Merida E-Bikes

Bekijk:
 

Merida E-Bike - Technologie ontworpen in Duitsland

Merida maakt al geruime tijd deel uit van de grote spelers op de fietsenmarkt. Het Taiwanese merk heeft ten laatste door de oprichting van de dochteronderneming Merida Germany en de verschuiving van de ontwikkeling naar de Duitse markt gestaag aan belang gewonnen en is thans een van de meest populaire fietsmerken in Europa. Sportiviteit en dynamiek zijn de topprioriteiten voor de fietsen, en dit mag ook bij de E-bikes niet worden verwaarloosd. Merida biedt haar assortiment elektrische fietsen aan in drie verschillende categorieën: Actief, prestatie en sport. Active omvat hardtails, City E-bikes en Trekking E-bikes, die vooral interessant zijn voor toerfietsers en langeafstandsrijders. Prestaties en sport, daarentegen, zijn uitsluitend gericht op mountainbikers. De Merida E-mountainbikes in de Performance range zijn voorzien van de krachtige Bosch CX motor en omvatten alleen hardtails met voorvering voor snel off-road gebruik en fullys met veel veerweg die zeer geschikt zijn voor downhill rijden. In vergelijking met Performance is de categorie Sport veel geschikter voor dagelijks gebruik en legt ze, zoals de naam al aangeeft, de nadruk op sportiviteit en dynamiek, zowel in de stad als in het terrein.

Aangezien het aanbod van Merida E-bikes zeer groot is, zullen we in het kort de meest interessante fietsen in elke categorie voorstellen.

The City E-Bike: Merida E-Spresso

Met de Merida E-Spresso E-bike bent je ideaal uitgerust voor de stad. De goed afgestelde verende voorvork zorgt te allen tijde voor een goed comfort. Bijzonder opvallend is het frame-ontwerp, dat een unieke dubbele constructie heeft. Met dit ontwerp zijn de ontwikkelaars erin geslaagd om deze E-bike wendbaar, wendbaar en toch stabiel te laten rijden. De krachtige Bosch-motor zorgt voor voldoende kracht en ondersteuning, die in combinatie met een automatische transmissie het vermogen steeds optimaal verdeelt.

Met deze fiets haal je een sportieve Merida E-bike voor in de stad in huis met hoogwaardige eigenschappen.

Snelle allrounder: De Merida eBig

De Merida eBig.Tour belooft de beste prestaties. Niet alleen op de weg, maar ook off-road in eenvoudig terrein is de E-bike uit de Active-serie een krachtige performer. Dit is te danken aan de Shimano StePS aandrijving, die minder vermogen heeft dan de Bosch motor, maar minder gewicht en een stiller geluidsniveau. Een lage bovenbuis maakt de fiets praktisch in veel alledaagse situaties. Voldoende veerwegen nemen met gemak elke stoeprand in de stad en bieden tegelijkertijd voldoende reserves om een goed figuur te slaan op ruw terrein.

De fiets is geschikt voor stadsgebruik omdat hij al is voorbereid voor de installatie van een compleet verlichtingssysteem, waardoor de ombouw snel en gemakkelijk gaat. De EQ-modellen worden af fabriek geleverd met een bagagerek en StVO-genormaliseerde verlichting. Voor off-road gebruik is een speciale rijmodus met extra vermogen beschikbaar, die ook op oneffen paden voor aandrijving en plezier zorgt.

Veel kracht, weinig gewicht: De lichtgewicht E-Hardtails

Met de Big.Nine E-Lite levert Merida een E-MTB die een lichtgewicht blijkt te zijn. De sportieve hardtail weegt minder dan 20 kg, ondanks de krachtige Bosch middenmotor. Het hoge koppel in combinatie met de grote 29-inch wielen zorgt voor een goede snelheid en wegligging. Voor succesvolle off-road ritten heeft Merida de E-bike uitgerust met een ruime bodemvrijheid en een gematigde veerweg om zelfs op ruw terrein sportief te blijven. Niet te verwarren met de eBig.Nine, die was uitgerust met de Shimano motor en ook onder de 20 kilogram blijft in de XT editie. De eBig.Seven maakt gebruik van de wendbare 27,5 mm wielen.

Bij de eBig.Trail, zegt de naam het al. Moderne trailgeometrie ontmoet een stabiel E-bike frame dat zowel bergop als bergaf zijn voordelen toont. Met een matig gewicht en Shimano-kracht klimt de fiets snel bergop, terwijl de 27,5+ Plus-banden hun sterke punten op de trails tonen. Enorme tractie en een speels rijgedrag maken van de eBig.Trail een absoluut wapen voor ervaren MTB-rijders.

Volledige off-road capaciteiten met een Fully van de E-serie

Als je nog meer off-road prestaties wilt, moet je grijpen naar de volledig geveerde E-bikes. Met de eOne.Twenty biedt Merida de perfecte fiets voor elk terrein. Een bijzonder krachtige motor en de accu met enorme capaciteit zorgen samen voor onvervalst MTB rijplezier. Een bovengemiddelde veerweg slokt alles op wat je naast de weg in de weg staat. De eOne-Twenty maakt ook gebruik van de Plus-banden met extra brede banden en zorgt te allen tijde voor voldoende tractie.

Snel bergaf, snel bergop: Enduro E-bikes

Plezier is gegarandeerd met de eOne-Sixty. De elektrische enduro is perfect uitgerust met 160 mm veerweg en kan dankzij de Boost-aandrijving bijna net zo snel bergop als bergaf. De aandrijving levert een volledige 70Nm aan de ketting, zodat niets de motor zo snel tot stilstand kan brengen. Nogmaals, de details spreken voor Merida's goede vakmanschap. Zo zijn alle kabels op deze E-bike intern verlegd. De geometrie is volledig afgestemd op off-road rijden en belooft onvervalst rijplezier.

Vroegere E-bike innovaties 2019

Merida trakteert zijn E-bike vloot op versterkingen voor 2019. Vernieuwing was aan de orde van de dag, vooral voor de stadsfietsers. De eSPRESSO city E-bikes blijven grotendeels ongewijzigd, maar er zijn beproefde modellen in een nieuw jasje, oude kleuren met nieuwe stickers en enkele technische updates. Eén nieuwe elektrische fiets in het bijzonder trok onze aandacht, want nadat Shimano een nieuwe motor had aangekondigd, had Merida er al een nieuw speciaal model van gemaakt. De eSPRESSO XT-Edition EQ wordt aangedreven door Shimano's nieuwe STEPS E7000 aandrijving. Natuurlijk is zijn vermogen niet zo krachtig als dat van de grotere, eveneens nieuwe STEPS e8000. Maar hij is kleiner, lichter en goedkoper. Perfect voor een vrijetijdsfiets die je moet vergezellen op fietstochten of ontspannen fietstrektochten, of waarmee je de paden van het dagelijkse leven wilt afleggen. De zitpositie is ontspannen en rechtop, zodat je een goed zicht op jouw omgeving hebt. Hij is ook voorzien van heldere verlichting, zodat hij op elk moment binnen het gebied van het StVO kan worden bereden. Net als alle andere Merida city E-bikes en touring E-bikes is de Edition EQ verkrijgbaar met een diamond frame, trapezium frame of met een zeer lage instap.

De fietsen die als speciale MERIDA-modellen in de winkels verkrijgbaar zijn, zijn visueel verfijnd. Mountainbikes en E-mountainbikes die in deze speciale editie zijn opgenomen, worden gespoten volgens een speciaal kleurenschema, en als blikvanger krijgen ze ook de passende stickers. Foto's van de nieuwe fietsen en meer informatie kunt je vinden op onze blog.

Merida 2021

Beetje bij beetje verdwijnen ze uit de winkel, de 2021 modellen die Merida heeft bedacht. Met veel van hun E-bikes geven de ontwikkelaars invulling aan een van de grote trends van 2021 - veelzijdige tweewielers. Daarom kunnen we de elektrische fietsen niet meer gemakkelijk in een categorie indelen. De nieuwe eSPRESSO's van Merida zijn daar een goed voorbeeld van. De eSPRESSO CC 900EQ levert dankzij zijn uitrusting en met behulp van de grote STEPS E8000 aandrijving krachtige prestaties voor grote fietstochten. Maar hij is ook rijklaar en comfortabel genoeg om er elke dag mee naar het werk te gaan. De eSPRESSO TK 700EQ, daarentegen, heeft een iets bescheidener motor met de Shimano Steps E6100, hij is ontworpen voor de stad, maar gaat ook graag mee op toertochten.

Merida E-Bikes kopen op BikeExchange

Het assortiment E-bikes van Merida is in alle opzichten overtuigend. Optiek, kwaliteit en prestaties resulteren in een samenhangend totaalbeeld, dat tal van modellen al diverse testoverwinningen en innovatieprijzen heeft opgeleverd. Voeg daar nog een betaalbare prijs en een coherent aandrijfconcept aan toe.

Als je zeker weet dat je een Merida E-bike wilt kopen, hebben wij de grootste selectie van meer dan 400 winkels. Je kunt door ons assortiment klikken tot je de perfecte fiets voor je vindt. Als je snel wilt gaan, kunt je jouw zoekopdracht verfijnen met onze filterfunctie, die je rechtstreeks naar jouw favorieten brengt. Natuurlijk hebben we niet alleen de beste aanbiedingen voor de nieuwe 2022 modellen, er zijn ook veel aanbiedingen, afgeprijsde modellen van vorig jaar of goedkope demonstratiefietsen. Veel plezier met snuffelen!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief