BH Bikes

Bekijk:
 

Drie broers, één afkorting: BH Bikes

Als het op traditie aankomt, is BH Bikes moeilijk te verslaan. In 1909 werd het bedrijf opgericht door drie broers in de wapenstad Eibar. In die tijd legden zij zich nog toe op de fabricage van wapens, maar na het einde van de Eerste Wereldoorlog wilden de gebroeders Beistegui (in het Spaans: Beistegui Hermanos, kortweg BH) hun geboortedorp helpen bij de wederopbouw en verlegden zij de ontwikkeling en productie naar betaalbare vervoermiddelen. Vanaf dat moment vestigden de Spanjaarden zich als een succesvol fietsmerk op de Europese markt met Racefietsen van hoge kwaliteit en wisten ze tevens talrijke successen te boeken in de professionele sport, die werden behaald met BH fietsen. Dit ging gepaard met een meer internationale oriëntatie van het bedrijf, dat steeds meer kon groeien en zijn produktassortiment alsmede het aantal eenheden voortdurend kon uitbreiden. Sinds de verhuizing naar een grotere fabriek in Vitoria, waar het bedrijf nu is gevestigd, produceert BH ook steeds meer Mountainbikes en Cyclocrossfietsen. Ook het uiterst succesvolle segment E-bike is de afgelopen jaren tot ontwikkeling gekomen.

Technology and tradition

Vandaag de dag staat de Spaanse familie Beistegui nog steeds aan het roer van BH en geeft zij vorm aan de filosofie van het bedrijf zoals zij dat deed op de eerste dag. Innovatie en onderzoek krijgen evenveel aandacht als sociale en ecologische verantwoordelijkheid. Technologische successen lieten niet lang op zich wachten. Concepten zoals de NEO E-bikes met geïntegreerde accu, de extreem lichte en toch stijve Ultralight en Global Concept frames of het intelligente Lynx Race frame, dat werd geconstrueerd met een speciale carbon moulding technologie, vormen het basiskader voor hoogwaardige fietsen in elke sector.

BH Fietsen voor elk type

Hoewel BH altijd streeft naar maximale kracht en prestaties, is het gamma van de Basques zeer evenwichtig en ook gevarieerd qua prijs. Zo zijn er naast het topmodel Mountainbike Ultimate, gemaakt van het beste carbon, ook goedkope modellen zoals de Spike, die in plaats daarvan een robuust frame van aluminium heeft en goedkopere onderdelen die niettemin hoge kwaliteit bieden. Ook op het gebied van racefietsen vindt elke fietsliefhebber de BH fiets die bij hem of haar past. Of het nu gaat om een professionele lange-afstands racefiets met schijfremmen en een ultralicht frame, extreem stijve fietsen voor sprinters, zogenaamde gravel bikes voor off-road gebruik of instap racefietsen voor nieuwkomers - je vindt het bij BH Bikes.

Fully on trend: BH E-bikes

Ook al is het segment van de E-bikes het jongste onderdeel van het BH-gamma, toch is het vandaag veruit het meest veelzijdige. De talrijke modelseries zijn gericht op de mountainbikefractie, maar ook op trekkingrijders en stadsfietsers. BH laat de keuze van de batterij over aan de klant: Je kan vrij kiezen tussen 400Wh en 600Wh, wat uiteraard een invloed heeft op de prijs of de uitrustingsvariant. Voor de motor vertrouwt de Baskische fabrikant op gevestigde merken als Yamaha, Bosch en, sinds 2016, Brose, die bijzonder krachtige aandrijvingen leveren voor de topreeksen E-mountainbikes.

Modellen uit 2018: Vroegere modellen in een oogopslag

Atom-X Lynx

De toekomst is nu bij BH. De nieuwe innovatieve Atom-X Lynx E-mountainbike trekt alleen al door zijn brute en futuristische vorm de aandacht. Een krachtige 720Wh accu is ingebouwd in de volumineuze bovenbuis, die de nieuwste Brose motor aandrijft. Het platform zal verkrijgbaar zijn met verschillende veerwegen van 120mm tot 160mm en in hardtail en full configuraties. Alle modellen zullen worden uitgerust met een boordcomputer met 256 MB RAM en een kleurenscherm waarop Linux draait en dat kan communiceren met jouw smartphone. Dit betekent dat je gemakkelijk kan netwerken met jouw fiets en berichten op het scherm kan weergeven.

Lynx 5

De nieuwe toerfiets van BH moet zowel op trails als op langere All-mountain tochten zijn sterke punten laten zien: 130mm veerweg, 29" platform, beschikbaar met zowel aluminium als carbon frames. Bijzonder interessant: de Split Pivot achterdriehoek, vergelijkbaar met Trek's ABP systeem. Het achterste draaipunt van de single pivot zit direct in de as en ontkoppelt de achterste driehoek van reminvloeden, de schokdemper is gemonteerd met Float Link en kan van boven en onder worden bediend.

G7 Pro

Terwijl veel fabrikanten hun aero racers met schijfremmen klaarstoomden voor het nieuwe 2018 racefietsseizoen, ging BH de omgekeerde weg en presenteert met de G7 Pro een modelvariant met velgremmen, nadat de G7 met schijfrem vorig jaar zijn première vierde. De profs van Team Direct Energy hebben zich er dit jaar al gemakkelijk op gemaakt en waren vooral onder de indruk van het lage gewicht. Het frame weegt naar verluidt slechts 840 gram. Bovendien werd de voorkant verlaagd en werd meer bandenspeling gecreëerd om de G7 Pro enerzijds nog aerodynamischer te maken en anderzijds de mogelijkheid te creëren om er 28mm-banden op te monteren.

The BH innovations uit 2019

Veel modellen hebben zich zo goed bewezen dat ze in 2019 gewoon behouden zijn. Toch waren er een paar nieuwe toevoegingen om op te merken. Een handvol E-bikes heeft een nieuwe motor gekregen - geen wonder, per slot van rekening heeft BH zijn eigen aandrijfsysteem ontwikkeld, dat moet natuurlijk op de weg te zien zijn! Een perfect reactievermogen, vier ondersteuningsniveaus, een groot en gebruiksvriendelijk kleurendisplay en een groot bereik worden beloofd.

BH heeft andere E-bikes omgebouwd tot een volledig ander aandrijfsysteem of ze worden aangedreven door nieuwe elektrische aandrijvingen van dezelfde fabrikant. Gebaseerd op de succesvolle Atom X, zijn de gloednieuwe X-Tep E-bikes ontwikkeld rond de beproefde Shimano STEPS E8000 en het onlangs uitgebrachte kleine broertje E7000.

Er is ook een vernieuwing in de kerncompetentie van BH, de racefietsen - de trend volgend zijn oude ressentimenten overboord gegooid en vanaf 2019 zullen racefietsen met schijfremmen worden aangeboden. De Quarz is daarom verkrijgbaar in de beproefde configuratie of als Quarz Disc met schijfremmen.

BH Bikes - Koop nu op BikeExchange

Als je hebt besloten een BH-fiets te kopen, maar je weet nog niet precies welk model je wilt, dan is onze online marktplaats de juiste plaats voor jou. Hier bieden talrijke Belgische en Nederlandse dealers je hun assortiment aan, zodat je een ruime keuze hebt. Moet het een huidig 2022 model zijn of een verlaagde motor van vorig jaar? Welke framemaat heb je nodig? Past de motor bij je rijstijl? Dit zijn allemaal vragen die jouw dealer graag zal beantwoorden. Neem gewoon per E-mail of telefoon contact met hen op en krijg uitgebreid advies.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief