Cannondale Cyclocross Bikes

Bekijk:
 

De voordelen van Cannondale cyclocross fietsen

Als je de racefiets prestaties op de weg wilt ervaren, zijn de Cannondale Cyclocross Bikes de perfecte keuze. De cyclocrossfietsen, die gebaseerd zijn op de pure wegracers, worden gekenmerkt door een nog stabieler frame, meer tractie en een grotere bandenspeling, en berusten steeds meer op schijfremmen voor een betere remkracht, zelfs in ongunstige omstandigheden. De geometrie en de materiaalkeuze maken van een cyclocrossfiets een uiterst veelzijdige fiets om te trainen en fit te blijven, om gewoon van A naar B te komen of om wedstrijden te winnen. Cyclocrosswedstrijden worden gehouden op onverharde wegen op een circuit, meestal in de herfst en de winter. Dat ze desondanks ook geschikt zijn voor dagelijks gebruik, bewijzen ook de nauwelijks zichtbare bevestigingspunten voor bagagedragers.

X staat voor Kruis

De Cannondale cyclocrossfietsen zijn gebaseerd op de "normale" CAAD en SuperSix racefietsen. Er werd gewoon een X toegevoegd aan de namen van de motoren, zodat de CAAD de CAADX werd en de SuperSix de SuperX. Ondanks de verwantschap met deze modellen, hebben beide modelseries volledig herziene frames die de voor de cyclocross-sport vereiste eigenschappen met zich meebrengen: Grote bandenspeling voor brede, modderige banden, een achterframe-driehoek met hoge flexibiliteit en stijfheid, lichtgewicht materialen met hoge stabiliteit en een directe geometrie voor precies stuurgedrag, zelfs op veeleisende trails. Korte liggende achtervorken zorgen voor een hoge tractie en een goede wendbaarheid, terwijl een vlakke stuurhoek voldoende stabiliteit en controle biedt, zelfs bij hoge snelheden. De CAADX gebruikt hoogwaardig aluminium als framemateriaal, terwijl de SuperX de voorkeur geeft aan hightech Ballistec carbon.

Cyclocross voor beginners en profs

Het carbon frame van de SuperX heeft een betere verhouding tussen gewicht en stijfheid dan de CAADX, maar qua prijs/prestatie kan de aluminium crosser van Cannondale ook overtuigen. Beginners vinden in het CAADX-gamma de juiste cyclocrossfiets voor hun eerste off-roadproeven, maar ook prestatiegerichte fietsen met een topuitrusting die ook meer dan wedstrijdwaardig zijn. Als je echter iets minder gewicht mee wilt nemen op de trails, heb je keuze te over in de SuperX-serie. De uitrusting van de afzonderlijke modellen verschilt vooral in de onderdelen. Hier vertrouwt Cannondale op onderdelen van Shimano en SRAM voor zijn cyclocrossfietsen, die speciaal zijn afgestemd op de CX Sport. De wielen zijn 700cx35 en hebben dikke banden voor meer tractie en grip.

Cannondale 2022 Cyclocross fietsen kopen op BikeExchange

In tegenstelling tot andere categorieën heeft Cannondale sinds 2019 geen grote veranderingen doorgevoerd aan zijn crossers. Of je nu op zoek bent naar je eerste cyclocross fiets, een nieuwe racer zoekt voor je eerste wedstrijden, of eindelijk je droom high-end fiets wilt aanschaffen, we hebben een geweldige selectie Cannondale cyclocrossers in elke prijsklasse op BikeExchange. Daaronder bevinden zich zowel de huidige modellen als laaggeprijsde overblijfselen van vorige jaren die slechts gedurende een beperkte tijd beschikbaar zijn. Als je een fiets hebt gevonden, kun je hem nu kopen in onze online winkel of contact opnemen met de verkoper via e-mail of telefoon om meer informatie te krijgen over de fiets en het aanbod.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief