Raleigh E-Bikes

Bekijk:

Raleigh E-Bikes: Elektrische fietsen uit Groot-Brittannië

"Wees anders met understatement!" is het motto van de Britse fabrikant Raleigh. Dit motto wordt consequent gevolgd, weinig E-bikes verbergen zoveel uitmuntende technologie achter zo'n opvallend onopvallende façade. Als de koningin zou fietsen, zou ze dat zeker doen op een Raleigh E-bike. We kunnen haar vergeven dat ze op 90-jarige leeftijd de voorkeur geeft aan een limousine met chauffeur, maar ze zou ongetwijfeld voorstander zijn van "koop Brits" als het op fietsen aankomt, en dus zou een E-bike van originele Britse makelij zeker haar eerste keuze zijn.

Oorspronkelijk omdat het bedrijf, dat meer dan 100 jaar geleden in Nottingham werd opgericht, sinds 1974 een filiaal in Duitsland heeft, dat verantwoordelijk is voor het ontwerp en de distributie van de fietsen in Duitssprekende landen. En nu krijgt je dus echt Engels design van Raleigh in Cloppenburg in Nedersaksen.

Budget instapmodellen met voorwielaandrijving

Voor, midden, achter - daar verschillen de meningen over. Het draait allemaal om de positie van de motor, natuurlijk. Frontmotoren zijn misschien niet geschikt voor de allersportiefste plannen, maar wel voor de budgetvriendelijke varianten van E- mobiliteit. Aangezien de inspanning die nodig is om van een fiets een voorwielaangedreven E-bike te maken, beperkt is, vindt de transformatie in dit geval plaats tegen beheersbare kosten. Het andere grote voordeel van voorwielaangedreven E-bikes is dat je individuele modellen kunt krijgen met terugtrapremmen.

Long leve de sport!

Wie 's morgens op weg naar het werk sportief voor de dag wil komen, kan dat in stijl en zelfs elegantie doen op een van de Raleigh trekking E-bikes. Het sportieve diamantframe van Kent of Stanton, waarin de batterij naadloos is geïntegreerd, verraadt pas op het tweede gezicht dat de berijder op elektrische ondersteuning vertrouwt. De uitrusting is perfect afgestemd op pendelaars die in de stad reizen en het daarom niet willen stellen zonder enig comfort dat essentieel is voor veilig rijden in de stad, zoals heldere LED-verlichting op batterijen, spatborden of hydraulische schijfremmen.

Als het tijd is om na het werk of in het weekend de natuur in te trekken, biedt het stevige frame van Preston en Stoker voldoende stevigheid om ruw terrein met gemak te bedwingen, en het bagagerek vervoert de picknickmand. De verende voorvork werpt ook hier zijn vruchten af, absorbeert trillingen en zorgt voor een stabiel rijgedrag van de fiets. Vergeet de paraplu niet, die behoort in Engeland tot de basisuitrusting! De krachtige accu's van Impulse met een capaciteit tot 17,5 Ah bieden geconcentreerd vermogen.

Sommige fietsen, zoals het model Ashford of Stoker, zijn niet alleen verkrijgbaar in de normale E-bikeversie met ingebouwde rugwind (motorvermogen tot 250 watt, ondersteuning tot een snelheid van 25 km/h), maar ook in de "ingebouwde rugwind"-versie (motorvermogen tot 450 watt, ondersteuning tot 45 km/h). De laatste mag echter alleen worden bereden met een rijbewijs en een helm.

Overigens wordt een deel van de technologie bediend via een smartphone-app. Als je liever wat minder tech-savvy bent, kun je ook een Raleigh E-bike kopen die niet gekoppeld hoeft te worden.

Urban bikes for city dwellers

Zelfs degenen die het grootste deel van hun tijd tussen beton en asfalt doorbrengen, willen tegenwoordig milieuvriendelijk en flexibel onderweg zijn. Zonder constant hun fysieke prestatiegrenzen te bereiken. Een E-bike voor de stad is hier de perfecte oplossing, en wie daarbij ook nog een goed figuur wil slaan, kan het beste plaatsnemen op een van de waardige Raleigh Urban E-bikes wanneer hij door de stad rijdt.

Naast de Leeds E-bikes, die verkrijgbaar zijn met een diamond frame of een lage instap, zijn vooral de compacte Leeds Compact en Austin Compact modellen erg populair. De veerpoten van het frame zorgen voor een stabiele framegeometrie waar zelfs kasseien en stoepranden geen vat op hebben. De hele compacte E-bike is, zoals de naam al zegt, klein en wendbaar, voelt zich thuis in smalle steegjes, kan in vlakke gangen of op balkons worden geparkeerd, en mag vaak zelfs mee in het openbaar vervoer. Zijn handige afmetingen zijn ook zeer praktisch op reis, aangezien de fiets zo weinig plaats inneemt in de bagageruimte of in de trein. Om het hanteren van de E-bike in de stad te vergemakkelijken, zijn deze fietsen bijzonder licht, wat uiteraard ook de actieradius van een acculading vergroot.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief