passen. Daarom hebben de Amerikanen het laatste deel in eigen handen genomen en hun fietsen uitgerust met speciaal ontworpen voorvork-, vering- en aandrijfcomponenten. De integratie via de Si benadering zorgt voor meer vermogen en rijkwaliteit en bespaart ook gewicht. Innovatieve mijlpalen zijn hier de BB30 trapas, een systeem dat niet alleen aanzienlijk lichter maar ook veel stijver is dan conventionele ontwerpen, en de Hollowgram crank, die je spierkracht omzet in maximale voortstuwing en Cannondale fietsen naar topsnelheid versnelt.

Cannondale fietsen met Lefty voorvork

De blikvanger van veel Cannondale fietsen is de Lefty voorvork, die in verschillende versies, als verende voorvork of stijve voorvork, wordt gemonteerd op mountainbikes, fitness- en trekkingfietsen, maar ook e-bikes en zelfs racefietsen zoals de Canondale Slate. Slechts één stuur aan de linkerkant zorgt voor superieure stijfheid en een licht gewicht, terwijl de naaldlagers zorgen voor een soepele respons. Elke rijstijl komt aan zijn trekken; van alledaagse rijders tot enduro- en trailrijders. Het SAVE microveersysteem en de DYAD schokdemper voor snellere wisselingen tussen kort en lang ronden de superieure technologie af die in Cannondale mountainbikes zit.

Omdat kwaliteit zich natuurlijk ook verspreidt in de professionele sport, sponsort Cannondale al lang renners en teams in de racefiets- en MTB-sector. Het Cannondale Factory Racing Team is de thuisbasis van de Duitse kampioen Manuel Fumic, terwijl in de Tour de France het Cannondale Pro Cycling Team voor de overwinning strijdt. Maar dat was niet alles. Een cyclocross-team, triatleten, junior-renners en gravity-renners worden ook voorzien van fietsen van de Amerikaanse fabrikant.

Grote Cannondale fiets selectie in de online winkel

In onze online shop vind je zowat alle 2022 modellen van Cannondale, aangeboden door shops in jouw buurt. Uiteraard kun je ook kijken naar speciale aanbiedingen, bijvoorbeeld als je een overjarige Cannondale fiets wilt kopen. Maak gebruik van het gemak van de filterfuncties op BikeExchange en vind gelijk het meest geschikte model van Cannondale voor jou.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief