Bianchi Bikes

Bekijk:
 

Italiaanse traditie - Bianchi Bikes

Bianchi is een van de meest bekende namen in de fietswereld, niet in de laatste plaats omdat het de oudst producerende fietsfabrikant ter wereld is. Het merk kan bogen op een lange traditie van revolutionaire modellen en innovaties. In de ruim 130-jarige geschiedenis zijn naast Bianchi fietsen ook motoren en zelfs enige tijd auto´s ontworpen en geproduceerd. Aan het begin van dit succesverhaal stond in 1885 Edoardo Bianchi. Tot dan toe waren alleen fietsen te zien met zo´n groot voorwiel waarin de trapas zat en waar je echt op moest klauteren. Dat moest anders kunnen, vond de 21-jarige Milanees en hij begon de ontwikkeling van het basismodel zoals we die tegenwoordig nog steeds kennen: wielen in dezelfde diameter voor- en achteraan. Binnen enkele jaren wist hij nog twee kenmerken van de moderne fiets te ontwerpen. Het idee van een ketting voor de aandrijving van het achterwiel en het gebruik van rubber banden met lucht komen van Bianchi. Vanaf 1899 was Bianchi ook al betrokken bij de fietssport. In de daarop volgende decennia bleef Bianchi fietsen ontwerpen die innovatief waren en die konden wedijveren in het profcircuit, ook in de drie grote rondes. Een van de meest legendarische wielrenners aller tijden vierde zijn grootste triomfen op een Bianchi racefiets: Fausto Coppi. Hij zorgde ongetwijfeld voor een groot deel van de romantiek dat nog steeds rond het merk hangt.

Bianchi heeft ook lange tijd motoren gefabriceerd en zelfs enige tijd auto´s. Sinds eind jaren ´60 werd de focus echter volledig gelegd op fietsen. Tegenwoordig is het merk onderdeel van de Zweedse onderneming Grimaldi Industri AB. Toch is de Italiaanse basis nooit verloren gegaan. Bianchi is nog steeds gevestigd in Milaan en richt zich op het ontwerpen en produceren van kwaliteitsfietsen met een verbluffend design. Naar goed Italiaans gebruik is een Bianchi frame niet alleen voor optimale prestaties gebouwd, maar ook met een mooi uiterlijk.

Innovatieve frametechnologieën dankzij professionele rijders

Het hart van een Bianchi fiets is het frame. Door voortdurend te investeren in materiaaltechnologie streven de Italianen onwrikbaar het doel na om de beste fietsen ter wereld te produceren, en volgens hen kan dit alleen worden bereikt door een absoluut perfect frame-ontwerp. Wie profiteert hiervan? De klant, en natuurlijk Reparto Corse, de race-afdeling van de fabrikant. Met frames die hun sporen in de racerij hebben verdiend en rijpe technologieën hebben de Italianen de profs altijd gesteund met innovatieve fietsen, toen de markt overschakelde van staal op aluminium en vervolgens op titanium, en vandaag is uitgekomen bij het modernste materiaal: carbon. Zo is de Bianchi fiets altijd concurrerend gebleven, ondanks de vele jaren.

Bianchi fietsen voor elk terrein

Hoewel Bianchi in de wielersport vooral bekend is om zijn snelle racefietsen en tijdritfietsen, omvat het gamma van de Italiaan ook stadsfietsen, mountainbikes, trekkingfietsen, E-bikes en crossfietsen. Off the road maken fietsen als de Ethanol en de Jab het terrein onveilig en maken ze gebruik van de sensationele kwaliteit van de aluminium en carbon frames waar Bianchi bekend om staat. Voor liefhebbers van trekking is de Metropoli met zijn bagagedrager en lichtgewicht verende voorvork perfect, en fitnessfreaks krijgen met de Camaleonte het perfecte trainingsinstrument in handen. Kijk maar eens rond in onze grote winkel voor de juiste fiets voor jouw volgende rit.

Traditie in het wielrennen

Maar Bianchi fietsen worden pas fascinerend als je ze gebruikt om te racen. Of het nu gaat om een racefiets, mountainbike of triatlonfiets - als je pure Italiaanse passie op twee wielen wilt bezitten, kun je niet om de fietsen van het traditionele merk heen. Met de legendarische racefietsmodellen Oltre XR, Infinito CV, Intenso en Impulso heeft het traditionele merk wielergeschiedenis geschreven en houdt het die ook nu nog levend in combinatie met hightech onderdelen. De Aquila tijdritfiets is net zo opmerkelijk als de speciale Zurigo cyclocrossfiets, die de rijder in de adrenalinesport door modder en smeltwater altijd op het juiste spoor houdt. Het bedrijf heeft ook succes in de mountainbike sector met de Team Bianchi i.idro Drain en de Methanol serie modellen, waarmee het concurrentievermogen van zijn fietsen in elke fiets categorie wordt bevestigd.

Grote selectie van Bianchi fietsen op BikeExchange

Dus als je op zoek bent naar een fiets met een lange geschiedenis maar toch moderne onderdelen, dan is Bianchi de juiste keuze. Traditie ontmoet vooruitgang, passie ontmoet technische perfectie. Het is geen toeval dat de racefietsen van het merk tot de populairste fietsen in Europa behoren. Dit is ook te wijten aan de variabiliteit* en de keuze van de frames: De Italiaanse fabrikant biedt zijn fietsen aan in wel acht verschillende maten, zodat iedereen de juiste maat voor zijn behoeften kan vinden. En dat is belangrijk, want het is de enige manier om de **maximale prestaties uit de motoren te halen en om de hoge kwaliteit van de motoren te laten zien.

Dus als je op zoek bent naar Bianchi producten, dan ben je op onze online marktplaats voor fietsen aan het juiste adres. Wij hebben de beste aanbiedingen voor fietsen en kunnen je uitgebreid adviseren, zodat je uiteindelijk gegarandeerd de juiste keuze maakt. Gebruik gewoon de filterfunctie aan de linkerkant om jouw categorie te selecteren, voer criteria in zoals prijs, kleur of maat, en blader door onze grote selectie. Dit maakt het gemakkelijk om jouw nieuwe droomfiets te vinden en, indien beschikbaar, meteen online te kopen. Probeer het eens!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief