For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Verfijn je zoekopdracht
Categorie
All categories
Fietscomputers, Fietstrainers & meetsystemenonderdelen
Fietscomputers
Fiets GPS
Merken
Garmin
31
Sigma
9
Mio
8
Lezyne
5
Polar
3
Wahoo Fitness
3
Models
Edge 1000 bundel
3
Edge 820 GPS bundel
3
Edge Explore 1000 GPS
3
Edge Touring
3
Edge 1000 incl. Aero Stuurhouder
2
Edge 820 GPS
2
Edge Explore 820
2
Edge 520 bundel
1
More models
Winkels
Fietsen Oostvogels
16
Fietsen Devos
9
DBK Bikeparts
8
Aerts Action Bike
4
B-Cycle bvba
3
Lievens Velo's
3
Lindor Fietsen
3
W-bikes
3
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Kleur
zwart
antraciet
chroom
wit
blauw
Beeldscherm
Standaard
Touch Screen
Data transfer
Draadloos
Kabel
Trapfrequentiemeter
Trapfrequentie inbegrepen
Trapfrequentie niet inbegrepen
GPS kaarten
GPS kaarten inbegrepen
GPS kaarten niet inbegrepen
Borstband
Borstband inbegrepen
Borstband niet inbegrepen

Fiets GPS toestellen | Fietscomputers met GPS

Bekijk:

Een fietscomputer kennen we allemaal. Steeds vaker zie je dat een fiets GPS de taken van een fietscomputer gaat overnemen. De mogelijkheden zijn veel uitgebreider. De resultaten en de te rijden route zijn af te lezen op een kleurendisplay die dezelfde grootte heeft als een smartphone, waardoor alles nog duidelijker te lezen is.

Mogelijkheden GPS

Een fiets GPS is meer dan alleen een routekaart. De GPS bevat een compleet dashboard waarop je onder andere je snelheid, afgelegde kilometers en andere zaken kan aflezen. Het apparaat vervangt dus je traditionele fietscomputer. Maar een GPS kan meer. Uiteraard heb je de mogelijkheden welke je verwacht van een navigatiesysteem. Je kunt aangeven waar je heen wilt, en het apparaat wijst je de weg. De afgelegde routes kan je ook opslaan, zodat je later kan terugkijken waar je gereden hebt. Ook de hoogtemeter worden bijgehouden door het apparaat. Een aantal fiets GPS-systemen hebben een zogenaamde “surprise me”- functie. Je geeft dan in hoeveel kilometer je ongeveer wilt gaan rijden. Het systeem zoekt dan een paar verschillende routes, vanaf je beginpunt, met ongeveer het aantal kilometers die je wilt gaan rijden. Zo kan je dus het systeem je route laten bepalen. Voordat je bepaald welke route je wilt rijden kan je het aantal hoogtemeters et cetera bekijken. Aan het einde van je route sta je weer gewoon op je beginpunt. Bij de duurdere systemen is het ook mogelijk om bijvoorbeeld hartslagmeters en cadansmeters te koppelen aan het apparaat. Dit is ideaal voor een goed trainingsresultaat.

Routes terugkijken

De opgeslagen routes kan je later terugkijken of uploaden naar een persoonlijke overzichtspagina op internet. Zo kan je je verrichtingen goed blijven volgen. De tellers op deze pagina houden precies bij hoeveel kilometer je gereden , hoeveel hoogtemeters en hoeveel uur je gereden hebt. Veel wielrenners gebruiken ook een app om hun resultaten te vergelijken. Apps als Strava zijn ideaal hiervoor. Uiteraard kan je de gereden routes ook rechtstreeks van je fiets GPS naar dit soort apps laden. Kortom, de fiets GPS gaat het steeds vaker winnen van de fietscomputer. Als je een nieuwe fietscomputer wilt aanschaffen is het misschien ook de moeite waard om te kijken naar een fiets gps.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief