Sparta Elektrische fietsen | E-Bikes | Pedelecs

Bekijk:

De motor van Sparta E-bikes

Zoals de meeste fietsenmerken, biedt ook Sparta verschillende motoren op verschillende plaatsen aan. Ten eerste is er de Sparta ION motor, deze biedt de meest comfortabele en rustige trapondersteuning. Ook in eigen huis ontwikkeld is de E-Motion motor, om te kunnen voldoen aan de vraag naar E-bikes in een lagere prijscategorie. Voor enkele modellen met een middenmotor wordt samengewerkt met Bosch. De motor kan op drie verschillende plaatsen gemonteerd worden:

  • Voorwielmotor: ontwikkeld voor fietsen in de stad, zoals de Regular E. De plaats vooraan zorgt voor een geruisloze motor, bovendien kan de kettingkast achter gesloten zijn waardoor de fiets onderhoudsvriendelijker is.

  • Middenmotor: ontwikkeld voor stevige heuvels of gebruik in de bergen, zoals de M7 E. Door de motor bij de trapas te monteren, is het zwaartepunt van de fiets zo laag mogelijk gehouden. Dit zorgt voor een stabieler rijgedrag van de fiets en extra krachtige trapondersteuning bergop.

  • Achterwielmotor: ontwikkeld voor recreatief gebruik, zoals de ION E-Speed. Dit is een bijzondere Sparta E-bike, namelijk een S-Pedelec waarmee een snelheid van 45 km/u gehaald kan worden.

De actieradius van Sparta E-bikes

Het systeem van trapondersteuning bij fietsen kent naast een motor ook een accu voor de voeding. Als de accu leeg is, stopt de trapondersteuning en vandaar dat het wel zo prettig is om tevoren te weten wanneer dat zal zijn. Deze zogenaamde actieradius van de trapondersteuning wordt ten eerste bepaald door het aantal Watt van de accu. Andere belangrijke factoren die van invloed zijn op de actieradius zijn het gewicht van de fiets(er) en bagage, weersomstandigheden (tegenwind), hoogteverschillen en soort wegdek. Zorg ook altijd voor de juiste bandenspanning om extra weerstand te voorkomen en begin niet gelijk in de zwaarste versnelling met maximale trapondersteuning te fietsen. Dit kost onnodig veel vermogen, ook tijdens de rit indien de snelheid wordt verminderd. Tijdig schakelen en variëren met de trapondersteuning is dus ook tijdens de rit raadzaam. De rijwielhandelaren die met ons samenwerken kunnen altijd professioneel advies geven over de actieradius van iedere Sparta E-bike.

Sparta elektrische fietsen online kopen

Dit gerenommeerde fietsenmerk heeft haar sporen ruimschoots verdient op het gebied van fietsen met trapondersteuning. In Nederland zelf is Sparta voor de vierde maal op rij uitgeroepen tot winnaar van de Fiets Innovatie Award. Dit jaar heeft de vakjury het track- en tracesysteem van de Sparta M8i Ltd Connected als het meest vernieuwende aspect bij de ontwikkeling van fietsen gewaardeerd.

Sparta elektrische fietsen kopen doe je het beste online via BikeExchange: dag en nacht bereikbaar, snel en gemakkelijk een overzicht van modellen die voldoen aan jouw specifieke wensen. De meeste modellen en alle aanbiedingen zijn in een handomdraai in het vizier te krijgen via onze handige filterfuncties links bovenaan deze pagina. Daarbij kun je ook een eigen regio selecteren, zodat je altijd terecht kunt bij een fietsenwinkel in de buurt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief