Kalkhoff Fietsartikelen

Bekijk:
 

Ik denk dat iemand meer zakgeld nodig had

De oprichter van Kalkhoff was pas 16 jaar oud toen hij in 1919 begon met de verkoop van fietsonderdelen. De zaak schijnt winstgevend te zijn geweest, want amper een jaar later breidden zij uit en voegden tweedehandsfietsen aan hun assortiment toe. Vier jaar later, op slechts 20-jarige leeftijd, verkocht Heinrich Kalkhoff zijn eerste zelfgebouwde fietsframe en legde daarmee de basis voor ongeveer 100 jaar succes. Internationale concurrentie maakte het noodzakelijk - inmiddels is Kalkhoff niet langer een onafhankelijke fietsenfabrikant, maar is internationaal genetwerkt als onderdeel van Derby-Cycles. Vooral de triomftocht van de E-Bikes heeft Kalkhoff aan een van zijn grootste successen geholpen, en het bedrijf uit Cloppenburg is marktleider in dit segment.

Fietsen voor het dagelijks leven

In het assortiment van Kalkhoff vind je geen snelle racefietsen of lompe mountainbikes. Echter, je vindt er genoeg functionele fietsen voor jouw dagelijks leven of trekkingfietsen voor uitgebreide fietstochten. Kalkhoff heeft bijvoorbeeld de term "stadsfiets" volledig geherinterpreteerd. Strikt genomen is een stadsfiets een tot het essentiële gereduceerde fiets die je stijlvol door de stad voert, maar waarbij het comfort is verwaarloosd ten gunste van het minimalisme. Vergrendeling is optioneel, de fietsen laten niet zien dat diefstal de moeite waard zou zijn. Kalkhoff's stadsfiets Scent is een lust voor het oog, met veel retro charme. Je kan kiezen uit een groot aantal snoepkleuren en kenmerken, waaronder een praktisch bagagerek voor. Vergrendelen? Absoluut. Ook de Kalkhoff stadsfiets is een klassieker. Deze fiets is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en met verschillende kenmerken. De naam? Heel eenvoudig Classik. Als je je stadsfiets niet zo nostalgisch vindt, is Agattu misschien meer iets voor jou. Sportieve frames zijn hier aan de orde van de dag, de uitrusting is praktisch, maar absoluut down-to-earth. Spatborden, verlichting en bagagedragers zijn natuurlijk verplicht op een stadsfiets. Stads- en stadsfietsen zijn verkrijgbaar met een derailleur- of naafversnelling naar keuze. Natuurlijk zijn er modellen voor dames en heren; een speciale service voor rokjesdragers is een spaakbeschermer op de Agattu 8 HS BLX, die voorkomt dat fladderende stof zich in de spaken wikkelt. Als je niet alleen de stad wilt verkennen, maar ook de landweggetjes buiten de stad of de langeafstandswandelpaden van de republiek, zal een stadsfiets je uiteindelijk te veel worden. Ook hier kan Kalkhoff je de juiste uitrusting leveren - zijn trekkingfietsen. Trekking- en toerfietsen zijn gebouwd om veel kilometers te maken. Ze zijn gebouwd op lichte en stabiele aluminium frames, de onderdelen zijn robuust en betrouwbaar - ze mogen je tenslotte niet halverwege in de steek laten. Entice is de afgeslankte en goedkopere versie, Endeavour vormt het premium segment.

Kalkhoff's kerncompetentie: E-bikes

Aangezien we al te maken hebben met een van de marktleiders op het gebied van elektrische fietsen, willen we je natuurlijk ook kennis laten maken met de E-bikes. Je zal geen retro charme vinden in de stedelijke E-bikes, Berleen is een moderne E-bike met een goede uitrusting en een comfortabele, rechte rijpositie. De batterijen zijn in het frame geïntegreerd, wat voor een fraai uiterlijk zorgt. Sahel, daarentegen, is een compacte E-bike die veel motorvermogen in een kleine ruimte verpakt. Onder de Agattu city e-bikes zijn er vooral veel modellen met een lage instap. De accu's zijn achter de zadelbuis gemonteerd, waardoor je nog meer beenruimte hebt. De trekking pedelecs heten Endeavour en Entice zoals hun niet-gemotoriseerde collega's. Om hun betrouwbaarheid te garanderen, is Kalkhoff in zee gegaan met een andere topfabrikant en laat de aandrijvingen leveren door Bosch. Bij de trekkingfietsen heeft je ook de keuze tussen fietsen waarbij de accu in de onderbuis is geïntegreerd of laag gemonteerde fietsen waarbij de accu achter de zadelbuis is gemonteerd.

Wat drijft Kalkhoff

In plaats van te vertrouwen op slechts één leverancier, kiezen de ingenieurs van Kalkhoff de optimale aandrijving voor elk afzonderlijk model. Voor de stadsfietsen zijn er bijvoorbeeld motoren van Groove, die scoren met hun kleine afmetingen en bijzonder licht, goedkoop en gemakkelijk te bedienen zijn. Niets leidt je af van het drukke verkeer in de stad, en een enorme accu met veel capaciteit zou eerder een belemmering zijn voor de fiets dan een aanwinst. De situatie is totaal anders met trekking e-bikes. Hier heb je lange reikwijdten nodig. Daarom worden hier lange-afstandslopers van Shimano of Bosch gebruikt, met hoge prestaties en vele laadcycli. Motoren van Neodrives of Impulse worden ook gebruikt, afhankelijk van wat het beste past.

Maak gewoon een koopje!

Gezien de lange geschiedenis van het bedrijf, zal het je niet verbazen als we je vertellen dat je oudere Kalkhoff modellen kan krijgen tegen bijzonder goede prijzen. Natuurlijk bedoelen we geen 20, 50 of 80 jaar oude fietsen, maar de vorige jaarmodellen van 2020 of 2021. Zodra een fietsenfabrikant zijn modellen voor het lopende jaar heeft gepubliceerd, worden de bestaande fietsen "oud ijzer" en moeten zij zo snel mogelijk uit de magazijnen en showrooms worden gehaald. Daarom worden ze genadeloos verlaagd, als een stimulans om te kopen, zogezegd. Voor je betekent dit dat je veel geld kan besparen, want de afgeprijsde fietsen en E-bikes liggen meestal beduidend onder de prijs van de nieuwe 2022 modellen. Maar je moet niet te lang aarzelen met deze koopjes, want wat op is, is op, en het is meestal niet meer mogelijk om bij te bestellen.

En zo werkt het:

Eerst, mag je een fiets kiezen uit onze selectie. Onze fietsenspeciaalzaken hebben duizenden fietsen op onze grote online marktplaats gezet. Om het zoeken niet te tijdrovend te maken, kan je onze filterfuncties gebruiken om snel een fiets te vinden van het gewenste merk, in jouw favoriete kleur of in de juiste maat. Als een fiets je bevalt, vindt je naast de beschrijving contactinformatie, want de dealer die de fiets verkoopt, beantwoordt graag al jouw vragen. Wij bieden je twee veilige aankoopmethoden. Je kan direct op Kopen klikken en jouw nieuwe Kalkhoff fiets online bestellen, direct betalen en thuisgestuurd krijgen. Je hebt ook de mogelijkheid om uw fiets bij de fietsenwinkel af te halen. Click and Collect bespaart je verzendkosten en je kann jouw nieuwe fiets ook uitgebreid laten afstellen en uitleggen, wat zeer aan te bevelen is voor E-bikes.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief