Oxford Elektrische fietsen | E-Bikes | Pedelecs

Bekijk:

E-bikes van Oxford

De E-bikes van Oxford rijden stil en soepel door Shimano STePS technologie. Het is met dit systeem mogelijk om eenvoudig verschillende niveaus van ondersteuning in te stellen. De trapondersteuning is traploos te verstellen, waardoor je altijd voldoende ondersteuning kan krijgen. De E-bikes zijn leverbaar met aandrijving voor, centraal of achter. Elke vorm van aandrijving heeft zowel voordelen als nadelen. Fietsen met de aandrijving voor worden aangedreven op het voorwiel. Dit is vaak goedkoper als aandrijving op het achterwiel of een centrale aandrijving. Daarnaast vergt deze vorm van aandrijving minder onderhoud. Ook ziet het er vaak mooier uit en is de motor in de meeste gevallen stiller . Het nadeel van een motor in het voorwiel is dat je het idee kan krijgen dat je fiets vooruit getrokken wordt. Ook kan het voorwiel doorslippen onder bepaalde omstandigheden.

Bij fietsen met een achterwielmotor krijg je juist het idee dat je een zetje in de rug krijgt. Een fiets met dit systeem stuurt directer als een fiets met een voorwielmotor en het gewicht is vaak lager. Het nadeel van dit systeem is dat je geen naafversnelling kan gebruiken. Je kan dus alleen kiezen voor versnellingen met een derailleur. Daarnaast ligt het zwaartepunt van de fiets aan de achterkant, waardoor het zwaarder is om de fiets bijvoorbeeld op een fietsendrager te tillen. Fietsen met een middenmotor geven juist het gevoel dat het trappen wordt ondersteunt. Het gevoel dat er aan je fiets wordt getrokken of geduwd wordt heb je hierdoor niet. Veel mensen ervaren een fiets met een middenmotor als comfortabel. Een ander voordeel is dat het zwaartepunt laag ligt, waardoor deze fiets makkelijker te controleren is. Een nadeel van deze aandrijving is dat het schadegevoeliger is. Er wordt kracht uitgeoefend op de ketting, waardoor schade aan het versnellingssysteem van de fiets kan ontstaan. Ook het geluid van deze motor wordt door veel mensen als storend ervaren.

Oxford elektrische fietsen te koop

Als je zelf een E-bike wilt aanschaffen is het raadzaam om een proefrit te maken bij een dealer. Probeer dan een proefrit te maken op verschillende fietsen met verschillende aandrijfsystemen. Zo kan je kijken welk aandrijfsysteem het beste bij jou past. Let hierbij op rijeigenschappen, maar ook op dingen als geluidshinder en comfort.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief