Cannondale racefietsen

Bekijk:

Cannondale racefiets voor elk niveau

Cannondale is een cult. De Amerikaanse fietsenfabrikant uit Bedford, Pennsylvania, is sinds 1971 prominent aanwezig op de markt en is vandaag de dag een van de toonaangevende fietsmerken op het gebied van sportieve fietsen, met name op het gebied van mountainbikes en racefietsen. Wij laten je zien welke technologieën de Amerikaanse fabrikant gebruikt, hoe de afzonderlijke fietsen verschillen en geven je antwoord op de belangrijkste vragen over het huidige Cannondale racefietsen assortiment.

Uitstekende Cannondale frames, gemaakt van aluminium en carbon.

Al in het begin van de jaren tachtig konden de Cannondale-experts hun inventieve en innovatieve geest bewijzen. Met de CAAD ("Cannondale Advanced Aluminum Design") brachten ze een fiets uit met een aluminium frame van hoge kwaliteit, die vandaag de dag nog steeds zeer populair is. Het frame bestaat uit een complexe aluminium constructie van aluminium 6069 met een hoge sterkte, die met behulp van de nieuwste stromingsmodellen tot in de perfectie is ontwikkeld. Het huidige topmodel CAAD12 maakt gebruik van de zogenaamde SmartForm-technologie in plaats van het traditionele butting-proces, wat zorgt voor gladde buisuiteinden en zo mogelijke stresspunten vermindert met behoud van stijfheid en stabiliteit en gewichtsbesparing.

Het feit dat Cannondale in staat is om de CAAD, die inmiddels een cult is geworden, jaar na jaar verder te optimaliseren ondanks ongewijzigde geometrie en regelmatig nieuwe bestsellers behaalt in de verhouding gewicht-stijfheid van aluminium racefietsframes, bevestigt de drang naar perfectie van de ontwikkelaars en getuigt van hoogontwikkelde productieprocessen met innovatieve technologieën. Dezelfde motivatie wordt ook toegepast op de carbon frames. Vooral in de duurdere modellen vind je tegenwoordig alleen nog maar racefietsen van superlichte carbonvezels, omdat gewichtsbesparing en stijfheid tot de belangrijkste factoren behoren bij de ontwikkeling van superieure racefietsframes, en carbon op beide punten duidelijk superieur is aan aluminium en bovendien meer mogelijkheden voor verbetering biedt. Carbon heeft ontegenzeggelijk de beste stijfheid-gewichtsverhouding die momenteel verkrijgbaar is, dus is het nog stijver dan een aluminium frame bij een lager gewicht.

Met zijn hoogwaardige frames hebben Cannondale racefietsen in het verleden de aandacht getrokken met een uitzonderlijk goede kwaliteit. Het topmodel Super Six Evo werd in 2012 door de vakpers uitgeroepen tot beste racefiets ter wereld, en de huidige 2021-modelserie biedt opnieuw klassieke racefietsen op topniveau, die worden gekenmerkt door hoogwaardige componenten, een agressieve geometrie en een onvergelijkbare rijervaring.

Racefietsen voor elk doel

Niet alle racefietsen zijn hetzelfde. De fietsenmarkt is nu zo gesegmenteerd dat er fietsen zijn die speciaal zijn ontworpen voor elk doel en elk baantype. Cannondale racefietsen zijn ook onderverdeeld in verschillende categorieën om specifieke rijstijlen aan te spreken.

Klassieke racefietsen

De klassieke racefietsen zijn echte alleskunners en de beste keuze, zowel op de berg als in sprints, dankzij hun lage gewicht en grote stijfheid. Naast de nieuwste CAAD12 heeft Cannondale sinds 2017 ook een CAAD voor beginners op de markt gebracht. De CAAD Optimo is het perfecte kleine broertje en wordt geleverd met afgeslankte onderdelen in vergelijking met de CAAD12, maar vertrouwt op dezelfde geometrie en heeft dus alle sterke punten van de cultracer. Zelfs het laaggeprijsde model is uitgerust met de Save Micro-vering, waarbij flexzones in het zadel en de kettingsteun schokken en trillingen opvangen. High-tech stopt niet bij de prijs bij Cannondale racefietsen.

Endurance race fietsen

De categorie endurance heeft betrekking op racefietsen voor lange afstanden. Hier ligt de nadruk op comfort. De Cannondale Synpase is momenteel het enige model dat indruk maakt met zijn speciale geometrie, die het perfecte evenwicht vindt tussen een agressieve, gestrekte racepositie en het comfort van een rechte rijpositie. Dit wordt bereikt met een vlakkere stuuruitslag, een iets langere wielbasis en een verhoogde balhoofdbuis. Dit betekent dat lange dagen in het zadel geen probleem zijn, en dat de besturing kinderspel is, zelfs op moeilijk wegdek. Voor maximale stijfheid gebruikt Cannondale op dit model de zogenaamde Power Pyramid, waarbij de zitbuis asymmetrisch splitst en aansluit op de extreem brede BB30A trapas. Het comfort wordt verhoogd door de Save-microvering, die de fiets soepel over hobbels laat glijden. Vanaf modeljaar 2019 is de Synapse alleen nog leverbaar met schijfremmen, dus zal hij ook een kleine naamsverandering moeten ondergaan: hij heet nu Synapse Disc.

All-Road Bikes

Een racefiets die je echt overal mee naartoe kan nemen, zelfs off-road, is de Slate gravel bike. De eerste Cannondale racefiets met Lefty verende voorvork is ontworpen als een zogenaamde all-road fiets die scoort met een grote veelzijdigheid en zijn sterke punten heeft op de weg, maar ook in off-road en cyclocross. De Slate behoort tot de reeks New Road Bikes, die ook off-road kunnen worden gebruikt. Cannondale biedt ook de SE-collectie aan, die geselecteerde Synapse-modellen uitrust met bredere velgen en banden, en aangepaste versnellingen. Voor wie geld wil besparen, heeft Cannondale de Topstone uitgebracht, een instapmodel uit 2019 dat wil laten zien hoe leuk een racefiets buiten de gebaande paden kan zijn. Een betaalbaar aluminium frame biedt plaats aan brede banden, drie bidonhouders en comfortabele extra's zoals spatborden en bagagedragers.

Fietsen met een motortje

De meningen zijn erg verdeeld over het gebruik van motortjes in koersfietsen. De tegenstanders vinden dat fietsen op een elektrische racefiets geen sport is. De sport is juist om op eigen kracht zo snel mogelijk een traject af te leggen. Terwijl de voorstanders van een racefiets met trapondersteuning hier geen probleem in zien. Zij vinden dat het moet kunnen dat je een technisch hulpmiddel gebruikt als je je groep niet meer kan bijhouden. Wat toerfietsers doen is nog niet zo’n probleem. Zij mogen zelf beslissen of zij trapondersteuning gebruiken of niet. Als je echter wedstrijden rijdt, heb je je aan meer regels te houden. Ondersteuning, op welke manier dan ook, is uiteraard niet toegestaan. Gebruik van een racefiets met elektrische trapondersteuning is daar absoluut niet toegestaan en kan leiden tot inname van je licentie en een schorsing van meerdere jaren. Bij professionele wedstrijden wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van een scanner die de fietsen controleert op verboden motortjes. Binnen een paar seconden kunnen juryleden dan zien of er zich in het frame van de fiets iets bevindt dat niet toegestaan is.

Modellen voor vrouwen

Cannondale heeft talrijke modellen voor vrouwen. Naast de Synapse en de CAAD-modellen is er ook een damesversie van de SuperSix Evo en de Slate, die zijn voorzien van speciale onderdelen en een uniek kleurenschema. Anders kunnen vrouwen zich verheugen op dezelfde prestaties als de mannen en kunnen zij kiezen uit een gelijkwaardig aanbod.

New Cannondale Gravel Bikes

De trendy gravelbike categorie is ook een hot topic bij Cannondale op dit moment en is zwaar op de kaart gezet met de nieuwe New Road categorie of SE modellen. Voor 2018 kregen de SuperX, Synapse en CAADX modelreeksen een geoptimaliseerde versie voor alledaags gravel en toeren, die in 2021 wordt voortgezet. Ongeëvenaarde tractie, veel speling in de modder en nauwkeurige, directe besturing voor elk terrein zijn de belangrijkste kenmerken.

Waar moet je op letten als je een Cannondale racefiets koopt?

Aluminium frames bieden meer waar voor je geld, carbon frames zijn lichter en stijver Elektrische versnellingen zijn duur, maar bieden de hoogste schakelprecisie. 25mm-banden worden populairder - beter rolgedrag, meer tractie met iets meer gewicht Carbon wielen zijn duur, maar bieden topprestaties met minimale winst Maak een testrit om de perfecte combinatie van stuur, stuurpen en frame te vinden.

Cannondale racefietsen 2021 online of ter plaatse kopen

Momenteel is een Cannondale racefiets met zowel een aluminium als een lichtgewicht carbon frame ook een absolute bestseller. In ons online shop worden de afzonderlijke modellen aangeboden in een grote verscheidenheid van uitvoeringen, maten en vooral prijsklassen. Het maakt niet uit of je een beginner bent en wilt proeven van de Cannondale racefiets scene of dat je op zoek bent naar een upgrade voor nog meer prestaties - wij hebben de juiste aanbiedingen in elke prijsklasse. Naast de huidige 2021-modellen en afgeprijsde modellen van het voorgaande jaar uit 2020 of 2019, restvoorraden, speciale edities en stopgezette modellen, bieden onze aangesloten dealers ook testfietsen en showroomstukken aan, die dan uiteraard tegen een scherpe prijs verkrijgbaar zijn.

Om de perfecte Cannondale racefiets voor je te vinden, heeft BikeExchange absoluut alles wat je nodig heeft. Via onze filteropties kun je eenvoudig zoeken naar aluminium of carbon frames, Shimano en SRAM versnellingen en alle beschikbare maten voor mannen en vrouwen en de hipste kleurstellingen. Zodra je jouw favoriete fiets hebt gevonden, kan je gemakkelijk contact opnemen met de dealer die de fiets aanbiedt en meer informatie vragen over de fiets en de aanbieding. De beste aanbiedingen worden duidelijk weergegeven en dag en nacht voortdurend bijgewerkt op BikeExchange. Dit is JOUW kans!

Als je een Cannondale racefiets wilt kopen die qua technische innovatie en design niets te wensen overlaat, vind je in onze grote online shop paradijselijke omstandigheden. Wij hebben gegarandeerd een echte racer voor je in ons assortiment die bij uitstek geschikt is voor jouw rijstijl. Welke eigenschappen je ook belangrijk vind in een racefiets, het topmerk Cannondale heeft genoeg fietsen in zijn assortiment die indruk op je zullen maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief