BMC Bikes

Bekijk:
 

BMC Bikes - Fietsperfectie uit Zwitserland

Zwitsers vakmanschap is immers over de hele wereld bekend. Het is goed te weten dat Zwitserse ingenieurs ook veel te bieden hebben. Want als je een professionele fiets wilt, ben je bij de Zwitserse fietsfabrikant BMC aan het juiste adres. De geconcentreerde knowhow van het bedrijf vloeit voort uit de ontwikkeling van premiumfietsen en het onderzoek naar innovatieve technologieën die de fietsen van het merk nog sneller en beter maken. Een van de meest succesvolle professionele racefietsteams ter wereld, het BMC Racing Team, vertrouwt hier ook op. De baanbrekende uitvindingen van de Zwitsers zijn natuurlijk niet alleen voorbehouden aan de topsporters, maar brengen ook vreugde aan de gewone hobbyrijder. BMC-fietsen streven gewoonweg naar perfectie, of het nu op de weg, off-road of op het fietspad is.

BMC – Van distributeur tot premium brand

De afkorting BMC betekent Bicycle Manufacturing Company en dat maakt meteen onomwonden duidelijk waar het de Zwitsers om gaat: fietsen fabriceren. Het begint allemaal in 1986 met de Amerikaan Bob Bigelow. Hij begon destijds met BMC als distributeur voor het fameuze Raleigh. Pas nadat de licentie voor deze distributie was verlopen, legde Bigelow zich toe op het fabriceren van fietsen. Het innovatieve Virtual Pivot System voor vorkveringen van mountainbikes stamt uit deze tijd, maar was helaas nog niet succesvol genoeg. Sterker nog, het bedrijf schreef rode cijfers totdat Andz Rhis er belangstelling voor kreeg. Rhis was mede-eigenaar van Phonak-AG en kocht BMC op, omdat hij zijn eigen wielerploeg van eigen fietsen wou voorzien. Er werd geïnvesteerd in ontwikkeling, design en marketing en het merk kreeg een geheel nieuw imago. BMC was als herboren en prijkte trots op de koerstruitjes van het Phonak-team, waardoor de naam voor het eerst wereldwijd bekend werd.

BMC fietsen met innovatieve frames

BMC heeft de afgelopen jaren speciale erkenning gekregen voor zijn uitstekende carbon frames. Het eerste CNT Fully carbon frame van het Zwitserse bedrijf won een aantal prijzen, en ze zijn vandaag de dag nog steeds bezig met de ontwikkeling van het perfecte frame. Voor de productie van de meest geavanceerde frameserie BMC Impec heeft het bedrijf een volledig geautomatiseerde productiefaciliteit laten bouwen. Bovendien is het gepatenteerde Integrated Cockpit System een geraffineerd staaltje systeemintegratie en laat het alle kabels van het stuur tot de achteras in het frame verdwijnen. In het algemeen kan worden gesteld dat BMC-fietsen een onafhankelijke designtaal hebben die uniek is op de moderne markt. Esthetiek en eigenzinnig design zijn terug te vinden in elk model, of het nu om een mountainbike of een stadsfiets gaat.

Technische precisie en hoogwaardige afwerking zijn een topprioriteit voor het bedrijf. Dit geldt niet alleen voor de perfectie van de materialen van het frame. Ook op andere gebieden probeert BMC Bikes met intelligente ontwikkelingen het fietsen nog beter, gemakkelijker en sneller te maken en zo die beslissende paar seconden voorsprong te behouden. Het gesynchroniseerde p2p concept maakt het mogelijk om de stuurpen en het zadel aan te passen en zo de optimale lichaamspositie op de fiets te vinden, terwijl achter subA de aerodynamische optimalisatie van de Racefiets schuilgaat door het aanvalsoppervlak te minimaliseren. Ook voor mountainbikes heeft BMC een aantal goodies in petto, met name het Advanced Pivot System, waarmee de kinematica, de positie van de scharnierpunten, de overbrengingsverhouding en de afmetingen van de schokdempers zijn verbeterd.

Racefietsen

Het productassortiment van de Zwitserse onderneming is niet zo uitgebreid als dat van andere gevestigde en grote fabrikanten, maar wordt gekenmerkt door een constant hoog niveau van kwaliteit en prestaties. Op het gebied van racefietsen bieden de Endurance-serie en de nieuwe roadmachine evenals de granfondo de juiste BMC-fiets voor iedereen die graag langer in het zadel zit, terwijl de timemachine-modellen uit de Aero-serie zijn getrimd voor een onberispelijke aerodynamica en maximale snelheid. Integratie is hier het toverwoord. De remmen zijn in het frame geïntegreerd, evenals de p2p zadelpen en de rem- en schakelkabels. Voor al diegenen die graag de bergen beklimmen is er de teammachine, die met zijn ultralichte carbon frame elke beklimming de baas is. Met ACE technologie wordt het perfecte montuur geselecteerd uit 34.000 computergegenereerde prototypes die vooraf virtueel zijn getest. Het resultaat: een frame dat niet alleen licht maar ook stijf is, waarbij de onderbuis, zitbuis en liggende achtervorken overgaan in de oversized trapas en zorgen voor een optimaal zwaartepunt.

Voor Cyclocross fans is de crossmachine een veelzijdige fiets die zich zowel thuis voelt op de weg als op het asfalt na het werk.

De beproefde BMC Racefietsen

Eén voor allen is het motto van BMC's 2017 Racefiets, de roadmachine, die is ontworpen om alle gebruiksgebieden van een racefiets te bestrijken. Raceklare prestaties worden gecombineerd met een hoog niveau van comfort voor de lange afstand en een geometrie die ook de druk opvoert in sprints. Dit betekent dat racefietsfans zich bij aankoop niet hoeven vast te leggen op één toepassingsgebied en lange tijd plezier kunnen hebben van de Roadmachine als allrounder-oplossing.

De Teammachine SLR, die nu al het nummer 1 werkpaard van het BMC Racing Team is, heeft voor het modeljaar 2018 een algehele opknapbeurt gekregen, inclusief een disc-versie. Het frame en de voorvork zijn vanaf nul ontwikkeld en gedeeltelijk asymmetrisch ontworpen om de krachten van de schijfrem te compenseren. Het disc frame weegt slechts 815 gram en is daarmee een van de lichtste in zijn klasse. Stuur en stuurpen waren volledig geïntegreerd, wat ook een paar gram meer bespaarde.

Mountainbikes

In het off-roadsegment heeft BMC de juiste fiets voor crosscountryrijders, trailfans en All-mountain specialisten. De teamelite is een puristische crosscountry fiets zoals het in het boek staat. Prestatie wordt hier in hoofdletters geschreven. Een hoog rijrendement en een laag gewicht zijn de belangrijkste argumenten voor de hardtail, die met zijn innovatieve MTT-Systeem (Micro-Travel-Technology) een verbeterde torsie- en laterale stijfheid creëert en in drie dempingsstanden kan worden ingesteld.

Voor All-mountain specialisten is er de BMC Trailfox, de allrounder voor ruw terrein. Met het Advanced Pivot System, dat het stuiteren van de pedalen minimaliseert, en een licht, snel reagerend frame is de Fully uiterst wendbaar en zou hij ook in marathonwedstrijden een kans maken. Dankzij het Big Wheel Concept is het chassis van de trailfox optimaal aangepast aan de grote 29 inch wielen. De speedfox voelt zich ook thuis op de trails.

De Fourstroke bereikte absolute wereldstatus door Julien Absalon. De Fransman won de wereldkampioenschappen crosscountry en talrijke wereldbekers op de BMC-fiets en werd volledig aanvaardbaar in de crosscountry.

MTB Ontwikkeling bij BMC

De speedfox kreeg in 2017 een update van de ontwikkelaars, die de Fullsuspension bike nog veelzijdiger moet maken. Het Big Wheel Concept BWC geeft de Speedfox een kortere stuurpen met breder stuur, kortere liggende achtervorken, een langere bovenbuis en een vlakkere stuuruitslag. Het doel: een wendbare rijervaring ondanks de grote wielen. Andere kenmerken: framebescherming op de liggende achtervork en een kettingvanger. Voor 2018 volgde nog een algemene herziening. Het innovatieve hoogtepunt: De innovatieve Trailsync technologie bestaat uit een geïntegreerde Vario zadelpen die gekoppeld is aan de schokcontrole. Met andere woorden: als de zadelpen wordt uitgeschoven, wordt tegelijkertijd het schokplatform geactiveerd. Zodra hij omlaag gaat, opent de demper ook en geeft hij de volledige veerweg vrij voor de afdaling.

Ook in het assortiment sinds 2018 is de gloednieuwe marathon MTB Agonist, die zich onderscheidt van de crosscountry racer Fourstroke met 110mm veerweg en een volledig nieuw frame concept. De fiets is volledig gemaakt van carbon en uitgerust met BMC's eigen Big Wheel Concept voor een nog betere wegligging. Daarnaast is de fiets voorzien van het Advanced Pivot System, een efficiënt en resistent veersysteem dat de renner ondersteunt tijdens het klimmen.

Urban & Lifestyle

Als je ook in de stad op een BMC-fiets wilt rijden, kan je het beste kiezen voor de veelzijdige en uiterst aanpasbare fietsen van de alpine uitdaging series. De Fitness/Urban Bikes zijn op verzoek leverbaar met een uiterst onderhoudsarme tandriemaandrijving en naafversnelling en zijn daarmee jouw oase van rust in het hectische leven van alledag.

E-Bikes

Misschien wel een van de duurste E-bikes van het modeljaar 2018: de BMC Speerfox AMP is een van de twee nobele modellen waarmee BMC debuteert op de E-bike markt. Samen met de Trailfox AMP heeft BMC zo'n beetje alles uit de kast gehaald wat ze in huis hebben. Terwijl de Trailfox, zoals zijn naam doet vermoeden, wat zwaarder is voor trails en graag scheurt met 150 millimeter veerweg en plusbanden, is de Speedfox AMP gericht op maximale snelheid met 130 millimeter en 29-inch wielen. De aandrijflijn komt van Shimano. De prijs: De volledig carbon versie van de Speedfox AMP kost naar verluidt maar liefst 13.000 euro met topuitrusting.

Vroegere BMC vanaf 2019

Even voor de duidelijkheid: we hebben de nieuwe fietsen die BMC in 2019 voor je in petto heeft, onder de loep genomen. Hier willen wij de fietsen kort aan je voorstellen:

Alpine uitdaging

Laten we beginnen met het onvermijdelijke - een nieuwe E-bike. Kan niet zonder een dit jaar. Sinds 2019 krijgen de motoren in de Alpenchallenge-reeks versterkingen, en wel in verschillende series. Cross, Sport en City zijn gepimpt. Aangezien Shimano met de STEPS E8000 een vette motor heeft gepresenteerd, was het slechts een kwestie van tijd voordat het Zwitserse bedrijf BMC er een waardige fiets bij ontwierp. En dus heeft de Alpenchallenge AMP Cross een dikke motor onder het zadel. En een even dikke accu - ook onder het zadel. Een nogal ongewone positie die zelden wordt gezien op een e-mountainbike. Volgens BMC wordt zo echter de perfecte balans bereikt en maakt het zwaartepunt van de fiets de besturing tot een koud kunstje. Ook het schakelen van de Alpenchallenge AMP Cross moet een koud kunstje zijn, zeker als je jezelf hebt getrakteerd op het high-end model met de elektronische XT Di2 schakeling.

Nummer twee van de nieuwe releases is ook een gebruikelijke verdachte, de Fourstroke Cross-country Fully. Voor het seizoen 2019 heeft de nieuwe Fourstroke een geïntegreerde Vario-achterstang gekregen, overigens een van de eerste die standaard wordt geleverd. Maar hij is niet alleen standaard, hij is ook bijzonder licht, met een gewicht van slechts 350 gram, een echt vlieggewicht. De hele motorfiets is geoptimaliseerd op het gebied van gewicht en verslaat volledige records met ongeveer 10 kilo. Maar natuurlijk is er dit jaar niets mogelijk op het gebied van mountainbiken zonder op zijn minst een paar kleine wijzigingen in de geometrie. Bij de Fourstroke is met name de stuuruitslag afgevlakt, wat de uitvinders hopelijk meer controle en een betere wegligging zal opleveren. De steilere zithoek zorgt voor meer efficiëntie bergop.

"Never change a running system" - dat moeten de ingenieurs gedacht hebben en ze hebben de Roadmachine racemotoren gewoon ongewijzigd overgenomen voor het nieuwe seizoen. Maar daar konden ze het niet bij laten, dus creëerden ze een compleet nieuwe racefiets. De speedster Roadmachine X is gericht op beginners, hobbyrijders en alledaagse fietsers, dus hij is meer thuis op de comfortabele kant van het leven. Bagagerekken en spatborden kunnen achteraf worden gemonteerd, en de 34 mm banden kunnen op vele ondergronden worden gebruikt.

De nieuwe Timemachine is nogal speciaal en daarom alleen bedoeld voor een select publiek. Na de update van vorig jaar van de racefiets voor alle gelegenheden, de in serie geproduceerde Teammachine, was het dit jaar de beurt aan de aero-racer Timemachine. De Aero is duidelijk gebouwd voor topsnelheid, efficiënte koersvastheid en perfecte aerodynamica om die paar cruciale watts te besparen die je nodig hebt om het veld achter je te laten. Maar zelfs als snelheid alles voor je is, is het niet erg als de racefiets een paar voorzieningen heeft. Bijvoorbeeld, een flexibel frame met een beetje vering. Of een opbergvak. Of twee bidonhouders. De tweedelige cockpit die individueel aan de rijder kan worden aangepast en daardoor comfortabel is om te rijden, kan ook geen kwaad.

BMC fietsen kopen via BikeExchange

Het is dus echt cool om zo`n BMC fiets te hebben, of je nu houdt van Racefietsen, MTB, Urban rides of om je conditie op peil te brengen of houden. BikeExchange is dé marktplaats om het juiste model te vinden, zowel voor de BMC 2022 modellen als overjarige fietsen. Met onze zoek- en filterfuncties kun je precies die selectie maken die bij jou past. In een handomdraai weet je voor welke prijs, in welke kleur en met welke afmontage je bij jouw in de buurt moet zijn om jouw droomfiets te gaan bewonderen. Zo gemakkelijk werkt dat bij BikeExchange, jouw fietsmarktplaats.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief