For a more effortless and secure experience on our site, please consider updating your browser
Verfijn je zoekopdracht
Categorie
Fietsen
1144
Fietskleding
2
Cadeaubons
Fietsaccessoires
Fietscomputers, Fietstrainers & meetsystemenonderdelen
Fietsdiensten
Fietsonderdelen
Frames & voorvorken
Meer categorieën
Merken
Trek
Trek
1146
Bontrager
822
BBB
770
Scott
498
Specialized
488
Schwalbe
482
Basil
446
Oxford
404
Meer merken
Models
Émonda SL 5 2018
9
Émonda SL 6 Disc 2018
8
Émonda ALR 6 2018
7
Daytona 21 speed Men 2018
6
Domane SLR 6 2018
6
Ibiza 21 Speed Midstep 2018
6
Powerfly 5 2018
6
Powerfly 7 2018
6
More models
Winkels
Touvelo
228
Lindor Fietsen
187
vdb Bikes
133
Trek Bicycle Store Brugge
84
Budget Bikes
74
Aerts Action Bike
73
Fietsen Brys
70
X-treme Bike
62
Meer winkels
Beschikbaarheid
Plaats
Toestand

Trek Fietsartikelen

Bekijk:

De geschiedenis van Trek fietsen

Trek Bicycle Corporation is een Amerikaan bedrijf, opgericht in 1975 in de staat Wisconsin. De oprichters Richard Burke en Bevil Hogg maakten hun eerste stalen frames voor touringfietsen in de stad Waterloo. Op een jaar tijd hadden ze zo'n 900 kaders gemaakt. Na drie jaar werd al voor bijna twee miljoen euro aan fietsen verkocht. In de jaren '80 opende Trek zijn eerste fabriek. Met meer ruimte om te fabriceren, werd het gamma uitgebreid met volledig afgewerkte fietsen. Ook de eerste stappen in de racewereld werden gezet met de productie van stalen koersfietsen, de Pro reeks. In 1983 zou de eerste mountainbike, de 850, van de band rollen. Nog later zou het bedrijf weer uitbreiden naar accessoires en onderdelen. Zo ontstaat de Trek Components Group.

Vernieuwen deed men ook. In de jaren '90 werd een fiets ontworpen die het comfort van een mtb combineert met de sportiviteit van een racefiets. De eerste Trek hybridefietsen waren een feit. Later verdiepte Trek zich nog verder in de ontwikkeling van fullsuspension mountainbikes en aluminium en carbon frames voor racefietsen.

Trek en Lance Armstrong

De latere jaren van de '90s werden vooral getekend door één man: Lance Armstrong. Als voormalig wereldkampioen sloot hij zich aan bij de Amerikaanse ploeg United States Postal Service, die gesponsord werd door Trek. De Amerikaan zou zeven keer na elkaar de Ronde Van Frankrijk winnen en het wielrennen domineren met zowel zijn prestaties als zijn persoonlijkheid. Trek wordt met Armstrong en zijn ploeg wereldberoemd.

Trek vandaag

Op dertig jaar tijd is Trek Bicycle Corporation uitgegroeid tot een van de grootste fietsfabrikanten ter wereld. Geen enkel ander merk heeft zo een groot aantal absolute verkoopscijfers. In elk gamma hebben zij een vinger in de pot. Racefietsen, kinderfietsen, e-bikes,... noem maar op. Met dochterbedrijven als Bontrager, Electra en Diamant is Trek verspreid over de volledige fietsmarkt.

Hier bij BikeExchange, dé online fietsmarktplaats voor lokale handelaren, hebben wij een heel breed aanbod van Trek. Via onze uitgebreide zoekfunctie kan je zodanig filteren totdat je exact vindt wat je nodig hebt. Eenmaal je droomfiets gevonden, kan je contact opnemen met de verkoper via e-mail of telefoon.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief