Plaats een zoekertje

Bianchi Fietsen

Bekijk:  

Over Bianchi fietsen Bianchi is een van de meest fameuze namen in de fietswereld, niet in de laatste plaats omdat het de oudst producerende fietsfabrikant ter wereld is. Het merk kan bogen op een lange traditie van revolutionaire modellen en innovaties. In de ruim 130-jarige geschiedenis zijn naast Bianchi fietsen ook motoren en zelfs enige tijd auto´s ontworpen en geproduceerd.

Aan het begin van dit succesverhaal stond in 1885 de Edoardo Bianchi. Tot dan toe waren alleen fietsen te zien met zo´n groot voorwiel waarin de trapas zat en waar je echt op moest klauteren. Dat moest anders kunnen, vond de 21-jarige Milanees en hij begon de ontwikkeling van het basismodel zoals we die tegenwoordig nog steeds kennen: wielen in dezelfde diameter voor- en achteraan. Binnen enkele jaren wist hij nog twee kenmerken van de moderne fiets te ontwerpen. Het idee van een ketting voor de aandrijving van het achterwiel en het gebruik van rubber banden met lucht komen van Bianchi. Vanaf 1899 was Bianchi ook al betrokken bij de fietssport.

In de daarop volgende decennia bleef Bianchi fietsen ontwerpen die innovatief waren en die konden wedijveren in het profcircuit, ook in de drie grote rondes. Een van de meest legendarische wielrenners aller tijden vierde zijn grootste triomfen op een Bianchi racefiets: Fausto Coppi. Bianchi heeft ook lange tijd motoren gefabriceerd en zelfs enige tijd auto´s. Sinds eind jaren ´60 werd de focus echter volledig gelegd op fietsen. Tegenwoordig is het merk onderdeel van de Zweedse onderneming Grimaldi Industri AB. Toch is de Italiaanse basis nooit verloren gegaan. Bianchi is nog steeds gevestigd in Milaan en richt zich op het ontwerpen en produceren van kwaliteitsfietsen met een verbluffend design. Naar goed Italiaans gebruik is een Bianchi frame niet alleen voor optimale prestaties gebouwd, maar ook met een mooi uiterlijk.

Bianchi fietsen gecategoriseerd Bianchi racefietsen hebben een roemrijke naam. Daarbij is het niet alleen een gerenommeerde leverancier van professionele wielerploegen, maar heeft ook een uitstekende naam in het amateurcircuit en onder wielertouristen. Dit zijn de categorieën koersfietsen in het gamma:

• Extreme racing – high end koersfietsen om op topniveau te kunnen presteren

• Racing – racefietsen met oog voor prestatie, design en de portemonnee

• Endurance racing – modellen ontworpen voor langere met een langere wielbasis en meer comfortabele zithouding

• TT/Triathlon – serie gemaakt met een Bianchi frame gericht op pure snelheid. Kijk verder bij Bianchi Triathlon- tijdritfietsen

• Vintage – serie voor liefhebbers van een nostalgische Bianchi koersfiets

Naast racefietsen maakt Bianchi mountainbikes voor recreanten, langere afstanden en echte trailbijters. Verder zijn er series cyclocrossers, fietsen voor op de baan, maar ook sportieve stadsfietsen. Ook zijn er in elke categorie damesmodellen ontwikkeld.

Bianchi fietsen als sponsor Al ruim 100 jaar ondersteund Bianchi de wielersport. De huidige profteams die worden ondersteund zijn Pro World Tour Team Lotto.NL-Jumbo, Team Inpa Sottoli, Bianchie Giusfredi en in het mountainbiken Team Bianchi. Daarnaast ondersteund Bianchi fietsen ook individuele triatleten ondersteund.

Lees ons e-mail en privacybeleid