Factor Bikes

Bekijk:

Factor fietsen in België

Factor is een van de meer illustere fietsmerken in de wereld. De naam is een afgeleide van Factory waarmee ze weinig subtiel verwijzen naar hun fabriek. Die fabriek in Engeland stond mee aan de wieg van moderne carbon raceframes. Nog voor het fietsenmerk aan een eigen identiteit begon te bouwen, liet Factor al fietsen op de wereld los die klassiekers en Tourritten wisten te winnen.

Sinds de zomer van 2017 kan je Factor fietsen kopen in België. Bikelife in Lot is een early adapter en biedt de O2 en One frames aan.

Belgisch Kampioen Oliver Naesen & AG2R rijden op Factor fietsen

De Franse ploeg AG2R, waar onder meer Belgen Oliver Naesen, Stijn Vandenbergh en Jan Bakelants rijden, wordt gesponsord door Factor. Zij hebben drie modellen ter beschikking: De lichte O2, de aerodynamische One en de Slick, een tijdritfiets. In 2017 werden grote wedstrijden zoals het BK in Antwerpen en een etappe in de Ronde Van Frankrijk gewonnen op deze machines.

Prestigieuze kwaliteit & looks

Het eerste wat opvalt is dat de Factor racefietsen een heel cleane look hebben. De fietsen zijn niet goedkoop, maar ze zijn wel met de grootste zorg ontwikkeld. De beste carbonvezels worden gebruikt en het designproces verloopt uiterst verzorgd. Zo zijn de racefietsen van Factor zowel technologisch als esthetisch ware pareltjes.

Bouw zelf je Factor op met het Chassis of Rolling Chassis

De volledig uitgebouwde stockmodellen van Factor zijn uitgerust met de duurste groepsets SRAM eTap of Shimano Dura-Ace Di2. Voor velen ligt dit al direct boven het budget. Om meer flexibiliteit te bieden, kan je ook voor een chassis kiezen. Dat is een combinatie van frame, vork, lagers, zadel, zadelpen en stuur. De rest kan je dan zelf opbouwen. Er is ook een rolling chassis. Dat is hetzelfde, maar dan met een carbon wielset van Black Inc met ceramische lagers. Zeer high end allemaal.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief