Plaats een advertentie

Trek 2021: Dit zijn de nieuwe modellen

januari 15, 2021
Trek 2021: Dit zijn de nieuwe modellen

Trek heeft veel in petto voor het komende jaar. We hebben de tot dusver gepresenteerde innovaties voor 2021 onder de loep genomen en presenteren u onze hoogtepunten.

ONTDEK ALLE 2021 TREK MODELLEN OP ONS PLATFORM

Trek Emonda SL

trek-Émonda-slr-9-2021-jpg

Type: Racefiets
Gebruik: Korte afstand, hoogteverschil, sprint

Trek wil ook zijn klimmeester Émonda voor 2021 nog aerodynamischer maken. De feedback van de Trek-Segafredo-professionals was duidelijk: meer aero! Omdat de Emonda altijd licht en wendbaar is geweest op de berg, is het nu belangrijk om de beste kwaliteiten voor een sprinter uit de Madone in de nieuwe Emonda-versie te verwerken. En Trek wil dat bereikt hebben. De Emonda SLR 9 eTap 2021 zou de lichtste aero-fiets moeten zijn die de Amerikanen tot nu toe mogelijk hebben kunnen maken. Nieuwe elliptische buisvormen zijn ontworpen om luchtturbulentie te voorkomen, terwijl dit ook zorgt voor een strakke uitstraling wanneer met in trein rijdt. Om het snelheidsvoordeel van de aerodynamische buisvormen niet teniet te doen door het extra gewicht, was een nieuwe, lichtere carbon lay-out nodig: 800 Series OCLV Carbon. De vezels van deze carbon zijn 30% sterker dan de eerder gebruikte carbonvezels, zonder verlies aan stijfheid.

De Bontrager Aeolus RSL stuurpen unit, die speciaal voor de Emonda is ontwikkeld en 160 gram lichter is dan de Madone cockpit, wordt ook gebruikt op de SLR modellen. Ook nieuw van Bontrager zijn de aerodynamisch geoptimaliseerde Aeolus carbon wielen. Deze zijn lichter en overtuigen met een betere respons dan aluminium wielen. U profiteert dus van meer snelheid, betere acceleratie en ongeëvenaarde rijkwaliteit.

Trek was ook niet helemaal stil op vlak van geometrie (ook al was hier nauwelijks verbetering nodig): alle Emonda 2021-modellen hebben de H1.5-geometrie, die Trek heeft ontwikkeld in nauwe samenwerking met de professionals van Trek-Segafredo. Er moet dus een goede balans worden gevonden tussen snelheid en comfort, die zich in het dagelijks leven voor zowel mannen als vrouwen zou moeten bewijzen. Het nieuwe frameontwerp is ook geoptimaliseerd voor 25 mm brede banden en heeft een maximale bandenspeling tot 700 x 28C. Alle modellen worden geleverd met flat-mount schijfremmen.

De Emonda SL 5 vertegenwoordigt de instap in de derde generatie Emonda voor een prijs van € 2.599. Er komen 9 andere modellen, met als hoogtepunt het topmodel SLR 9 eTap voor € 10.999 (foto).

Trek Domane AL Disc

trek-domane-al-disc-2021-jpg

Type: Endurance-fiets op instapniveau
Gebruik: Lange afstand, alleskunner, forens

Wat willen racefiets-beginners? Een hoogwaardige, betaalbare racefiets met solide uitrusting en hoge functionaliteit voor alledaags gebruik. Trek brengt precies dat met de Domane AL voor 2021 - een aluminium racer met een voorliefde voor all-road fietsen. De veelzijdige endurance-racefiets is gebaseerd op de geometrie van zijn grote carbonbroer en wordt geleverd met een hoogwaardig Alpha Series 200 aluminium frame en carbon vork. De zitpositie is prettig rechtop en geoptimaliseerd voor lange afstanden, maar is toch gunstig voor gelegenheidsrijders en pendelaars. Bovendien heeft Trek de Domane AL voorzien van veel ogen en bevestigingen voor bagagerekken, tassen en bidonhouders. Samen met de hoge bandenspeling tot 35 mm kan men spreken van een allroad racefiets die gebruik maakt van veel van de eigenschappen van de momenteel populaire gravelbike. Qua uitrusting moeten compromissen worden gesloten vanwege de gunstige prijs-prestatieverhouding. Een isospeed-systeem wordt niet meegeleverd, hier maakt men gebruik van de Shimano 105. Alle modellen combineren een 50-34 compacte crank met een 11-32 cassette. In ruil daarvoor hebben alle modellen schijfremmen en zien ze er dankzij de uitgebreide kleurstelling zeer hoogwaardig uit. Het plezier begint met een btw-gecorrigeerde € 847,09 voor de Domane AL 2 Disc met Shimano Claris-versnellingen, het topmodel wordt geleverd met 105 voor € 1.753,65 (vooral mooi in de rijke bronsoranje kleur zoals afgebeeld). Vanaf vorig jaar komt er ook de AL 2 met velgrem.

Trek Madone SLR 2021

trek-madone-slr-2021-jpg

Type: Aero-fiets
Gebruik: sprint, korte afstand, racen

Nieuw koolstofmengsel voor de nobele sprinter: de Trek Madone SLR wordt in 2021 gelanceerd met het beste OCLV800-carbon en zal weer een paar gram verliezen. De lichtste van de 5 nieuwe 2021-modellen heeft nu een totaalgewicht van 7,8 kilo. De buisvormen, de geometrie en de gebruikte technieken, zoals aan de IsoSpeed-ophanging is er niets veranderd. Alleen de OCLV800 carbon compound is nieuw en zou volgens Trek 30% sterker en net zo stijf moeten zijn. Ook nieuw op sommige modellen is de Aeolus aero-cockpit die al op de Emonda is geïnstalleerd, een geïntegreerde stuur-stuurpencombinatie die nog eens 100 gram bespaart. De Madone "voor beginners" met een mechanische Shimano Ultegra 2 × 11-groep is alleen als schijfversie verkrijgbaar voor een prijs van rond de 6.920 euro. Het topmodel Madone SLR 9 eTap met SRAM Red eTap 2x12 en Bontrager Aeolus XXX 6 wielset is er voor slechts € 13.256.

ONTDEK ALLE TREK RACEFIETSEN OP ONS PLATFORM OP ONS PLATFORM

Trek Rail

trek-rail-2021-jpg

Type: E-bike volledig
Gebruik: All Mountain, Trail, Tour

Ok, er is niet veel nieuws aan de nog frisse Trek Rail: voor 2021 krijgen Bosch-units steeds vaker de grote 625 Wh-accu en daarmee aan bereik winnen, terwijl de componenten ook een beetje zijn geoptimaliseerd. Kiox displays in plaats van Purion bijvoorbeeld. De grootste verandering: de nieuwe RockShox ZEB, die bijvoorbeeld werkt op het topmodel 9.9 X01 met een veerweg van 160 mm. De nieuwe rail met de beste uitrusting ligt in de winkel voor € 9.999, -.

ONTDEK ALLE TREK E-MTB OP ONS PLATFORM

Trek Powerfly FS

trek-powerfly-fs-equipped-2021-jpg

Type: Type: 29er volledig e-bike
Gebruik: toeren, woon-werkverkeer, trail

Weer iets heel nieuws van Trek. Ok, de Powerfly is niet echt nieuw, maar de herziening van het 2021-model laat de voorganger valt niet te vergelijken. Trek maakt de scheiding compleet en wil toerrijders en alledaagse rijders aanspreken met de Powerfly, terwijl sportieve MTB-fans blij moeten zijn met de rail. De Powerfly FS 2021 wordt geleverd met een nieuwe Gen4 Bosch CX-motor en een compleet nieuw frameconcept: de demper is achter de zitbuis verschoven en wordt tegen vuil beschermd door een kort spatbord, zodat er voldoende ruimte is voor drinkflessen in de framedriehoek. Het chassis geeft 100 mm slag vrij, de vork past op 120 mm. De 625Wh-batterij kan vanaf de zijkant en zonder gereedschap worden verwijderd, zoals typisch is voor Trek dankzij het RIB-systeem. Spannend voor forenzen en alledaagse toerders zijn de Trek Powerfly FS Equipped-modellen, die worden geleverd met voor- en achterspatborden, een verlichtingssysteem en standaard, evenals een bagagerek achter. En dat Trek veel verwacht van deze alledaagse variant blijkt ook uit de modelopstelling. Als topmodel valt de FS9 Equipped op voor € 6335, - met XT-versnellingen en XT-remmen, evenals Rockshox SIDLuxe Select-dempers en Bontrager Lince Comp-wielen.

ONTDEK ALLE TREK E-BIKES OP ONS PLATFORM

Trek Slash

trek-slash-9-9-2021-jpg

Typ: 29er volledig Einsatzzweck: Enduro, Race, All Mountain

De Trek Slash is bijgewerkt en volledig opnieuw ontworpen voor 2021. De geometrie is nieuw en komt overeen met moderne trends: het frame is over het geheel genomen aanzienlijk langer geworden (wielbasis en reikwijdte) en de stuurhoek is iets meer dan 64 ° vlakker, zodat wanneer de 29er over de paden kan worden gekatapulteerd veel soepeler en meer gecontroleerd zal zijn dan zijn voorganger. Bovendien heeft de berijder meer veerweg voor (170 mm) en achter (160 mm), waarbij de achterkant en de thrush-grip-demper verder zijn verbeterd. Dit laatste kan nu in 3 standen in het lagedrukniveau worden aangepast. Omdat Trek altijd veel belang hecht aan slimme details, heeft de Slash ook tal van intelligente features: Naast een plastic hoes op de onderbuis heeft Trek ook aan een opbergvak gedacht waar ruimte is voor een minitool of vervangende buis. De knock-block headset is ook verbeterd en biedt nu 2 ° meer speling. Terwijl de Slash 7 en Slash 8 nog steeds vertrouwen op de hoogwaardige Alpha aluminium frames van Trek, is er het 9-model met een fijn carbon frame. De prijs van de Slash 2021 ligt tussen € 2.999 en € 8.499. Het topmodel (afgebeeld) wordt geleverd als een Slash 9.9 X01 met een bijbehorende SRAM-versnellingspook, RockShox ZEB-vork en de nieuwe Super Deluxe Ultimate-demper. De nieuwe Bontrager Line Elite werd als wielen geïnstalleerd. Een frameset in aluminium of carbon is ook beschikbaar.

ONTDEK ALLE TREK FULL SUSPENSION MTBS OP ONS PLATFORM

U bent op zoek naar goedkope aanbiendingen? Naar de Trek aanbiedingen


Foto's: Fabrikant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief