Gazelle Elektrische fietsen | E-Bikes | Pedelecs

Bekijk:

Ruime keuze aan Gazelle elektrische fietsen

Een elektrische fiets is als een gewone fiets, alleen: alles gaat net even wat gemakkelijker. Tegenwind, kind aan boord met boodschappen of heuvel op is nooit meer een probleem. Een Gazelle E-bike is daarbij een keuze voor degelijkheid met een betrouwbare motor voor de trapondersteuning. Een bijna geruisloze Panasonic motor bij het voorwiel heeft ook als voordeel dat deze niet opvalt. Modellen uit de serie Gazelle HF zijn voorzien van een voorwielmotor. Voor al te lange ritten en vooral krachtige trapondersteuning is een fiets met een voorwielmotor minder geschikt. Daartoe is een middenmotor van Impulse of Bosch een veel betere keuze.

Een Gazelle E-bike met middenmotor is ideaal voor diegenen die flink wat vermogen van de motor kunnen of willen gebruiken. Bovendien maakt een laag zwaartepunt bij de trapas de fiets makkelijker wendbaar en het weggedrag stabieler. Perfect voor sportieve fietsers, zoals commuters of liefhebbers van dagtrips, maar ook om boodschappen en een kind mee te nemen.

Actieradius van Gazelle E-bikes

Gazelle elektrische fietsen kopen doe je natuurlijk niet voordat je weet hoe ver je er mee kunt komen. De ritafstand wordt overigens ook wel actieradius genoemd. Hierbij spelen een aantal factoren een rol en het is verstandig om voor de zekerheid advies te vragen bij de fietshandelaar. Zo is extra weerstand met tegenwind of bergop fietsen van invloed op de duur van de trapondersteuning, evenals zachte banden of altijd in de zwaarste versnelling fietsen.

De standaard actieradius van de accu´s lopen ook nogal uiteen. De accu bij de Panasonic voorwielmotoren leveren 300 tot bijna 500 Wattuur, waardoor een actieradius van 80 tot 110 km bereikt kan worden. De accu´s bij de middenmotoren kunnen meer vermogen leveren en ook meer Watturen. Zo levert een Bosch Active Line accu tot 145 km trapondersteuning. De S-Pedelec CityZen Speed voorzien van een Bosch Performance Line accu biedt een actieradius van 95 km. Een Impulse Platina accu heeft een maximale actieradius tot wel 160 km, op basis van 480 Wattuur.

Recente innovatie bij Gazelle elektrische fietsen

De meest in het oog springende recente innovatie is de NuVinci Harmony automatische versnellingsnaaf. Hiermee kan gewoon verder gepeddeld worden, schakelen gaat geheel vanzelf. Dit is niet alleen maar gemakkelijk, maar zorgt ook nog eens voor een optimaal gebruik van het aantal Watturen van de accu.

Wil je Gazelle elektrische fietsen kopen dan ben je bij BikeExchange aan het goede adres. Maak een selectie van modellen via onze handige filterfuncties links bovenaan deze pagina en bepaal zelf de regio met fietsenwinkels om uit te kiezen. Zo gemakkelijk is het om jouw Gazelle E-bike via onze online shop aan te schaffen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief