Tacx Fietsartikelen

Bekijk:

In 1957 begon Koos Tacx een fietsenwinkel in het Nederlandse Wassenaar. Gaandeweg verschoof het accent naar het fabriceren van onderdelen voor rijwielen. Het winkelpand werd op een gegeven moment gesloten en ingeruild voor een kleine fabrieksruimte, waar in 1972 de eerste bank uit rolde. Door de alsmaar stijgende vraag naar hometrainers is het productpalette sindsdien steeds verder uitgebreid en geïnnoveerd. Vanaf eind jaren 80 van de vorige eeuw zijn naast rollenbanken ook andere fietstrainers en Tacx fietsdragers op de markt gebracht. Niet veel later kwamen daar nog bidons en gereedschappen bij. In het nieuwe Millenium is de slag gemaakt naar de interactieve Tacx trainer.

Tacx trainers

Tacx heeft met de NEO Smart de eerste direct drive op de markt gebracht. Als je hierop traint zou je dat haast vergeten en je buiten wanen. Voeg daarbij de oneindige mogelijkheden die de software van Tacx biedt, zoals GPS parcoursen via Google Earth of legendarische etappes in virtual reality. De nieuwste interactieve mogelijkheden zijn overigens gebundeld in alle Smart series. Deze trainers communiceren via ANT+ en Bluetooth en zijn compatibel met alle gangbare apps voor tablets en smartphones. Via een simpele upgrade is de software ook te gebruiken op de PC. Je bent dus hoe dan ook interactief met je Tacx trainer. Dit zijn alle interactieve trainers op een rijtje gezet:

• Neo Smart – krachtige, geruisloze, interactieve trainer met direct drive

• I-Genius Multiplayer – met NEO Smart systeem, maar ook als basic trainer te gebruiken

• Genius Smart – interactieve trainer met krachtige motorrem

• Tacx Ironman - interactieve trainer met krachtige motorrem, ook als basic trainer te gebruiken

• Tacx Bushido Smart – geheel draadloze interactieve trainer, ideaal om mee te nemen

• Vortex – interactieve trainer met elektrorem

• Flow Smart – interactieve trainer met elektrorem, ook als basic trainer te gebruiken

Nog steeds worden ook conventionele trainers gebouwd die niet interactief zijn. De Tacx Satori is een mooi voorbeeld van zo´n basic trainer.

Tacx rollen

Naast trainers worden ook nog steeds twee soorten fiets rollerbanken vervaardigd. Daarmee houdt Tacx een traditie in stand. Onder profrenners zijn Tacx rollen een zeer geliefd middel om in te rijden voor een tijdrit, maar ook voor cooling downs na een race. Maar ook als regulier trainingsmiddel zijn rollerbanken zeer geschikt, met name om snelheid en souplesse op peil te brengen en te houden.

Overige artikelen van Tacx

Naast hometrainers heeft Tacx ook Bidons en houders in haar gamma, evenals fietsenstandaards en gereedschap. Maar ook accessoires zoals een zadelklem en handige schoonmaakborstels, kijk maar eens op Tacx Fietsaccessoires.

Via onze online shop kun je heel gemakkelijk zoeken naar de juiste trainer of rollerbank voor jouw specifieke trainingen. Ook voor andere fietsartikelen van Tacx hoef je alleen maar de filterfuncties links bovenaan deze pagina te gebruiken. Zo kom je altijd terecht bij het juiste artikel dat bij jou in de buurt verkrijgbaar is en nog voor de gunstigste prijs ook.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief