Plaats een advertentie

Over BikeExchange

BikeExchange is het nummer één fietsplatform in de Benelux dat het aanbod van fysieke fietswinkels verbindt met consumenten die hun droomfiets, onderdelen, accessoires en nog veel meer zoeken en willen kopen.

Ons doel is gedefinieerd in ons DNA: de passie voor fietsen voeden door het gemakkelijk te maken voor een consument om te kopen en voor de fietsenwinkel om te verkopen. En dat is precies wat we doen; Consumenten helpen zich online te oriënteren en direct de mogelijkheid geven om lokaal te kunnen kopen en daarmee lokale fietswinkels en de fietsindustrie te ondersteunen. BikeExchange is geen doorsnee online fietswinkel!

Of je nu op zoek bent naar je volgende high-end racefiets, een loopfiets voor een nieuw gezinslid, een woon-werkfiets of de nieuwste e-bike, wij kunnen altijd helpen. Met meer dan 1500 merken en 600.000 producten, in 8 landen, zijn we 's werelds meest toonaangevende fiets-specifieke Marktplaats.

Ons team

HeraldsunNewspix BikeExchange
Sam Salter en Jason Wyatt / © Lucas Dawson

BikeExchange werd in 2007 opgericht door jeugdvrienden Sam Salter en Jason Wyatt, die de missie hadden om een online bestemming te creëren voor alles wat met fietsen te maken heeft. Het BikeExchange-team groeide snel en breidde zich uit met de eerste medewerkers uit de weg-, triatlon-, criterium- en MTB-race scènes en is altijd dicht bij zijn roots gebleven. We houden van onze fietsen, we houden van onze branche en we praten vanuit onze ervaring. 13 jaar later zijn we uitgegroeid tot een internationaal bedrijf van gepassioneerde fietsliefhebbers met meer dan 50 medewerkers in 8 landen.

In 2019 lanceerden we een wereldwijde merkcampagne "Where The World Rides" in onze 8 markten in 5 verschillende talen. Je kunt onze promo video hier bekijken:

HeraldsunNewspix BikeExchange
GreenEDGE Cycling wordt TEAM BikeExchange

BikeExchange blijft dicht bij zijn roots en is sinds de oprichting in 2011 betrokken bij het professionele wielrennen als sponsor van UCI Pro Cycling Team GreenEdge, eerst als online partner / sponsor, meerdere keren als shirtsponsor en in 2016 als naamsponsor van Orica-BikeExchange.

Voor 2021 treedt BikeExchange op als titelsponsor van de Pro Teams voor heren en dames, onder de naam TEAM BikeExchange.

BikeExchange BENELUX

BikeExchange werd in 2016 gelanceerd in België, met een kantoor in Antwerpen en een lokaal klantenteam van gepassioneerde fietsers. Meer dan 250 aangesloten lokale fietsenwinkels later is BikeExchange Benelux uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met 8 medewerkers en in 2020 ook naar NL gekomen met als missie de grootste fietsspecifieke marktplaats in de Benelux te worden.

Adam Yates in gele trui op TDF 2020 / © Kristof Ramon

TEAM BikeExchange / © Esteban Chaves

Hoe werkt BikeExchange?

Bij BikeExchange kun je fietsen, fietsonderdelen, fietsaccessoires en meer kopen, verkopen of vinden, allemaal uit België, Nederland en Luxemburg. Op één website vindt je lokale fietsenwinkels en zelfs particuliere verkopers, die het breedst mogelijke assortiment fietsproducten aanbieden. Maar wacht, je wil ook deskundig advies? Een proefrit maken? Een goede deal met veilige betalingsmogelijkheden? En je wilt de lokale dealers ondersteunen?

HeraldsunNewspix BikeExchange
Meer dan 300 lokale fietsenwinkels op één platform

BikeExchange biedt je alles. Een enorme keuze, zoals alleen internet dat kan bieden. Competent advies van ervaren fietsdealers die weten wat ze doen. De beste prijzen op de modellen van vorig jaar, gebruikte fietsen - we hebben het allemaal. Als fietsen marktplaats zorgen wij voor veilige betaalmethoden en een vlotte afhandeling. De jaarlijkse service en reparaties kunnen worden uitgevoerd door de dealers waar jij je fiets hebt gekocht.

We hebben ook een conciërgeservice die het harde werk op zich neemt om de juiste fiets voor je te vinden, als je niet weet waar je moet beginnen of als je gewoon wat hulp en begeleiding nodig hebt. We helpen jou in contact te komen met het juiste product, zodat jij het kunt kopen bij een van onze vertrouwde retailers en merken.

Neem contact op met ons

Je koopt niet elke dag een fiets, dus het is niet meer dan normaal dat je vragen hebt. Ons vriendelijke en zeer deskundige team beantwoordt al jouw vragen. Bij vragen over fietsen kun je het beste direct contact opnemen met een van onze professionals. Zij helpen je graag met raad en daad.

Je kunt onze klanten hotline bereiken van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur op het nummer 0032 3 233 90 03, wil je liever niet bellen? Je kunt ons ook een e-mail sturen via ons contactformulier. We nemen je vraag dan zo spoedig mogelijk in behandeling.

Je mag natuurlijk ook onze dealers bellen. Dit kan tijdens hun openingsuren via het telefoonnummer of het email contact formulier dat in de advertentie wordt vermeld.

Oplossingen voor fietsendealer en industriële klanten

Al tien jaar onze core business.
Uw eigen winkel op de BikeExchange-marktplaats.

Meer informatie

Jouw complete oplossing voor alles online.
Website, online shop, WaWi integratie, hosting, domein - alles inbegrepen!

Meer informatie

Onze shop-in-shop-oplossing voor merken die direct en online B2C-verkopen willen genereren

Meer informatie

Netwerk jouw merk met jouw dealers op BikeExchange. De verdere ontwikkeling van onze Brandstore.

Meer informatie

Inhoud, media en ontwerpdiensten. Een breed scala aan flexibele content en marketingopties.

Meer informatie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief