Orbea E-Bikes & Pedelecs

Bekijk:
 

Orbea 1840-2019: eeuwen van fietstraditie

Zeer weinig fietsfabrikanten kunnen bogen op een bedrijfshistorie van bijna 200 jaar. Maar bij Orbea zal het over een paar jaar zover zijn. De stad waar het familiebedrijf is gesticht, was een bolwerk van de Spaanse wapenproductie. De vredelievende familie Orbea wilde niet langer betrokken zijn bij de productie van wapens, maar de bouw van een goedkoop vervoermiddel lag hun meer voor de hand. Het basismateriaal - staal - was in overvloed beschikbaar in de stad, evenals de know-how om het materiaal te bewerken. En zo ontwikkelde zich, parallel aan de productie van diverse onderdelen voor wapens, een bloeiende rijwielproductie. Voor zover wij weten behoort de productie van oorlogsmachines al lang tot het verleden, maar Orbea maakt nog steeds fietsen, en dankzij de lange geschiedenis van het bedrijf overtuigen ze met traditie en innovatie.

Orbea E-bikes: vooruitstrevend met elektrische kracht

Ondanks de lange geschiedenis van het bedrijf, heeft Orbea altijd zijn oor te luisteren gelegd om de tekenen de tijds niet te missen. Of het nu de triomf van de mountainbikes in de jaren '80 was of de huidige ontwikkelingen in het professionele segment die wedstrijdrijders aan talloze overwinningen helpen, Orbea staat aan de start. Sinds 2017 staat een innovatie niet alleen op het punt de wereld van de fiets volledig te revolutioneren, het is eerder een nieuw tijdperk van voortbeweging in zicht. Na jarenlang een randverschijnsel te zijn geweest, hebben e-bikes de laatste jaren harten en wegen veroverd. Maar niet alleen op de weg, ook in het terrein zijn E-bikes bezig aan een inhaalslag.

Alle Orbea E-bikes modellen in een oogopslag (vanaf 2019):

  • Orbea vrijetijd E-bikes: Kerman Comfort, Optima Comfort
  • Orbea stedelijke E-bikes: Gain Urban, Katu-E, Keram Asphalt, Optima Asphalt
  • Orbea E-Race fietsen: Gain Road, Gain All Road
  • Orbea E-MTBs: Wild FS Fully, Wild Hardtail, Keram

Praktisch, praktisch: Orbea vrijetijd E-bikes

Orbea noemt zijn city E-bikes vrijetijdsfietsen. Klinkt veel relaxter, nietwaar? Maar dat betekent niet dat je er niet mee naar je werk kan rijden. Het zou eigenlijk zonde zijn als je dat niet deed, want er zijn maar weinig andere fietsen waarmee je zo comfortabel door de stad kunt rijden. De Keram Comfort en Optima Comfort modellen hebben niet voor niets de Comfort in hun naam. De E-bikes zijn kinderlijk eenvoudig te bedienen, dankzij de Bosch boordcomputer. De ingebouwde Active Line-aandrijvingen van Bosch ondersteunen jouw trapprestaties op betrouwbare en lineaire wijze. Comfortabele zadels en ergonomische handvatten completeren de ontspannen framegeometrie: je zit rechtop en comfortabel, wat goed is voor jouw rug en armen, en je heeft ook volledig zicht rondom. Natuurlijk zijn de elektrische fietsen uitgerust volgens de StVO-voorschriften, en ze hebben ook een stevige bagagedrager om je te helpen jouw boodschappen naar huis te dragen. De elektrische fietsen zijn verkrijgbaar op twee verschillende frames. Keram Comfort is gebaseerd op een trapeziumvormig frame met een iets verlaagde bovenbuis en geïntegreerde batterij. Optima Comfort maakt het op- en afstappen bijzonder gemakkelijk met een lage instap.

Orbea Urban E-bikes zijn snel, chique en stijlvol

Tot nu toe zijn E-bikes er niet echt in geslaagd aan de belangrijkste basisvereiste van een stadsfiets te voldoen. Het verschil tussen een stadsfiets en een stadsfiets zijn de onderdelen die de fabrikant van een stadsfiets kan weglaten om een gestroomlijnde, schone stadsfiets over te houden. Maar aangezien een E-bike op veel technologie berust, werkte dat pas toen de fabrikanten van aandrijfsystemen hun producten zo ver konden verkleinen dat ze bijna onzichtbaar op de fiets verdwenen. Met de Gain serie heeft Orbea het kunstje onder de knie. De aandrijvingen van ebikemotion verdwijnen volledig in de hefinrichting van het frame, waardoor de Orbea Gain Urban E-bikes een echte lust voor het oog zijn. Wie niet weet dat er een E-bike voor hem staat, zal de Gain Urban verwarren met een niet-gemotoriseerde fiets, en niet alleen op het eerste gezicht.

Het uiterlijk van de Kerman Asfalt modellen is een beetje meer gespierd. De grens tussen stedelijke E-bike en mountainbike is hier vervaagd, het frame is duidelijk afgeleid van de Bergrad, de uitrusting met verlichting en bagagedrager maakt de fietsen geschikt voor dagelijks gebruik. De Optima Asphalt modellen hebben ook een comfortabel lage instap, maar Orbea heeft ze de krachtigere Bosch Performance Line CX aandrijving gegeven, waardoor de elektrische fiets niet alleen in de stad, maar ook op toertochten een betrouwbare metgezel is. De Katu E-fietsen zijn klein en hebben een grappig uiterlijk, maar overtuigen hun fans met compacte afmetingen en een praktische bagagemand vooraan.

Orbea racefietsen met elektrische aandrijving

Meer nog dan andere sectoren is de racefietsindustrie bezig zichzelf in 2019 opnieuw uit te vinden. Vernieuwingen in de technologie maken veel fundamentele beslissingen noodzakelijk: schijfremmen of liever niet? Elektrische racefiets of toch maar niet? Brede banden of liever niet?

Orbea heeft voor zijn klanten over een aantal zaken beslist - de Gain is een klassieke racefiets, althans aan de buitenkant. Net als bij de Urban e-bikes verdwijnt de ebikemotion-aandrijving bijna volledig in het frame van de Gain, waardoor een gestroomlijnde racefiets met Hill Start Assist overblijft. En schijfremmen.

Mountain fun met Orbea

In navolging van zijn zeer succesvolle mountainbikes, levert Orbea ook E-mountainbikes die een nieuwe definitie geven van wat een E-bike kan doen. Off-road of in de bergen staat een fiets voor heel andere uitdagingen dan op het vlakke platteland, op asfalt of in de stad. De fabrikanten van elektrische aandrijvingen hebben motorconcepten bedacht die niet alleen gevoelig reageren op de impulsen van de berijder, maar die ook veel vermogen moeten leveren binnen het kader van de wettelijke voorschriften - veel koppel is het sleutelwoord. De mountainbikes worden daarom aangedreven door de Bosch Performance CX motoren, omdat die alles bieden wat je op de trail nodig hebt - een hoog koppel, goede sensortechnologie, een starthulp bij beklimmingen. De Bosch PowerTube-batterij heeft niet alleen een groot bereik, hij kan ook in de onderbuis worden geïntegreerd, waar hij veilig is voor nieuwsgierige blikken en steenslag. Andere modellen worden aangedreven door Shimano's grote STEPS E8000 motorsysteem. Orbea biedt de Wild all-mountain clunkers aan als Fullys of Hardtails, maar met Keram is er ook een goedkoper alternatief in het gamma.

Modellen van vorig jaar tegen spotprijzen

Op BikeExchange vindt je niet alleen de nieuwste modellen, waarmee Orbea 2021 oude succesconcepten voortzet, onze vakhandelaren hebben ook enkele modellen uit 2020 en 2019 voor je op voorraad. Je hebt dus de keuze: ofwel kies je een actueel topmodel uit de reeks 2021, ofwel koop je een van de oudere fietsen tegen een speciale prijs. Aangezien BikeExchange geen gewone online winkel is, maar de internetaanwezigheid van meer dan 300 fietsendealers uit heel Duitsland, kan je een fiets kiezen en contact opnemen met de dealer die de fiets aanbiedt als je vragen hebt. Dan kan je jouw E-bike gemakkelijk online kopen en in de winkel afhalen of thuis laten bezorgen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief