Fiets GPS toestellen | Fietscomputers met GPS

Bekijk:

Een fietscomputer kennen we allemaal. Steeds vaker zie je dat een fiets GPS de taken van een fietscomputer gaat overnemen. De mogelijkheden zijn veel uitgebreider. De resultaten en de te rijden route zijn af te lezen op een kleurendisplay die dezelfde grootte heeft als een smartphone, waardoor alles nog duidelijker te lezen is.

Mogelijkheden GPS

Een fiets GPS is meer dan alleen een routekaart. De GPS bevat een compleet dashboard waarop je onder andere je snelheid, afgelegde kilometers en andere zaken kan aflezen. Het apparaat vervangt dus je traditionele fietscomputer. Maar een GPS kan meer. Uiteraard heb je de mogelijkheden welke je verwacht van een navigatiesysteem. Je kunt aangeven waar je heen wilt, en het apparaat wijst je de weg. De afgelegde routes kan je ook opslaan, zodat je later kan terugkijken waar je gereden hebt. Ook de hoogtemeter worden bijgehouden door het apparaat. Een aantal fiets GPS-systemen hebben een zogenaamde “surprise me”- functie. Je geeft dan in hoeveel kilometer je ongeveer wilt gaan rijden. Het systeem zoekt dan een paar verschillende routes, vanaf je beginpunt, met ongeveer het aantal kilometers die je wilt gaan rijden. Zo kan je dus het systeem je route laten bepalen. Voordat je bepaald welke route je wilt rijden kan je het aantal hoogtemeters et cetera bekijken. Aan het einde van je route sta je weer gewoon op je beginpunt. Bij de duurdere systemen is het ook mogelijk om bijvoorbeeld hartslagmeters en cadansmeters te koppelen aan het apparaat. Dit is ideaal voor een goed trainingsresultaat.

Routes terugkijken

De opgeslagen routes kan je later terugkijken of uploaden naar een persoonlijke overzichtspagina op internet. Zo kan je je verrichtingen goed blijven volgen. De tellers op deze pagina houden precies bij hoeveel kilometer je gereden , hoeveel hoogtemeters en hoeveel uur je gereden hebt. Veel wielrenners gebruiken ook een app om hun resultaten te vergelijken. Apps als Strava zijn ideaal hiervoor. Uiteraard kan je de gereden routes ook rechtstreeks van je fiets GPS naar dit soort apps laden. Kortom, de fiets GPS gaat het steeds vaker winnen van de fietscomputer. Als je een nieuwe fietscomputer wilt aanschaffen is het misschien ook de moeite waard om te kijken naar een fiets gps.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief