Plaats een advertentie

Team BikeExchange voorbereid op agressieve La Course

juni 24, 2021
Team BikeExchange voorbereid op agressieve La Course

Een klein maar machtig Team BikeExchange rolt zaterdag Frankrijk binnen, klaar voor de eendaagse La Course van Le Tour de France.

Het vijfkoppige team keert terug naar de racewereld na een trainingsstage in Zwitserland, met ritwinnares Grace Brown en nationale kampioenen Sarah Roy en Georgia Williams in de startblokken. Klimsters Amanda Spratt en Ane Santesteban maken het team compleet, waarbij de laatste net tweede is geworden bij de Spaanse kampioenschappen op de weg.

De 8e editie van La Course wordt gehouden op zaterdag 26 juni, tegelijk met de Tour de France. De 107 km lange race start in Brest en finisht in Landerneau. Het parcours loopt in vier lussen over de beklimming van de Côte de la Fosse aux Loups.

Team BikeExchange in La Course:

Grace Brown (AUS)

Sarah Roy (AUS)

Ane Santesteban (ESP)

Amanda Spratt (AUS)

Georgia Williams (NZL)

Grace Brown:

"Ik denk dat het een heel goed parcours gaat worden. De klim in het circuit is niet erg lang of steil, maar de herhaling over vier ronden zorgt voor slijtage. Ik verwacht dat het parcours zeer agressief zal worden bereden en dat slechts een select groepje de finale zal halen.

We strijden met een klein maar sterk team en ik denk dat we slim zullen racen en dit jaar echt competitief zullen zijn op La Course."

Alejandro Gonzales-Tablas - Sportdirecteur: "We brengen een sterke line-up mee en we verwachten een race waarin iedereen een kans krijgt. Het is een vrij zwaar parcours en het zal moeilijk zijn om te voorspellen hoe het zich zal ontwikkelen en waar de beslissende aanval zal zijn; ik verwacht dat een uitgedunde groep naar de streep zal komen.

De groep is in goede vorm en komt na een goede trainingsperiode op hoogte, dus we kijken uit naar een leuke race."

Het parcours van de Tour de France wedstrijd details:

Zaterdag 26 juni: Brest naar Landerneau, 107 km.

Hero beeld met dank aan Team BikeExchange/Getty Sport.


Blijf op de hoogte van al het Team BikeExchange nieuws en uitslagen hier hier.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief