Giant E-Bikes (Pedelecs)

Bekijk:
 

Alle informatie over Giant's E-bikes

De Taiwanese fietsfabrikant Giant stelt jaar na jaar een aanzienlijke collectie E-bikes samen. De segmenten E-mountainbike, city E-bike en trekking E-bikes worden bestreken met verschillende modellen. Giant heeft zelfs al sinds 2016 een E-road bike model in de aanbieding. Dus als je niet langer kunt wachten en je aan je eerste E-bike avontuur wilt wagen, vind je gegarandeerd de juiste fiets in onze grote Giant E-bike shop.

Lifestyle Giant E-bikes

Voor wie een elektrische stadsfiets zoekt, zal hier zeker kunnen slagen. Betrouwbare allround modellen voor alledaags gebruik en ook gemakkelijk om zware boodschappen of kinderen mee te nemen. De trapondersteuning wordt geleverd door een Yamaha motor van het type SyncDrive-C Life of SyncDrive-F. Het model Elegance is daarbij nog eens voorzien van een lage en brede instap. Voor forenzen is er een sportieve s-pedelec met een trapondersteuning tot 45 km/u. Dit wordt mogelijk gemaakt door een krachtige SyncDrive C Evolution Line motor met een EnergyPak 500 accu. De 27,5 inch wielen, een stijf aluminium frame en schijfremmen zorgen voor optimale wendbaarheid onderweg. Giant elektrische fietsen kopen voor dagelijks gebruik of dagtripjes is via BikeExchange heel eenvoudig. Via de handige filterfuncties links bovenaan deze pagina kan je namelijk direct de categorie kiezen die bij jou past.

Sportieve Giant elektrische fietsen

Wil je graag mee op mountainbike toertochten maar ben je niet zo zeker over je eigen conditie? Dan is een elektrische mountainbike zeker een uitkomst. Bij Giant zijn twee modellen beschikbaar, beide uitgerust met een SyncDrive middenmotor. Met deze motor kom je in alle omstandigheden verder, ook vanuit stilstand of met lage snelheden op technische trails. De Full E+ 1 heeft 500 Watt vermogen, een actieve smartlink achtervering (130 mm), uiteraard voorvering (140 mm) en is leverbaar in vier verschillende maten tussen 42 cm en 53,5 cm. Zo kunnen zowel dames als heren plezier beleven aan deze fullsuspension E-MTB.

E-bikes voor off-road

Je bent op zoek naar een E-bike, maar je weet nog niet welke richting je uit moet? Geen probleem. Want bij de aanschaf van een E-bike moet je, net als bij een "gewone" fiets, eerst nagaan waarvoor je je nieuwe voertuig wilt gebruiken of welke routes je wilt rijden. Als je off-road wilt gaan, zijn de Giant E-bikes Full-E en Dirt-E je eerste keuze. De mountainbikes met geïntegreerde elektrische aandrijving vertrouwen op het vermogen van Yamaha en brengen je met veel stuwkracht de berg op. Als je van echt steil en smerig bergafwaarts houdt, kun je je verheugen op de full suspension van de Full-E en een wendbaar en nippy rijgedrag als een echte MTB. De mountainbikes met geïntegreerde elektrische aandrijving vertrouwen op het vermogen van Yamaha en brengen je met veel stuwkracht de berg op.

Lange tochten dankzij elektrische aandrijving

Een compromis tussen de terrein-intensieve E-mountainbikes en de pure weg E-bikes zijn de trekking fietsen in het Giant E-bike assortiment. De trekking E-bikes zijn verkrijgbaar met ruitvormige frames voor mannen en trapeziumvormige frames voor vrouwen, en bieden een sportievere rijpositie en een verende voorvork met voldoende veerweg voor ruwe onverharde wegen of grindpaden. Dankzij de robuuste frames zijn de fietsen gemaakt voor lange tochten, eventueel ook met veel bagage. Wederom wordt de middenmotor van Yamaha gebruikt, die dankzij zijn positie direct boven het zwaartepunt van de motorfiets een bijzonder stille en evenwichtige rijervaring biedt. Schijfremmen bieden voldoende remkracht in alle weersomstandigheden en brengen jouw Giant E-bike altijd op tijd tot stilstand.

De Giant Road-E, een volbloed racefiets met een in het frame geïntegreerde accu voor de elektromotor, is heel bijzonder. Je zult niet kunnen meedoen aan de Tour de France, maar deze prestatiegerichte E-bike is perfect voor een ritje op topsnelheid na het werk.

Giant Trance E+ en Stance E+

Giant elektrificeert twee van zijn populaire fully platforms in 2019, en biedt de E-MTB factie nog meer keuze in het populaire 120-160mm travel bereik. Voor beide fietsen was de ongemotoriseerde naamgenoot uiteraard het rolmodel in termen van geometrie, rijgevoel en beoogd gebruik. Terwijl de Stance E+ met zijn 130/120mm veerweg waarschijnlijk meer de brede massa van E-mountainbikers zal aanspreken, is de Trance E+, vooral in de SX versie, een voertuig voor de snellere downhill factie. Terwijl de Trance E+ al behoorlijk potent lijkt met 150/140mm veerweg, heeft de SX iets meer trailplezier gekregen met een stalen achterschokdemper en een 160mm voorvork. Beide fietsen rijden op 2,6" brede 27,5 banden en zijn dankzij het gepatenteerde Maestro-driehoeksysteem achter zeer goed grip op de grond, zelfs op bochtige trails.

Fathom E+

Het Fathom-platform krijgt ook een E-update en zal vanaf 2019 als E-bike door het terrein rollen onder de naam Fathom E+. De 120mm hardtail zal ook de SyncDrive Pro onder de motorkap hebben.

SyncDrive Pro drive

De basis was opnieuw een Yamaha-motor, namelijk de compacte PW-X-motor. De hardware wordt volledig overgenomen, maar de software wordt door de Giant-ontwikkelaars zelf geprogrammeerd om de aandrijving beter af te stemmen op de eisen van de eigen E-bikes. Er zijn vijf bijstandsniveaus beschikbaar, met "Power" aan de top van de voedselketen en maar liefst 360 procent bijstand (de gewone Yamaha-motor krijgt slechts 320%).

Dirt-E+ Pro

Twee jaar na de marktintroductie krijgt de E-hardtail zijn eerste update. Het nieuwe model moet meer in de richting van de trail gaan en dus ook een goed alternatief zijn voor toerrijders die niet te veel willen investeren. Plus banden van Maxxis en een agressievere geometrie zouden de Dirt-E+ moeten uitrusten voor veeleisender terrein. Maar omdat de Dirt-E+ ook goed verkoopt als sportieve alledaagse fiets, heeft hij verborgen montagemogelijkheden voor standaards, spatborden en bagagedragers. Een ander nieuw kenmerk van de Pro-versie is de geïntegreerde batterij, die aan de zijkant kan worden verwijderd.

ToughRoad E+ GX

Giant daarentegen slaat een geheel nieuwe weg in met de ToughRoad E+ GX, een gravelbike met E-bike power die vertrouwt op de oude Giant SyncDrive Sport motor en zijn 80Nm koppel. Het aluminium frame is gebaseerd op de gewone ToughRoad en is gemaakt van AluxX aluminium, de accu is semi-geïntegreerd. De veilige besturing, de soepele aandrijving en de brede banden en ruime bagageruimte maken de Toughroad E-bike tot een echte geheime tip voor avonturiers.

Vind jouw droom E-bike nu op BikeExchange

Zodra je hebt besloten welk type E-bike je wilt, kan je eindelijk aan de slag. Zoek direct naar jouw droomfiets op BikeExchange of gebruik de filterfuncties om door de gewenste categorie te bladeren of om de prijs naar boven of beneden te verfijnen. Zo ontvang je op jouw behoeften afgestemde aanbiedingen van echte vakhandelaars in Duitsland die je graag verder helpen met al jouw vragen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief