BMC Fietsen

Bekijk:

Zwitsers vakmanschap is wereldberoemd en het is goed om te weten dat ingenieurs daar niet voor onder doen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat BMC één van de meest geliefde en verkochte premium fietsenmerken is van Europa. Ook op professioneel niveau spreekt BMC een aardig woordje mee, bijvoorbeeld via het ProWordTour team.

BMC – Van distributeur tot premium brand

De afkorting BMC betekent Bicycle Manufacturing Company en dat maakt meteen onomwonden duidelijk waar het de Zwitsers om gaat: fietsen fabriceren. Het begint allemaal in 1986 met de Amerikaan Bob Bigelow. Hij begon destijds met BMC als distributeur voor het fameuze Raleigh. Pas nadat de licentie voor deze distributie was verlopen, legde Bigelow zich toe op het fabriceren van fietsen. Het innovatieve “Virtual Pivot System” voor vorkveringen van mountainbikes stamt uit deze tijd, maar was helaas nog niet succesvol genoeg. Sterker nog, het bedrijf schreef rode cijfers totdat Andz Rhis er belangstelling voor kreeg. Rhis was mede-eigenaar van Phonak-AG en kocht BMC op, omdat hij zijn eigen wielerploeg van eigen fietsen wou voorzien. Er werd geïnvesteerd in ontwikkeling, design en marketing en het merk kreeg een geheel nieuw imago. BMC was als herboren en prijkte trots op de koerstruitjes van het Phonak-team, waardoor de naam voor het eerst wereldwijd bekend werd.

>>>Bekijk hier de BMC fietsen voor 2017

Zwitserse perfectie bij BMC bikes

De laatste jaren staan vooral de uitstekende carbon frames van BMC racefietsen in de picture. Het eerste CNT carbon frame heeft heel wat prijzen in de wacht gesleept en de ontwikkelingen in het streven naar perfectie duren nog steeds voort. Voor de produktie van de meest geavanceerde frameserie BMC Impec heeft de onderneming een volledig geautomatiseerde produktielijn laten bouwen. Technische precisie wordt hier nog eens met extra dikke letters geschreven en niet alleen voor frame materiaal. Ook voor de overige componenten streeft BMC er naar met intelligente ontwikkelingen het fietsen nog sneller of eenvoudigweg beter te maken. Elke seconde telt immers en zeker voor de hobbyîst is comfort ook belangrijk. Het gesynchroniseerde p2p-concept bijvoorbeeld, maakt het mogelijk om het stuur en zadel te verstellen. Hierdoor kan een optimale zithouding worden verkregen. Deze kan worden gericht op meer aerodynamica voor meer snelheid, maar ook kan meer gelet worden op een comfortabele zithouding. Goed om te weten, als je een BMC fiets wilt kopen.

BMC mountainbikes hebben de laatste jaren furore gemaakt met de doorontwikkeling naar het Advanced Pivot System. De kinematische aspecten, alsmede het design en overdracht van deze schokdempers worden voortdurend geïnnoveerd.

Met BMC overal onderweg

Het productpalet van de Zwitsers is niet zo omvangrijk als bij andere premium merken. Dit wordt echter ruimschoots vergoed door de uitstekende kwaliteit en wegprestaties. Daarbij is goed nagedacht over de verschillende gebruikers. Bij koersfietsen is de Endurance-serie ontwikkelt met modellen voor recreatieve fietsers, maar ook met modellen voor serieuzere renners die langer in het zadel willen zitten. De racefiets serie Timemachine en de tijdritfietsen Aero bestaan uit loepzuivere snelheidsduivels waarbij alles draait om aerodynamica en speed.

Offroad modellen zijn onderscheiden naar Cross Country liefhebbers, Trail fans en All Mountain specialisten. Voor wie ook in de stad onderweg wil zijn is er de Alpen Challenge serie, je vindt ze bij ons onder BMC Cross- & fitnessfietsen. De BMC Urban Bikes zijn in speciale edities verkrijgbaar met extra onderhoudsarme tandwielaandrijving en naafversnelling.

BMC fietsen kopen via BikeExchange

Het is dus echt cool om zo`n BMC fiets te hebben, of je nu houdt van koersen, mtb, urban rides of om je conditie op peil te brengen of houden. BikeExchange is dé marktplaats om het juiste model te vinden, zowel voor de BMC 2018 modellen als overjarige fietsen. Met onze zoek- en filterfuncties kun je precies die selectie maken die bij jou past. In een handomdraai weet je voor welke prijs, in welke kleur en met welke afmontage je bij jouw in de buurt moet zijn om jouw droomfiets te gaan bewonderen. Zo gemakkelijk werkt dat bij BikeExchange, jouw fietsmarktplaats.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief