Giant Cyclocross Bikes

Bekijk:
 

Down in the mud with Giant cyclocross bikes.

Trainen uitstellen vanwege het slechte weer is voor velen geen optie. Daarom zijn de all-terrain Giant cyclocross fietsen de perfecte plaatshouders als je je mooie racefiets in de garage wilt laten staan als het buiten giet. Omdat de cyclocross sport niets geeft om mooi weer en je van de weg af en het bos in krijgt. Vuil, modder en plassen zijn de omgeving waarin de gemodificeerde racefietsframes zich prettig voelen en waar ze graag bereden willen worden. Bovendien slaan de fietsen ook op droog wegdek een goed figuur. Het maakt dus niet uit of je alleen op zoek bent naar een trainingsfiets voor het donkere seizoen of dat je klaar bent voor een cyclocrosswedstrijd - met de TCX krijg je een potente racefiets met een hoog off-road potentieel in de Giant range.

Cyclocrossers voor elk gebruik

Om ervoor te zorgen dat een cyclocross fiets de hogere belastingen kan weerstaan, heeft Giant het frame van de cult TCR racefiets dienovereenkomstig geoptimaliseerd. Meer bandenspeling, verbeterde stabiliteit op de zwaarste punten en bevestigingspunten voor schijfremmen maken het frame van de TCX zeer stijf en maken bredere banden mogelijk voor meer tractie en controle op modderige ondergronden, waar Giant cyclocrossfietsen zich graag ophouden. Nog niet zo lang geleden waren cantilever-remmen de standaarduitrusting in CX-races, maar met de komst van schijfremmen, die superieur zijn qua remkracht en betrouwbaarheid, zijn ze steeds meer verdrongen. Giant rust nu ook veel van zijn racefietsen uit met schijfremmen. De cyclocrossfietsen zijn dus geschikt voor veeleisende wedstrijden en recreatieve ritten door elk terrein, of het nu modder, grind of modder is. Het hoge rijrendement en de extra veiligheid door de krachtige remmen maken ze tot de perfecte trainingspartner en beste tijdjager.

Giant frames voor meer stabiliteit

Het assortiment Giant cyclocrossfietsen omvat niet alleen de TCX modellen, maar ook andere fietsen die ruwweg als crossfietsen kunnen worden geclassificeerd, zoals de Anyroad of Revolt. Deze fietsen zijn echter meer all-road fietsen en niet zo gericht op raceprestaties als de TCX. Niettemin hebben ze een hoogwaardig frame van aluminium of licht carbonfiber en kunnen ze bogen op doeltreffende onderdelen van topmerken als Shimano. Terwijl de Revolt meer ambitieuze amateursporters aanspreekt, zijn de Anyroad- en Toughroad-modellen alledaagse crossers met racefiets-DNA die zowel off-road als op het asfalt kunnen worden gebruikt.

Giant cyclocrossfietsen kopen in onze online shop

Kan je niet langer wachten en wil je eindelijk de baan op, zelfs bij slecht weer? Dan heeft ons grote Giant Cyclocross assortiment zeker de juiste fiets voor jou. Het uitgebreide gamma van de grote fietsfabrikant biedt fietsen in elke prijsklasse, van aluminium frames voor beginners met een hoge bouwkwaliteit en uitstekende duurzaamheid tot professionele modellen met ultralichte carbon frames en hoogwaardige onderdelen. Alle aanbiedingen op ons platform zijn afkomstig van echte fietsenwinkels in Nederland en België, die je ook uitgebreid advies kunnen geven. Dus als je de juiste fiets hebt gevonden, neem je gewoon contact op met de verkoper voor meer informatie of maak je een afspraak voor een proefrit. En als de cyclocrossfiets online te koop is, kan je hem meteen bestellen via onze online shop.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief