For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Verfijn je zoekopdracht
Categorie
Alle categorieën
Fietscomputers, Fietstrainers & meetsystemenonderdelen
Fietscomputers
Toebehoren fietscomputers & andere meetsystemen
174
Fietscomputers
113
Fiets GPS
67
Merken
Bontrager
108
Sigma
87
Garmin
65
BBB
20
Mio
17
Lezyne
12
K-EDGE
10
Wahoo Fitness
10
Meer merken
Models
Trip 100 2016
11
DuoTrap S Digital Sensor 2016
10
Trip 300 2016
10
DuoTrap Digital Speed/Cadence 2016
9
GOtime 2016
8
SpeedTrap Digital Speed Sensor 2016
8
Softstrap Heart Rate Belt 2016
6
Trip 200 2016
6
More models
Winkels
Fietsen Oostvogels
107
DBK Bikeparts
74
Aerts Action Bike
18
B-Cycle bvba
18
Chamizo Fietsen BVBA
18
Fietsen Devos
15
Rijwielen Jacobs
12
Ampe Fietsen
11
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Kleur
zwart
antraciet
zilver
chroom
wit
rood
blauw
geel
More
Beeldscherm
Zonder scherm
Standaard
Touch Screen
Data transfer
Draadloos
Kabel
Trapfrequentiemeter
Trapfrequentie inbegrepen
Trapfrequentie niet inbegrepen
Hoogtemeting
Met hoogtemeting
Zonder hoogtemeting
GPS kaarten
GPS kaarten inbegrepen
GPS kaarten niet inbegrepen
Borstband
Borstband inbegrepen
Borstband niet inbegrepen
Accessoires computer
Trapfrequentie sensor
Hartslagmeter
Magneten & sensoren
Bevestiging
Oplader
Andere toebehoren

Fietscomputers | Meetsystemen fiets

Bekijk:

Behoefte aan gegevens

Veel fietsers vinden het fijn om prestaties te analyseren. Door over gegevens van een rit te beschikken, is het mogelijk deze te analyseren en te vergelijken. Fietscomputers laten zien hoe ver je hebt gefietst en wat de gemiddelde en de maximale snelheid was. Luxere versies hebben meer toepassingen en beschikken vaak over een ANT+ of Bluetooth aansluiting. Door deze accessoires is het mogelijk meer gegevens op te vragen, zelfs tot aan de verbrandde calorieën toe. Fietscomputers zijn eenvoudig te monteren op elke fiets.

Wat doet een fietscomputer?

Het zijn elektronische apparaten die snelheid, afstand en andere grootheden aangeven. Een display maakt uitlezing mogelijk door middel van een sensor (naar de vork), een magneet (geplaatst bij de wielen) en de eventuele verbinding tussen fietser en computer. Door de omwentelingen van het wiel te tellen, in combinatie met de tijd, is het voor de computer mogelijk allerlei gegevens te presenteren, zoals de duur van de rit, de totale afstand, gemiddelde snelheid, maximale snelheid, kloktijd, cadans, hoogte, temperatuur en eventueel andere grootheden. Veel fietscomputers schakelen de meting uit indien de fiets stilstaat. De nauwkeurigheid van fietscomputers is in de regel erg goed. De meest geavanceerde fietscomputers kunnen zelfs berekeningen geven over bandenspanning, wegdek en gegevens over het nemen van bochten. De uitlezing is altijd in kilometers of Engelse mijlen.

GPS en voeding

De fietscomputer wordt van energie voorzien door een knoopcel. Een draadloze versie heeft meestal een batterij in de sensor. Sommige modellen kan je verbinden met een smartphone. Dan kan er een GPS-ontvanger worden toegevoegd. Het is dan ook mogelijk om andere sport-Apps toe te voegen aan de computer. Met GPS is het voordeel dat er een route kan worden ingevoerd, die naderhand geanalyseerd kan worden. Dit zorgt voor meer inzicht in prestatie en techniek.

Veeleisend

De reguliere fietscomputer komt in vele modellen. Dit zijn betrouwbare systemen die niet erg duur hoeven te zijn. Voor de veeleisende sporter die meerdere grootheden wilt meten, zal een uitgebreidere fietscomputer gewenst zijn. Het principe blijft hetzelfde: het magneetje aan de spaak, communiceert met de sensor op de voorvork. De fietscomputer krijgt zodoende een signaal door en kan berekenen. Eenvoudige modellen berekenen enkel afstand, snelheid en totaalafstand. Bij uitgebreidere modellen moet er meestal ook een sensor op de crank worden geplaatst. Merken als Sigma, Bontrager en Garmin hebben hun kwaliteit bewezen. Met een fietscomputer zijn prestaties te verhogen, door inzicht te krijgen in je rijstijl en je vaardigheid in het zadel.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief