Trek Cyclocross Bikes

Bekijk:
 

Alles wat je moet weten over Trek cyclocross fietsen

Als je op zoek bent naar een geweldig cyclocross-gamma, dan vind je het bij de racefiets experts van Trek. De CX-fietsen van de Amerikaanse fabrikant maken indruk met top rijeigenschappen en de gebruikelijke hoge kwaliteit van afwerking. Dit is ook nodig om te overleven in de zwaarste wedstrijden onder de meest ongunstige omstandigheden. Cyclocrosswedstrijden voeren je over harde grindwegen, door modderige zandpaden en moeilijk begaanbare steenslagpaden. Als je hier op het verkeerde frame wedt, heb je al verloren.

Trek cyclocrossfietsen doen dus geen concessies als het op duurzaamheid en stabiliteit aankomt. De Crockett modellen steunen op aluminium frames van hoge kwaliteit, terwijl de hogere Boone serie is uitgerust met lichtere en tegelijk stijvere carbon frames. Afgezien van het verschil in kwaliteit, is dit vooral merkbaar in de prijs: Terwijl de Trek Crockett gericht is op beginnende en gevorderde cyclocrossers, is de Boone aanzienlijk hoger geprijsd en imponeert hij met een hogere stijfheid, verbeterde compliance en een aanzienlijk lager gewicht. De voorvork is ook hier gemaakt van hoogwaardig carbon en is bijzonder soepel dankzij prestatieverbeterende technologieën uit het wegwielrennen.

Cyclocross voor beginners

Voor nieuwkomers wordt in het begin echter een robuust aluminium frame aanbevolen. De Trek cyclocross beginner Crockett maakt indruk met zijn racegeometrie en bewezen onderdelen die hem geschikt maken voor zowel wedstrijden als training. Naast de varianten met de in de CX-sport gangbare velgremmen zijn er ook de schijfmodellen, die op schijfremmen berusten en dus meer remkracht brengen. De disc-versies zijn echter meestal veel duurder. Trek onderdelen worden vaak gedomineerd door Bontrager onderdelen, een dochteronderneming van het fietsimperium. Alleen de schakelcomponenten worden extern aangekocht. SRAM en Shimano zijn hier, net als bij vele andere fabrikanten, het middel bij uitstek en bieden hoge prestaties, ook voor cyclocrossfietsen. Met de Force CX1 groep beschikt SRAM zelfs over een schakelsysteem dat speciaal voor deze discipline is ontwikkeld en dat ook op veel andere fietsen van het merk wordt gebruikt. De Crossrip gravelbike, waarvan de framegeometrie het midden houdt tussen die van een cyclocrosser en een endurance racefiets, is ook interessant voor cross-nieuwkomers. De Trek Crossrip is daarom bijzonder geschikt voor toertochten, ook buiten de gebaande paden.

De Trek Boone

De Trek Boone is één van de cyclocross superfietsen uit ons assortiment. De fiets, mede ontworpen door Sven Nys, is razendsnel, een lichtgewicht en de soepelste fiets van het moment. Verkrijgbaar in verschillende stoere kleuren zoals bijvoorbeeld: blauw, zwart en grijs. Ook deze fiets is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen waardoor voor iedereen zijn of haar wens om in het bezit te komen van een racefiets werkelijkheid wordt. Wordt één met deze fiets en je zal dankzij het vertrouwen in jouw fiets de top bereiken. En niet alleen voor het racen kan deze fiets gebruikt worden. Denk je eens in hoe deze fiets als 'gewoon' vervoersmiddel jouw leven kan vergemakkelijken? Op de fiets naar je werk bijvoorbeeld en nooit meer in de file. Of een bezoekje combineren met een lekkere snelle fietstocht. Deze dagelijkse uitjes worden dankzij allerlei hypermoderne snufjes van de trek boone wel tot een hoger level getild. En de fiets is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen dus er is altijd wel een model te vinden wat goed bij je past.

Trek Crossfiets 2021 kopen

Een Trek cyclocrossfiets kopen is niet iets wat je zomaar even doet. Verdiepen in de voordelen van elke fiets zorgt ervoor dat jij de komende jaren veel plezier zal hebben van jouw aankoop. De Trek cyclocrossfietsen zijn in variërende prijsklassen te vinden. Ben jij een beginner? Dan kan je ervoor kiezen om eerst een fiets te kopen met een lagere prijs. Zo kan jij eerst de fiets uittesten en ondervinden wat jij belangrijk vindt aan een Trek cyclocross. Wij weten bijna zeker dat jij na één keer fietsen op een Trek crossfiets nooit meer anders wil! En ben jij die doorgewinterde racer die al een aantal racefietsen versleten heeft? Dan kan ons aanbod voor jou niet op. Want het aanbod is groot met de nieuwste en modernste fietsen.

De BikeExchange online shop heeft het juiste assortiment

Zie jij jezelf al zitten op je nieuwe fiets? BikeExchange biedt jou in één oogopslag alle fietsenwinkels die de fiets van jouw dromen verkopen. Deze online shop zorgt ervoor dat jij niet meer eindeloos hoeft te zoeken naar jouw droomfiets. Dankzij de filterfunctie op de website bepaal jij in een paar seconden je zoekcriteria. Van de hoeveelheid geld die je bereid bent om te betalen tot het aantal kilometers dat je wil reizen om je eventueel toekomstige racemonster in het echt te bekijken. Laat je goed informeren bij de desbetreffende fietsenwinkel voordat je overgaat van de aanschaf van een Trek cyclocrossfiets. Zo ben je op de hoogte van alle ins en outs van jouw fiets!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief