Dameszadel comfort

Bekijk:

Dameszadel - Herenzadel? Het maakt niet uit, het belangrijkste is dat je een goed zadel onder je achterste hebt? Nee, zo is het helemaal niet!

Waarom is het belangrijk om een dameszadel te kopen

Een zadel dat niet bij de ruiter past, veroorzaakt een heleboel problemen. Weefsel, bloedvaten en zenuwen in het gevoelige zitgebied worden samengedrukt of kunnen zelfs worden afgekneld door een fietszadel. Hoe langer of intenser de belasting, hoe ernstiger en onaangenamer de gevolgen. Als je jouw fiets alleen voor korte ritten gebruikt, bijvoorbeeld naar jouw werk of naar de dichtstbijzijnde supermarkt, zal een zadel dat niet de juiste vorm of maat voor je heeft geen grote problemen opleveren. Zodra je echter langere tijd op de fiets zit en de indruk krijgt dat er gevoelloosheid of tintelingen ontstaan, een gevoel dat je zou kunnen kennen van "slapende" armen of benen, is het tijd om op zoek te gaan naar een ander fietszadel. Natuurlijk moet je het zadel nog meer vervangen als er pijn en pijnlijkheid ontstaat.

Jouw perfecte zadel hoeft geen heel duur zadel te zijn. Het belangrijkste is dat het goed bij je anatomie past. Ieder mens is anders gebouwd, vooral in het bekkengebied. Daarom zijn er niet alleen fietszadels speciaal voor mannen of vrouwen. Dameszadels zijn er ook in verschillende lengtes, breedtes, vullingen en hellingshoeken.

Wanneer is een dameszadel een "goed zadel"?

Wat maakt een goed dameszadel? In de eerste plaats gelden dezelfde criteria die een mannenzadel tot een goed mannenzadel maken, ook voor vrouwenzadels. Duurzame en weerbestendige materialen - een vrouw wil immers lang van haar zadel kunnen genieten. Een robuuste afwerking, vooral zonder naden in het zitgedeelte die potentiële schuurplekken kunnen worden. Zo weinig mogelijk gewicht.

Om dit alles te kunnen bieden, worden zadels van verschillende materialen gemaakt. De basis is gemaakt van metaal of kunststof. Het oppervlak van de meeste dameszadels is tegenwoordig meestal van PVC, maar er zijn nog enkele modellen met een klassieke lederen bekleding. Dit is vooral het geval bij tourzadels. Deze zadels hebben een bijzonder lange levensduur, maar moeten worden ingereden. De vulling daartussen is gemaakt van schuim of gel.

Hoe vind je je zadel?

Als je niet tevreden bent met de prestaties van een zitkussenzadel voor stadsfietsen, is er maar één manier om het beste zadel te vinden. Probeer het eens. De lengte van het zadel is puur een kwestie van smaak. De mate van opvulling is ook een kwestie van smaak. De breedte moet echter wel passen bij uw bekkenbeenderen. Om je te helpen een eerste keuze te maken uit het enorme aanbod van zijzadels, is er een eenvoudige methode om de juiste breedte te bepalen: Leg een stuk golfkarton op een ongevulde stoel en ga erop zitten. Dan til je je voeten lichtjes van de vloer. Je zitbeenknobbels drukken gaatjes in het golfkarton. Je kan de afstand gemakkelijk opmeten met een liniaal en nu weet je hoe breed jouw nieuwe zadel moet zijn.

Met deze meting kan je op zoek gaan naar een zadel. Je kan een goedkoop model testen en als het niet het beste blijkt te zijn, het volgende proberen. Misschien ken je motorrijders wiens zadels je kunt uitproberen? Je kan naar een van onze dealers gaan (vergeet jouw golfkarton niet!) om alle zadels uit te proberen die zij in voorraad hebben.

Koop een breed scala aan dameszadels

We hebben een heleboel dameszadels voor je op BikeExchange. Wij laten je ook zien welke dealer in jouw regio welk zadel in zijn winkel heeft. Je kan dameszadels bestellen of ze ter plaatse bekijken en testen. Wij hebben een enorm aanbod en topprijzen, dus waar wacht je nog op?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief