BH E-Bikes

Bekijk:
 

De belangrijkste informatie over BH E-bikes

Nee, je bent niet afgedwaald naar de kledingafdeling. Op dit moment betekent BH niet ondergoed, maar is het de afkorting waaronder de gebroeders Beistegui in 1909 een fietsenfabriek in Eibar in Noord-Spanje hebben opgericht. Hermanos" betekent trouwens "broeders", en afgezien van fietsen is Eibar verder alleen bekend om zijn wapenindustrie. Dus laten we het bij fietsen houden. Of E-bikes, om precies te zijn. BH begon al vroeg naam te maken in de wielersport; talrijke overwinningen in wedstrijden droegen bij tot de verspreiding van de reputatie van het bedrijf over de hele wereld. Tot op de dag van vandaag zitten de nazaten van de oprichters in de directiekamer van BH en houden zij de technische innovaties, de sportieve verbintenissen en de duurzame productie van de fietsen in de gaten.

2008-2021: (Meer dan) tien jaar ervaring met E-bikes

BH was niet de eerste, maar zeker niet de laatste die de sprong waagde in de wereld van de E-bikes. De eerste E-bike van de Spanjaarden kwam in 2008 op de markt als onderdeel van de Easy Motion serie, en vandaag zijn er heel wat, gericht op een brede waaier van sectoren. BH biedt een grote keuze aan E-mountainbikes en E-city bikes. Maar je kan ze van vele fabrikanten krijgen. BH heeft ook drie speciale fietsen in zijn gamma. De Rebel GravelX is een van de weinige e-road bikes op de markt, en zijn twee kleine broertjes zijn de Rebel Volt en de Easygo Volt, die beide e-folding bikes zijn. Maar daarover later meer.

De ingenieurs van BH halen de technologie uit alle delen van de wereld. De Duitse bedrijven Brose en Bosch leveren aandrijvingen, maar ook de Aziatische fabrikant Yamaha brengt zijn know-how in. BH heeft zelf ook geprobeerd een aandrijving te ontwikkelen.

BH E-bikes Van groot naar klein

Laten we beginnen met de grootste productgroep, BH levert een grote selectie mountainbikes. Bij E-Mountainbikes staat een groot motorvermogen centraal, reden waarom BH veel van haar mountainbikes uitrust met Brose motoren. De geometrie van de E-MTB's is ontworpen voor snelheid, maar de fietsen zijn niet al te gespecialiseerd - all-mountain is het devies. Om ervoor te zorgen dat je bij jouw zoektocht naar nieuwe horizonten niet plotseling wordt gedwarsboomd door een gebrek aan batterijcapaciteit, zijn enorme batterijen met een capaciteit tot 700 Wh toegevoegd. Om het reactiegedrag te optimaliseren, worden enerzijds aandrijvingen met innovatieve sensortechnologie geïnstalleerd, en grijpt het systeem anderzijds via het Split-Pivot-System op drie verschillende punten in het systeem van de BH Fullys in, namelijk in de vering, de rem- en de trapkrachten. Het "X-System" is een technologie die de constructie van het frame verbetert, grotere stijfheid en minder gevoeligheid voor torsiekrachten verhogen de stuurprecisie.

Je vindt de Mountainbikes onder de naam BH Atom X. De modellen met TS in de naam hebben het nieuwe TS systeem aan boord, een gloednieuwe accu die absoluut onzichtbaar in de onderbuis verdwijnt. Hierdoor kunnen de ontwerpers een volledig nieuwe esthetiek creëren. E-bikes die er niet uitzien als E-bikes, dat is.

BH Atom-X: de vloeiende overgang

Bij BH is de stap van E-mountainbike naar E-trekking niet plots gezet; een hele reeks hybride fietsen die een kundige mix zijn van beide is daar het bewijs van. De Atom-X Cross Pedelecs combineren mountainbikegevoel met de door en door verstandige uitrusting van een wegwaardige fiets. Ook hier zorgen krachtige motoren voor veel rijplezier en energieke vooruitgang, maar de kracht wordt hier niet toegepast in actie, maar in afstand. De nadruk ligt op horizontale beweging; hoogtemeters zijn zeker wenselijk, maar geen must. De Atom Jet E-bike modellen zijn ontworpen voor trekking of stadsfietsen. Ze zijn ook verkrijgbaar met een lage instap, waardoor ze van puur sportmateriaal veranderen in bekwame metgezellen voor dagelijks gebruik.

Stad rebelleert van BH

BH bouwt zuivere Vrijetijds en City E-bikes in de BH Rebel City lijn. De fietsen hebben alles wat je elke dag op je fiets nodig hebt. Verlichting, schijfremmen met goede grip, een betaalbare aandrijving en een bagagerek voor je zeven dingen - het is er allemaal. Bovendien scoren de E-bikes met een comfortabele zitpositie, afhankelijk van het model met een lage instap en toch een sportief figuur. De EvoCity-modellen zijn echte stadse E-bikes.

E-bike rijplezier in klein formaat

Een van de redenen waarom niet alleen particulieren maar ook politici zo dol zijn op E-bikes, is hun ruimtebesparende karakter. Op een parkeerplaats voor een auto kunnen gemakkelijk vier tot zes E-bikes worden gestald, wat het ruimteprobleem in stadscentra voor eens en voor altijd zou kunnen oplossen. Maar het kan nog beter! BH wijst de weg met de twee piepkleine Easygo Volt en Rebel Volt. Ze zijn niet alleen klein en onopvallend op de weg. Om nog meer ruimte te besparen, zijn beide modellen E-vouw fietsen. Ze passen in elke kelder, kofferbak of huisingang.

BH kan ook snel gaan

Nogmaals, de Rebel GravelX komt beduidend sportiever over. In 2017/2018 konden de eerste E-racing bikes worden bewonderd, maar ze sloegen niet echt aan. Het was de triomf van de gravelmotoren die de elektrisch ondersteunde racers hielp een doorbraak te bereiken. Voor een pure racefiets die zich thuis voelt op spiegelgladde wegen, waren de toegestane snelheden voor E-bikes nogal een lachertje. Voor een motorfiets die de opwindende combinatie van ultieme snelheid en trails buiten de gebaande paden mogelijk maakte, kwamen de nu voor prestaties getrimde motorsystemen precies op tijd.

E-bikes van BH zijn te vinden op BikeExchange

Natuurlijk hebben we de nieuwe modellen voor het seizoen 2022 voor je in de aanbieding. Maar in de winkels van onze dealers staan ook enkele fietsen die in het seizoen 2021 splinternieuw waren, maar nu plaats moeten maken voor iets nieuws. Je kan ze vaak tegen gereduceerde speciale prijzen krijgen. Daar zijn ze niet slechter voor, alleen goedkoper. Deze aanbiedingen zijn echter meestal slechts in beperkte hoeveelheden beschikbaar, dus je moet niet te lang aarzelen. Als je er een wilt, pak hem dan!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief