Plaats een advertentie

Trek 2018: Dit Kan Je Verwachten

oktober 19, 2017
Trek 2018: Dit Kan Je Verwachten

Trek wapent zich voor modeljaar 2018 met vernieuwingen in alle sportieve segmenten. In dit artikel vind je tekst en foto's bij de belangrijkste nieuwtjes. Onder andere de vederlichte Émonda, de revolutionaire downhiller Session 29 en een helemaal omver gegooide Powerfly E-mountainbike komen aan bod. Lees verder en kom te weten wat Trek 2018 voor jou te bieden heeft.

>>> Meer lezen: Check onze pagina met alle 2018 nieuwtjes van o.a. Giant, Specialized en meer

[eho group="EHO_1"]

Bekijk Hier Alle Trek Aanbiedingen Op BikeExchange

Trek Racefietsen 2018

Emonda SLR & Disc

Wie dacht dat ze 690 gram lichte Emonda van vorig jaar niet nog minder kon wegen, is even mis. Het lichtste standaard racefietsframe op de markt wordt nog 50 gram lichter. Trek heeft het zelfs klaar gekregen om de nieuwe discbrake versie ook onder die 690 gram te maken. 665 gram voor een disc frame, zou dit de ultieme klimfiets zijn? Vederlicht bergop, maar wel met alle betrouwbaarheid van schijfremmen in de afdalingen. Ideaal voor lange dagen in de bergen.

Liefhebbers met een scherp oog zullen opmerken dat de geometrie gewijzigd is tegenover vorige uitvoeringen en de Emonda zo een licht andere look heeft gekregen.

trek_emonda_2018_1-jpg

Wie in het allerduurste katern shopt, zal in zijn handen wrijven. Het absolute topmodel, de SLR 9, kost zo'n €9.999. Een hele brok, maar wel goedkoper dan de SLR 10 uit 2017. Wil je niet zoveel uitgeven, maar wel nog genieten van de Premium Carbon uitvoering? Dan kom je bij de SLR 6 aan een prijs van €4.999 uit. De SL-versies zijn iets betaalbaarder dankzij een goedkopere carbonsamenstelling. Vanaf €2.499 heb je er eentje. De discmodellen lopen uit tot €6.999.

trek_emonda_2018_2-jpg

Trek is zoals bekend ook weer erg veelzijdig. Er zijn voor elk model twee soorten geometrie (de ene wat agressiever dan de andere) H1 en H2 te krijgen. En met de Project One Customization stel je jouw fiets compleet naar keuze samen. Voor ieder wat wils dus.

Bekijk Hier Alle Trek Racefietsen Op BikeExchange

Trek Mountainbikes 2018

Session 29

Yup, een 29" downhill fiets. We zijn er bij ons misschien niet zo veel mee bezig, maar het is een big deal. Trek is een van de eerste fabrikant die een 100% toegewijde downhill bike uitrust met 29 inch wielen. Momenteel is hij enkel nog te verkrijgen als frameset met schokdemper en vork.

De nieuwe Session is stijver, langer en sneller dan voordien. De geometrie is zeer agressief en dat is ook de bedoeling. De Session 29 is in de eerste plaats ontworpen voor profs en ervaren downhill rijders, niet voor het grote publiek. Gee Atherton, downhill prof testte de fiets herhaaldelijk op een testbaan en was met de Session 29 consequent twee seconden sneller dan met 27,5" wielen.

De veerweg voor en achter is 190mm en de stack is gelijk aan die van de 27,5 variant. Het volledig frameset heb je voor €4.999.

trek_session_2018_1-jpg

De Session 27,5" blijft ook bestaan en kan je wel als volledig rijklare fiets kopen. Deze herwerkte versie heeft onder andere een nieuwe Fox Float X2 voorvork. Naast de carbon Session 9.9 van €7.999 is er ook de aluminium Session 8 voor "slechts" €3.999.

trek_session_2018_2-jpg

trek_session_2018_3-jpg

Roscoe

Trek zet dit jaar hard in op betaalbare hardtails. Erg interessant voor ons lagelandbewoners waar een fullsuspension vaak teveel van het goede is. Zoek je een erg degelijke hardtail MTB, dan wordt het moeilijk om naast de volledig nieuwe Roscoe te kijken. Een trail-hardtail met 120mm veerweg en extra brede banden. De Roscoe moet de Stache vervangen in het gamma.

Betaalbaar is hij zeker, met prijzen die variëren van €899 tot €1.299. Elk model is 1x geoptimaliseerd en heeft dus maar 1 kettingblad vooraan, zonder voorderailleur. Het rijdt een stuk gemakkelijker en je hebt minder kans op mechanische pech. Vroeger was het vooral op duurdere XC modellen dat je dit vond, daarin zorgt Trek dus voor verandering.

trek_roscoe_2018_1-jpg

Procaliber Aluminium

De IsoSpeed technologie, een extra demping binnenin het frame wordt al langer gebruikt bij de Procaliber en de Trek Domane. IsoSpeed is onzichtbaar, maar het is een soort ontkoppeling van de zadelbuis en de bovenbuis om comfortabeler schokken op te vangen. Alle voordelen van een hardtail blijven behouden, maar met net wat meer rijgemak. Trek lanceert nu de Procaliber met IsoSpeed in een aluminium frame.

De Procaliber 8, 6 en 6 Women gebruiken dezelfde innovaties als de carbonversies, maar tegen een beter betaalbare prijs. Het Alpha Platinum aluminium is van uitstekende kwaliteit en zorgt ervoor dat ook deze minder high-end uitvoering raceklaar is. En dat voor een startprijs van €1.499. Je kan naargelang je framemaat kiezen tussen 27.5" of 29" wielen en krijgt componenten van Shimano, Bontrager, RockShox en Raceface. Alles opgeteld heeft Procaliber 8 een gewicht van 12 kilogram.

trek_procaliber_2018_1-jpg

X-Caliber

Erg populair in het gamma van Trek is de X-Caliber. Net zoals de Procaliber krijgt vooral de alu versie een grondige opknapbeurt. De interne bekabeling ziet er alleszins erg netjes uit en beschermt je kwetsbare kabels bij guurdere omstandigheden van de elementen. De X-Caliber wordt ook in de Smart Wheel Size aangeboden: frames tot 15,5" hebben 27,5" wielen. Grotere framematen zijn 29".

trek_xcaliber_2018_1-jpg

Bekijk Hier Alle Trek Mountainbikes Op BikeExchange

Trek E-Bikes 2018

Powerfly

De E-mountainbikes beginnen steeds onopvallender te worden. Kijk maar naar wat Trek heeft gedaan met de Powerfly De Bosch wh batterij zit bijna volledig in het kader verstopt en het frame zelf ziet er nog erg licht en sportief uit. Al voor €2.999 heb je een Powerfly 5. De Powerfly 4 is nog wat goedkoper met €2.599 en geldt als de echte e-mtb instapper. Maar dan heb je niet zo'n mooi geïntegreerde batterij.

De selectie is ook in 2018 fenomenaal. Trek brengt hardtail en fullsuspension Powerflys uit met allerlei verschillende soorten afmontage. Is money not an issue? Dan kan je opteren voor de Powerfly FS 9 LT met RockShox RE:aktiv vering, SRAM EX1 groepset en eventueel extra brede Plus banden. Prijskaartje? €6099.

trek_powerfly_2018-jpg

trek_powerfly_2018_2-jpg

We lieten net de SRAM EX1 groepset al even vallen. Dit is een range van SRAM, specifiek ontwikkeld voor E-mountainbikes (de eerste in de wereld). De Guide RE remmen hebben extra stopkracht voor de specifieke vereisten van elektronisch aangedreven mountainbiken. De derailleur en ketting presteren beter onder hogere weerstand dan de groepen van normale MTB's.

trek_powerfly_2018_3-jpg

Bekijk Hier Alle Trek E-bikes Op BikeExchange

[eho group="EHO_1"]

Bekijk Hier Alle Trek Aanbiedingen Op BikeExchange

Afbeeldingen van BikeExchange & Trek

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief