Trek E-Bikes

Bekijk:
 

Trek E-bikes - kwaliteit van de beste bron

Trek, een fietsenfabrikant die nu wereldwijd bekend en gewaardeerd is, begon al in 1976 met de productie van kwaliteitsfietsen in de VS. Sindsdien hebben verschillende andere merken zich bij de groep aangesloten. Het eigen team van de fabriek ondersteunt de ontwikkelaars in hun streven om nieuwe technologieën en producten op hun motorfietsen tot serierijpheid te brengen. Hoewel de voorkeur uitgaat naar de productie van mountainbikes en racefietsen, is het niet verwonderlijk dat in de afgelopen jaren ook steeds weer innovaties in de E-bike sector zijn ontstaan. Aangezien Trek altijd een van de marktleiders is geweest op het gebied van design en het stellen van nieuwe normen, ligt het eigenlijk voor de hand dat ze nu ook een grote rol spelen op het gebied van elektrische fietsen. Wij laten je zien welke modellen er momenteel op de markt zijn en wat hen onderscheidt.

Heb je eigenlijk wel een Trek E-bike nodig?

Nog niet zo lang geleden konden maar weinig fietsers zich voorstellen een fiets met een motor aan te drijven. Sinds enkele jaren heeft de succesvolle toepassing van dit concept geleid tot een gestage trend die zich over alle leeftijdsgroepen heeft verspreid. Onder gepassioneerde fietsers wordt vaak de geloofsvraag gesteld of een E-Bike nog wel iets met fietsen te maken heeft, aangezien de hulpmotor in strijd is met de sportieve basisgedachte. Maar uiteindelijk gaat het allemaal om plezier.

Vooral als je in een groep traint of gezamenlijke tochten maakt, kan een Trek E-bike zwakkere fietsers helpen bij te blijven. Een E-mountainbike is ook een efficiënte manier om de natuur op een sportieve manier te beleven en nog meer kilometers af te leggen tijdens jouw tocht. Mountainbikes met elektrische aandrijving verbeteren niet alleen jouw snelheid, maar ook de funfactor op de trail. Je komt verder en kan meer van de wereld ontdekken.

Als je op zoek bent naar een efficiënt vervoermiddel om naar je werk te gaan, vind je in de Urban categorie van Trek visueel aantrekkelijke fietsen met een hoge gebruikswaarde. Naast de "normale" E-bikes met een ondersteuning tot 25 km/u, vindt je er ook de zogenaamde S-pedelecs die snelheden tot 45 km/u ondersteunen. Dit geldt ook voor de nieuwe Super Commuter+, die ook is uitgerust met volledige StVZO-functies. Zo kann je snel en comfortabel van A naar B zonder het plezier van een klassieke fiets te moeten missen.

Het gamma Trek elektrische fietsen

Alle Trek E-bikes zijn uiteraard voorzien van een motor, een accu en een display voor de bediening van het RIDE+ systeem. Dit kan een achterwielmotor van Bionx zijn, waardoor de ondersteuning natuurlijk aanvoelt en de aandrijving aangenaam stil is. De optie om voor een Bosch middenmotor te kiezen is veelal van sportieve aard. Op deze positie van de fiets is het zwaartepunt het laagst, hetgeen de stabiliteit het meest intact houdt. Een motor van Shimano STEPS is het meest onderhoudsvriendelijk en comfortabel. De meeste modellen zijn in zowel heren- als damesuitvoeringen beschikbaar. Je kunt de volgende soorten Trek elektrische fietsen kopen:

De XM+, TM+ en LM+ series zijn elektrische stadsfiets modellen waarmee het heerlijk cruisen is, ook tegen de wind in en met kinderen of boodschappen aan boord. Gekozen kan worden uit modellen met een trendy of een klassieke uitstraling, voor elk wat wils. Om ook de wensen van commuters en liefhebbers van dagtrips te kunnen vervullen, zijn meerdere modellen uitgerust met wat meer versnellingen en een accucapaciteit van 500 Watt. Hierdoor is de actieradius veel groter vergeleken met de reguliere Trek E-bikes.

De sportieve Trek elektrische fietsen

Hoewel de elektrische stadsfietsen ook al van lichtgewicht aluminium vervaardigd zijn, hebben de modellen uit de T+ serie een nog lichter Platinum Aluminium kader. Deze elektrische trekkingfietsen van Trek zijn verder toegerust met vering in de zadelpen en de voorvork. Tezamen met een verstelbare stuurpen maken deze oplossingen juist langere en meerdaagse ritten tot een blijvend genot. De elektrische Mountainbikes van Trek zijn ideaal voor wie graag een sportieve uitdaging offroad aangaat, maar niet zo zeker is van de eigen conditie. Met zo´n E-MTB kom je altijd weer thuis en kun je ook een geweldige dag beleven samen met ervaren mountainbikers. Er zijn zowel hardtails met verende voorvork als Fullsuspensions met ook een achtervering in het gamma opgenomen, evenals twee specifieke damesmodellen. Alle E-MTB´s zijn voorzien van een krachtige Bosch motor en een accucapaciteit van 500 Watt.

Trek S-pedelecs

Twee modellen Trek elektrische fietsen hebben een krachtige Bosch middenmotor waarmee snelheden tot 45 km/u gehaald kunnen worden. Dit zijn de S-pedelecs X700+ en de XM700+, voor wie bijvoorbeeld snel op het werk wil aankomen. Wil je zo´n snelle Trek elektrische fiets kopen, vraag wel even bij de fietsspecialist naar de speciale wettelijke regelingen die voor deze snelheden gelden.

Koop Trek E-bikes op BikeExchange

Trek breidt zijn assortiment E-bikes elk jaar verder uit. Sinds 2018 en 2019 hebben nieuwe modellen hun weg gevonden in het gamma, zodat elke E-bike liefhebber nu aan zijn trekken komt. Op onze marktplaats bieden wij je alle aanbiedingen van talrijke handelaars overzichtelijk op één platform aan. Het enige wat je hoeft te doen is te beslissen waar je welke motor wilt kopen, en wij laten je zien welke dealers geschikt zijn. Wij maken het je ook gemakkelijk om contact op te nemen met de verkoper en individueel advies te krijgen. Zo kan je jouw nieuwe Trek E-bike snel en gemakkelijk in huis halen.

De selectie is groter dan bij welke online retailer of lokale winkel dan ook. Naast de huidige 2022-modellen vindt je in onze online shop ook aanzienlijk gereduceerde 2020- en 2021-modellen, die op de lijst met uit productie genomen producten van de dealers staan en tegen een gunstige prijs verkrijgbaar zijn. Op deze manier kann je een echt koopje vinden op BikeExchange, vooral aan het eind van het seizoen, en ben je goed uitgerust voor het volgende jaar. Maar let op: de resterende voorraad is vaak slechts in enkele maten en kleine hoeveelheden beschikbaar. Het is dus de moeite waard om ons regelmatig te bezoeken om de beste Trek E-bike aanbiedingen in de gaten te houden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief