Scott Cyclocross Fietsen

Bekijk:

Scott cyclocrossfietsen

De cyclocrossfietsen van Scott staan bekend om hun goede geometrie. Daarnaast ziet het frame er erg sportief uit en door gebruik te maken van de nieuwste carbon soorten zijn de frames erg licht maar heel stijf. Hierdoor reageren de fietsen erg snel en voelen strak aan in de bochten. Daarnaast heeft Scott ook fietsen van lichtgewicht aluminium. Deze frames hebben aerodynamische buizen waardoor er minder luchtweerstand is. De rijeigenschappen van de aluminium cyclocrossfietsen is vrijwel gelijk aan die van de duurdere carbonfietsen. De cyclocrossfietsen van Scott kunnen worden geleverd met velgremmen of met schijfremmen. Schijfremmen hebben als voordeel dat ze heel direct remmen en dat modder zich niet kan ophopen tussen de remmen. Voor de groepenset zijn uiteraard verschillende mogelijkheden. Je kunt de fiets laten afmonteren met een groepenset naar keuze.

Scott cyclocross modellen

Zoek je een Scott cyclocrossfiets, dan kom je uit bij modellen als de Speedster CX en de Addict CX. Beiden hebben ze een grote broer op de weg, maar ze zijn geoptimaliseerd voor het veld in zowel geometrie als afmontage.

Wat maakt een crossfiets net zo anders? Dat kan je lezen in onze CX gids

Zelf een Scott cyclocrossfiets kopen

Als je zelf een cyclocrossfiets van Scott wilt aanschaffen kan je het beste naar een Scott dealer of gespecialiseerde wielersspeciaalzaak. Zij kunnen je helpen om de juiste maat te bepalen en helpen met samenstellen van de groepenset et cetera. Ook de materiaalkeuze is van belang. Carbon is algemeen gezien iets prijziger dan aluminium. Voor een deel wordt deze keuze bepaald door wat je plannen zijn. Wil je echt wedstrijden rijden dan kom je eerder terecht bij carbon. Wil je gewoon toertochten rijden en genieten van de fiets in je vrije tijd, dan is aluminium zeker goed genoeg. Maar het meest bepalend blijft het budget. Aluminium frames zijn enkele honderden euro’s goedkoper dan een carbon frame. Laat je voor aanschaf van een Scott cyclocrossfiets dus krijg goed advies van een expert bij ons.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief