Batavus elektrische fietsen

Bekijk:

Altijd wind mee op een Batavus E-Bike

Batavus mag dan een oeroud merk zijn, ze staan met beide voeten in 2018. Iedereen kent intussen alle voordelen van elektrisch fietsen. Je bespaart benzine, hebt geen filestress, je geraakt die brug of helling driemaal zo vlot boven en je komt niet bezweet aan op je bestemming. Om iedereen te overtuigen van het genot van een Batavus elektrische fiets, worden de Windmee Dagen georganiseerd. Dit zijn ganse testdagen, georganiseerd bij alle Batavus dealers, waar je het rijgedrag van een e-bike zelf op de proef kan stellen.

Innovaties & technologie in Batavus elektrische fietsen

Uiteraard moet je als merk net iets anders kunnen aanbieden dan je concurrenten. Een leuk voordeel bij sommige Batavus e-fietsen is de onzichtbare accu. De batterij zit verstopt in de kettingkast, en steekt er dus niet visueel bovenuit. Uiteraard is ze vlot uitneembaar om op te laden of apart te bewaren, maar tijdens het fietsen ziet bijna niemand dat je op een e-bike zit.

Je kan kiezen uit voorwielaandrijving, middenmotor of achterwielaandrijving. Elk heeft zijn voor-en nadelen. Vraag je lokale dealer voor meer uitleg als je dat wenst!

Vier soorten motoren in je Batavus e-bike

Batavus biedt motorkeuzes van vier fabrikanten aan

  • Yamaha: De Stream en Razer zijn uitgerust met de krachtigste middenmotor die Batavus aanbiedt, geproduceerd door Yamaha.

  • Bosch: Batavus e-bikes met Bosch motor hebben hun aandrijving direct op de trapas. Dit zorgt voor de meest aangename en realistische krachtoverdracht. Ze hebben een grote actieradius (tot 140km) en door de middenmotor is het vervangen van een band een klus van niets.

  • E-Go E-Motion: Deze optie is zuiniger en gunstiger geprijsd dan sommige andere opties. Ze hebben een lager verbruik en zijn perfect voor kortere afstanden en alledaagse fietsen. Kijk bijvoorbeeld naar de Diva E-go of CNCTD E-go modellen.

  • ION: De Easy modellen zijn uitgerust met de ION Technologie. Deze hebben een achterwielmotor, derailleurversnellingen en presteren (en schakelen) het best in heuvelachtig gebied. De motor is muisstil en voelt super vloeiend.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief