Verfijn je zoekopdracht
Categorie
All categories
Fietscomputers, Fietstrainers & meetsystemenonderdelen
Fietscomputers
Toebehoren fietscomputers & andere meetsystemen
142
Fietscomputers
95
Fiets GPS
57
Vermogensmeters
29
Merken
Sigma
87
Bontrager
75
Garmin
54
BBB
19
Mio
16
Stages
15
Rotor
11
Polar
9
Meer merken
Models
DuoTrap Digital Speed/Cadence 2016
6
DuoTrap S Digital Sensor 2016
6
Trip 100 2016
6
SpeedTrap Digital Speed Sensor 2016
5
Trip 300 2016
5
GOtime 2016
4
Trip 100 2015
4
Trip 200 2016
4
More models
Winkels
Fietsen Oostvogels
105
DBK Bikeparts
76
Powercoach
29
Fietsen Devos
14
Trek Bicycle Store Brugge
11
B-Cycle bvba
10
Xtreme Bike
10
Interbikes
8
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Kleur
Crank armlengte
Freewheel standaard
Aantal gaten achternaaf
Beeldscherm
Data transfer
Trapfrequentiemeter
Hoogtemeting
GPS kaarten
Borstband
Accessoires computer

Fietscomputers | Meetsystemen fiets

Bekijk:  

Behoefte aan gegevens

Veel fietsers vinden het fijn om prestaties te analyseren. Door over gegevens van een rit te beschikken, is het mogelijk deze te analyseren en te vergelijken. Fietscomputers laten zien hoe ver je hebt gefietst en wat de gemiddelde en de maximale snelheid was. Luxere versies hebben meer toepassingen en beschikken vaak over een ANT+ of Bluetooth aansluiting. Door deze accessoires is het mogelijk meer gegevens op te vragen, zelfs tot aan de verbrandde calorieën toe. Fietscomputers zijn eenvoudig te monteren op elke fiets.

Wat doet een fietscomputer?

Het zijn elektronische apparaten die snelheid, afstand en andere grootheden aangeven. Een display maakt uitlezing mogelijk door middel van een sensor (naar de vork), een magneet (geplaatst bij de wielen) en de eventuele verbinding tussen fietser en computer. Door de omwentelingen van het wiel te tellen, in combinatie met de tijd, is het voor de computer mogelijk allerlei gegevens te presenteren, zoals de duur van de rit, de totale afstand, gemiddelde snelheid, maximale snelheid, kloktijd, cadans, hoogte, temperatuur en eventueel andere grootheden. Veel fietscomputers schakelen de meting uit indien de fiets stilstaat. De nauwkeurigheid van fietscomputers is in de regel erg goed. De meest geavanceerde fietscomputers kunnen zelfs berekeningen geven over bandenspanning, wegdek en gegevens over het nemen van bochten. De uitlezing is altijd in kilometers of Engelse mijlen.

GPS en voeding

De fietscomputer wordt van energie voorzien door een knoopcel. Een draadloze versie heeft meestal een batterij in de sensor. Sommige modellen kan je verbinden met een smartphone. Dan kan er een GPS-ontvanger worden toegevoegd. Het is dan ook mogelijk om andere sport-Apps toe te voegen aan de computer. Met GPS is het voordeel dat er een route kan worden ingevoerd, die naderhand geanalyseerd kan worden. Dit zorgt voor meer inzicht in prestatie en techniek.

Veeleisend

De reguliere fietscomputer komt in vele modellen. Dit zijn betrouwbare systemen die niet erg duur hoeven te zijn. Voor de veeleisende sporter die meerdere grootheden wilt meten, zal een uitgebreidere fietscomputer gewenst zijn. Het principe blijft hetzelfde: het magneetje aan de spaak, communiceert met de sensor op de voorvork. De fietscomputer krijgt zodoende een signaal door en kan berekenen. Eenvoudige modellen berekenen enkel afstand, snelheid en totaalafstand. Bij uitgebreidere modellen moet er meestal ook een sensor op de crank worden geplaatst. Merken als Sigma, Bontrager en Garmin hebben hun kwaliteit bewezen. Met een fietscomputer zijn prestaties te verhogen, door inzicht te krijgen in je rijstijl en je vaardigheid in het zadel.