Cannondale E-bikes (Pedelecs)

Bekijk:
 

Sportieve E-bikes van Cannondale

De Amerikaanse fabrikant Cannondale breidt zijn assortiment E-bikes stukje bij beetje uit. Jaar na jaar vinden meer en meer modellen hun weg in het assortiment, van E-mountainbikes en trekking E-bikes tot city- en urban bikes met elektrische aandrijving. In alle categorieën blijft het traditionele merk trouw aan zijn sportieve lijn en brengt het naast comfort ook altijd een flinke portie rijplezier over. De E-bikes van Cannondale zijn dus niet voor bangeriken, maar voor sportieve fijnproevers die het maximale uit hun tocht willen halen.

Wat aandrijftechnologieën betreft, volgt Cannondale twee sporen - Shimano en Bosch motoren worden gebruikt op de individuele fietsen. De fabrikant gebruikt de voordelen van elk systeem om de E-bikes nog beter te maken. Het Shimano STEPS systeem overtuigt met zijn stille en toch krachtige aandrijving en wordt vooral gebruikt in de toerfietsen. De krachtigere Bosch-aandrijving is verkrijgbaar in twee versies Active en Performance Line en biedt een sportieve en dynamische rijervaring met veel koppel. De centraal geplaatste motor zorgt voor een optimale gewichtsverdeling en levert een soepele rit en maximale voortstuwingsefficiëntie. Cannondale maakt graag gebruik van geconcentreerde powerpacks, vooral voor zijn e-mountainbikes. De krachtige Shimano STEPS E8000 en Bosch Performance Line CX aandrijvingen komen goed van pas. Het aantal watt is door de Duitse wet beperkt, maar de fabrikanten hebben veel vrijheid wat het koppel betreft, en zij maken daar goed gebruik van.

E-bike modellen voor elk type

Urban E-bikes zijn ideaal voor forenzen en voor alledaagse ritjes in de stad, zoals boodschappen doen of shoppen. Lekker gezond en nog eens goed voor het milieu ook, bovendien ben je gelijk een goed voorbeeld voor kinderen. Naast een E-bike met trapondersteuning tot 25 km/u is er de Contro- E Speed waarmee snelheden tot 45 km/u gehaald kunnen worden. Dat is pas echt een goede concurrent voor de heilige koe, want zonder files en parkeerproblemen kom je bijna altijd sneller op je werk met zo´n Speed E-bike. Bovendien is zo´n fiets een stuk goedkoper in aanschaf, onderhoud en gebruik, vergeleken met een benzine slurpende auto.

De Mavaro- en Kinneto-Trekking E-bikes zijn meer geschikt voor langere ritten en voor heuvelachtig terrein. Neem bijvoorbeeld de Mavaro Performance met een verstelbaar stuur, waardoor een comfortabele zitpositie rechtop verkregen kan worden. De betrouwbare en krachtige Bosch motor brengt je overal naartoe en weer terug, ook in geaccidenteerde omgevingen. Een fijne fiets om ook meerdaagse tochten mee te ondernemen en dat geldt ook voor de overige Mavaro modellen.

De sportieve modellen uit de serie Kinneto hebben een Shimano STEPS motor voor de trapondersteuning. Uitgangspunten bij het ontwerp van de Kinneto modellen waren naast sportief ook een trendy design en een betaalbaarheid. Er zijn diverse modellen in verschillende uitvoeringen voor zowel dames als heren, zoals de Kinneto Women. In deze uitvoering is de Kinneto voorzien van spatborden en verlichting, waardoor het sportieve model ook nog eens een allround karakter toont.

Elektrische mountainbikes van Cannondale

Hou je ervan in de natuur te zijn of wil je met net iets sportievere vrienden of vriendinnen fietsen over veldwegen, bospaden en trails? Als je fit wilt blijven, maar het niet zonder dat beetje extra wilt stellen, zijn de E-bikes van Cannondale de perfecte keuze. Sportieve geometrie, een lager gewicht en een krachtige aandrijving zijn overtuigende argumenten bij de aanschaf van een E-bike, die de Amerikaanse fabrikant in overvloed aanbiedt. De Tramount is een wendbare mountainbike met een krachtige Bosch-motor die je op elke trail omhoog brengt en je op de weg naar beneden nauwelijks weegt dankzij de slimme integratie. Plezier en goede prestaties zijn de toverwoorden, en zeker ook het motto van de ontwikkelaars van Cannondale E-bikes. Ze proberen de motor en de accu naadloos te integreren in het frameontwerp om het uiterlijk van de fietsen verder te verbeteren. Pyreneeën.

Wil je Cannondale mountainbikes kopen dan ben je verzekerd van de kwaliteit van dit bekende amerikaanse fietsenmerk, maar ook van een kwalitatief hoogwaardige Bosch motor en Bosch accu. De ritafstand ofwel actieradius met behulp van de trapondersteuning kan nogal variëren. Dit heeft te maken met het aantal Watturen van de accu, maar ook met een aantal externe factoren zoals banddruk, tegenwind, aantal hoogtemeters. Het is verstandig om hierover advies in te winnen bij de rijwielhandelaar. Gelukkig werkt BikeExchange uitsluitend samen met fietsspecialisten, waardoor de informatie altijd betrouwbaar is.

Vind je Cannondale E-bike op BikeExchange

Kijk gerust eens rond in onze online shop voordat je een Cannondale mountainbike gaat kopen. Zo krijg je namelijk een goed overzicht van wat er voorhanden is en voor welke prijzen. Wij combineren het aanbod van talrijke gecertificeerde dealers op één platform, zodat je kunt kiezen uit een breed scala aan E-bikes. Of het nu gaat om gloednieuwe 2021 modellen uit de huidige collectie, gebruikte testfietsen tegen een gereduceerde prijs of afgeprijsde modellen van vorig jaar - hier vindt je gegarandeerd de juiste Cannondale E-bike. Als je slim wilt zoeken, gebruik dan onze zoek- en filterfunctie: Of je zoekt direct naar je favoriete model, of je verkleint de resultaten steeds verder met behulp van filters, zodat uiteindelijk alleen de E-bikes overblijven die voor jou in aanmerking komen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief