Scott Elektrische trekkingfietsen | Trekking E-bike

Bekijk:
 

Scott - actief voor fietsen wereldwijd

Scott is een hybride van een heel bijzondere soort, want niet alleen is het productassortiment amusant bij elkaar gegooid, maar ook spreken de locaties een nogal eigenzinnige taal. Terwijl veel fietsfabrikanten in Azië gevestigd zijn of trots zijn op hun "Made in America" of "Quality from Germany" labels, heeft Scott gekozen voor een interessante mix. De onderneming werd in 1958 in de Verenigde Staten opgericht. Een innovatieve skistok was het eerste product en de aanzet die Ed Scott op het idee bracht om zich te gaan toeleggen op de productie van sportartikelen. Met een lijn motocross accessoires was de eerste stap in de richting van tweewielers al gezet. Vanaf dat moment werden er steeds meer fietsonderdelen ontwikkeld totdat de eerste Scott** fiets** eindelijk klaar was voor serieproductie. Toch bleef Scott trouw aan de wintersport, tot op de dag van vandaag zijn er ski's en ski-uitrusting, aangevuld met een assortiment loopproducten. Op een gegeven moment wilden de Amerikanen ook de Europese markt veroveren, en daarvoor was een locatie op het oude continent nodig. Zwitserland werd gekozen omdat de omstandigheden daar het best leken te passen bij de verschillende productlijnen. Vanuit de twee hoofdkantoren van de onderneming levert Scott nu aan een grote fanclub zijn innoverende producten en verheugt zich over de wereldwijde successen van zijn professionals en wedstrijdteams.

De bouw van een Scott trekking E-bike

Trekking E-bikes zijn ontworpen voor het afleggen van lange afstanden. Daarom zijn ze in de eerste plaats comfortabel, want alleen op die manier kann je vele uren aan een stuk rijden. Het gewicht van de fiets is een tamelijk verwaarloosbaar item op een E-bike, je krijgt tenslotte actieve ondersteuning van een elektrische aandrijving. Toch bouwt Scott zijn E-bikes voor toertochten uitsluitend van aluminium. Daar zijn twee redenen voor: ten eerste gaat de accu langer mee bij minder gewicht, en ten tweede zijn met name trekkingfietsen populaire reisgenoten; minder gewicht maakt ze natuurlijk veel gemakkelijker te beladen. Aluminium voldoet ook aan de hoge eisen voor materiaalstijfheid en duurzaamheid waaraan elke toerfiets moet voldoen. Een belangrijke factor die bepalend is voor het uiterlijk van de E-bike is de accu. Scott zal vanaf het seizoen 2019 alleen nog geïntegreerde accu's in het frame van zijn E-bikes monteren, waardoor de sportieve look gewaarborgd blijft.

De uitrusting

De uitrusting van een trekkingfiets moet vooral duurzaam zijn, hij is immers gebouwd om lange afstanden af te leggen zonder kapot te gaan. Praktisch en van de beste kwaliteit is het devies, alleen zo kunnen de fietsen voldoen aan de uiteenlopende eisen die op de weg worden gesteld. Een SRAM NX Eagle 12-speed versnellingssysteem is echt een goed idee, want het helpt je om de Scott AXIS eRIDE 10 aan te passen aan het terrein en is bovendien bijna onmogelijk kapot te krijgen. Aangezien jouw pad op een E-biketocht je over onverharde wegen kan voeren, is een goede vering van de voorvork niet alleen de levensverzekering van jouw ruggenwervelschijven, het zorgt er ook voor dat de fiets gemakkelijker te besturen is en niet uit koers raakt. Op het Scott Axis eRIDE Evo model doet een Suntour XCR34 luchtgeveerde voorvork met 120 mm veerweg het verzachten van het spoor voor je, maar je kan ook te maken krijgen met een Suntour SF14-NEX-E25 op de Sub Cross eRide. Alle Scott trekking E-bikes zijn uitgerust met functies die je het leven gemakkelijker maken tijdens een fietstocht of in het dagelijks leven. Daartoe behoren spatborden, schijfremmen met goede grip, bagagerekken en goede verlichting.

Wat drijft Scott

Een van de belangrijkste factoren bij de keuze van een elektrische fiets voor toertochten is de aandrijving. Scott biedt je hier verschillende opties, op zijn goedkoopste model Scott Sub Cross eRide 30 krijg je een Bosch Active Line drive met een volledig geïntegreerde Power Tube. In het middenprijssegment is er de Scott Axis eRIDE 10 met een Bosch CX-aandrijving, terwijl het luxemodel Scott Axis eRIDE EVO rijdt met de Shimano STEPS E8000, een van de krachtigste motoren die momenteel verkrijgbaar zijn.

Scott E-trekking fietsen voor dames en heren

Het hele geslachtsdebat lijkt aan Scott voorbij te zijn gegaan: de Sub Cross E-bikes met een lagere instap worden vrouwenfietsen genoemd en die met een ruitvormig frame en hoge bovenbuis mannenfietsen. De E-Sub Active voor vrouwen van Scott is verkrijgbaar met een zeer lage instap. Volstrekt legitiem naar onze mening, per slot van rekening dragen mannen nog steeds zelden rokken, een van de belangrijkste redenen waarom een verlaagde bovenbuis gênante manoeuvres bij het opstijgen en afdalen zou moeten voorkomen. Afgezien van de kledingvoorschriften houdt de geometrie rekening met de verschillende lichaamsverhoudingen. Vrouwen zijn meestal kleiner, dus de montuurmaten voor dames beginnen bij kleinere maten. Meestal zijn de romp en de armen korter, minder reikwijdte (afstand van zadel tot stuur) maakt een fiets veel comfortabeler voor vrouwen.

E-Trekkingfietsen van Scott – nu op BikeExchange kopen

Veel E-touring fietsen leiden in de stad een bestaan dat niet echt aansluit bij hun potentieel. Menig praktisch ingestelde fietser wil niet zonder het comfort en de duurzaamheid die trekking E-bikes bieden tijdens hun dagelijkse woon-werkverkeer. Scott bouwt zijn trekkingfietsen duidelijk voor sportievere doeleinden, maar dat betekent niet dat je op jouw nieuwe Scott niet door de stad kan cruisen. Maar je moet jezelf en je elektrische fiets af en toe trakteren op een dagtochtje in het weekend. Een geschikte fiets is snel gevonden op BikeExchange, zeker als je onze zoek en filter functies gebruikt. Als er vragen zijn of als je de fiets persoonlijk wilt zien, kan je contact opnemen met de fietsenhandelaar die de fiets in onze online shop heeft opgenomen en hij zal al jouw vragen beantwoorden. Vooral bij een fabrikant die al zo lang actief is als Scott, is de kans groot dat je in onze aanbiedingen niet alleen de nieuwste 2021 modellen zult vinden. Er zijn vaak fietsen die een jaar of twee eerder zijn gebouwd, maar nog geen vaste plek hebben gevonden. Deze voorgaandejaarsmodellen en herinneringsartikelen zijn meestal afgeprijsd en daarom bijzonder goedkoop. Hier kan je voordelige koopjes doen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief