Trek Online Shop

Bekijk:
 

Trek- iedereen begint klein!

Een rode schuur, een paar biertjes en een visioen. Meer was er niet nodig om een van de meest succesvolle fietssmederijen ter wereld op te richten. Met een handvol medewerkers richtten Dick Burke en Bevil Hogg in 1976 in Waterloo, Wisconsin een bedrijf op dat nu, talloze innovaties later, garant staat voor fietsen van topkwaliteit. In de jaren '80 opende Trek zijn eerste fabriek. Met meer ruimte om te fabriceren, werd het gamma uitgebreid met volledig afgewerkte fietsen. Ook de eerste stappen in de racewereld werden gezet met de productie van stalen koersfietsen, de Pro reeks. In 1983 zou de eerste mountainbike, de 850, van de band rollen. Nog later zou het bedrijf weer uitbreiden naar accessoires en onderdelen. Zo ontstaat de Trek Components Group. Om fietsen te ontwikkelen die aan internationale normen voldoen, wedstrijden doorstaan of hun berijders gewoon gelukkig maken, slaan de ingenieurs ook graag ongebruikelijke wegen in en gebruiken ze bijvoorbeeld materialen uit de gereedschapskist van de lucht- en ruimtevaarttechniek. De levenslange garantie voor de eerste koper bewijst hoe overtuigd de knutselaars bij Trek zijn van hun "Made in USA" fietsen.

Trek en Lance Armstrong

De latere jaren van de '90s werden vooral getekend door één man: Lance Armstrong. Als voormalig wereldkampioen sloot hij zich aan bij de Amerikaanse ploeg United States Postal Service, die gesponsord werd door Trek. De Amerikaan zou zeven keer na elkaar de Ronde Van Frankrijk winnen en het wielrennen domineren met zowel zijn prestaties als zijn persoonlijkheid. Trek wordt met Armstrong en zijn ploeg wereldberoemd.

Wat durf je te doen?

Trek en mountainbikes - horen op de een of andere manier bij elkaar. Slash, Roscoe, Fuel, Full en Remedy. Meer hoeven we eigenlijk niet te zeggen om de ogen van mountainbikefans te doen oplichten. De fietsen staan precies voor datgene waar het bij mountainbiken om draait: compromisloos rijplezier, grenzeloze mogelijkheden, topprestaties op wedstrijddagen. Trek levert zo ongeveer alles als het op MTB's aankomt. Enduro, downhill, trail, CX of all-mountain, die allemaal ook verkrijgbaar zijn in E-bike versies en als damesfietsen. Zoals bekend is een mountainbike vooral de som van de onderdelen. Trek monteert niet alleen zijn eigen technische innovaties op zijn mountainbikes, zoals ultramoderne aluminium en carbon compounds, full floaters en RE:aktiv schokdempers. Bontrager, Fox en SRAM mogen hun beste steentje bijdragen. Wat ben je van plan? De Trek fietsen zijn er!

Trek brengt toptechnologie naar de weg

De ontwikkeling van een nieuwe racefiets begint niet meer op de tekentafel of in de werkplaats. Als je vandaag de dag een racefiets op de markt wil brengen die klaar is voor de competitie, moet je ervoor zorgen dat die fiets ook echt die fractie van een seconde voorsprong heeft die de rijder op het podium helpt. Er valt dus niet te ontkomen aan een wetenschappelijke analyse van de interactie tussen materiaal en ontwerp - de perfecte racefiets ontstaat in het laboratorium en de windtunnel, niet op de werkbank. Omdat Trek daar zijn huiswerk heeft gedaan, kun je topprestaties verwachten als je op een van de wegmodellen rijdt. De Aeros Madone zien er niet alleen futuristisch uit, ze hebben alles in zich om je bliksemsnel te maken, hier gaat het vooral om geoptimaliseerde aerodynamica. Een Trek Émonda, daarentegen, is een klassieke racefiets. Afhankelijk van de uitrusting kan je goedkope alledaagse aluminium fietsen krijgen of officiële wedstrijdfietsen van carbon. Als je van snel en hobbelig houdt, zijn de fietscrossers Boone en Crockett die klaar zijn voor het wereldkampioenschap of de avontuurlijke off-road specialisten Checkpoint meer iets voor je.

Trek voor iedereen

Maar je hoeft niet de absolute über-atleet te zijn om op een fiets van Trek te rijden. Trek levert bewust fietsen voor iedereen; naast sportfietsen kann je ook dagelijkse fietsen, stadsfietsen of kinderfietsen krijgen. Trek staat op precies dezelfde manier in voor de technologie en kwaliteit van deze fietsen. De prijzen zijn echter veel geschikter voor de massa. Trek heeft ook een steeds groter wordend assortiment e-bikes om mensen van de weg af te krijgen en het fietspad op te krijgen.

Trek en Bontrager - het perfecte duo

Om hun eigen knappe koppen in staat te stellen zich volledig op de productie van fietsen te concentreren, heeft Trek een partner gezocht om het assortiment aan te vullen met alle kleine spullen die rond de fiets nodig zijn. Bontrager levert de kledingreeksen voor mannen en vrouwen. Het assortiment is nogal zwaar op de racefiets, maar bij Trek/Bontrager vindt je bijvoorbeeld een heel assortiment mountainbikebroeken en ook mountainbikeschoenen met of zonder klik. Bontrager maakt ook allerlei dingen die je aan je fiets kunt bevestigen, zoals spatborden, bellen, bidons en houders** of fietsmanden. En natuurlijk krijg je ook alle reserveonderdelen zoals **slangen met pompen, remonderdelen of lichten.

Trek - de beste aanbiedingen in de uitverkoop

Je kan veel geld uitgeven aan een nieuwe fiets. Maar dat hoeft niet. Zeker, de gloednieuwe modellen met alle technische toeters en bellen hebben een prijs. Dus als je geld hebt, kan je de prijsrange van onze zoekresultaten met een paar duizend verhogen. Als je meer een prijsbewuste shopper bent, bekijk dan onze uitverkoop aanbiedingen. Je vindt er genoeg op BikeExchange. Wij hebben de nieuwste 2022 modellen van Trek voor je, maar ook laaggeprijsde 2021 modellen van het voorgaande jaar, testfietsen of fietsen in kortingsacties. De verlaagde fietsen in de aanbieding zijn qua kwaliteit en technologie absoluut gelijkwaardig aan de nieuwste modellen. Ze zijn misschien een paar gram zwaarder of hebben iets minder veerweg, maar op de weg zal je het verschil nauwelijks merken. Maar je hebt er een stuk minder voor betaald.

De Trek Online Shop met service van de dealer

BikeExchange is een internetplatform waar lokale fietsenwinkels hun fietsen online verkopen. Op die manier koopt je jouw fiets bij een ervaren vakman die je deskundig advies kan geven en je kan helpen de juiste keuze te maken. Je kan je nieuwe Trek-fiets kiezen vanuit het comfort van je eigen computer. Als je vragen hebt, vindt je in elk van onze advertenties in de Online Shop een contactadres waar je de dealer kan bereiken die de fiets verkoopt. Je kan jouw fiets volledig online bestellen en hij wordt bij je thuis afgeleverd. Als de fietsenwinkel bij je in de buurt is, kann je jouw nieuwe fiets ook rechtstreeks bij de winkel ophalen. De dealer zal je ook graag helpen bij vragen over service en garantie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief