Plaats een advertentie

Specialized 2022: Al het nieuws voor het nieuwe fietsseizoen

mei 26, 2021
Specialized 2022: Al het nieuws voor het nieuwe fietsseizoen

Specialized zet ook een goede show neer voor 2022. Wij hebben de tot dusver gepresenteerde nieuwe modellen onder de loep genomen en presenteren je onze hoogtepunten.

Ontdek alle Specialized 2022 modellen op de marktplaats

Specialized Turbo Como SL 2022

specialized-como-sl-2022-jpg

Type: City E-Bike
Gebruik: Het dagelijks leven, Stad, woon-werk

Specialized's doel met de Como SL was om een fiets op de markt te brengen die zowel licht en handelbaar is, zoals een gewone fiets, maar die er toch voor zorgt dat je niet buiten adem raakt als je bergop gaat. Maar ook het onderhoud speelt een belangrijke rol, daarom is het specifiek op een naafversnelling en de Como 5.0 ook op een riemaandrijving om de bestuurder onnodige reparaties en kosten te besparen. De Specialized SL 1.1 motor is met zijn 35 Nm geen koppelwonder vergeleken met veel andere e-bike aandrijvingen, maar steile beklimmingen zijn nog steeds geen probleem. De fiets wordt aangedreven door een 320 Wh batterij die rechtstreeks in het frame is geïntegreerd. Deze kan ook worden uitgebreid met een 160 Wh range extender, waardoor een maximale actieradius van 150 km mogelijk wordt. Spatborden en een verlichtingssysteem zijn natuurlijk ook aan boord. De uitrusting wordt aangevuld met een bagagerek dat tot 20 kg kan dragen en een voormand aan het stuur die met nog eens 15 kg kan worden beladen. Verkrijgbaar is de Como SL in de versies 4.0 met 5-speed naafversnelling met kettingaandrijving voor €3.499 en als 5.0 met een 8-speed naafversnelling met Gates riemaandrijving voor €3.999.

Ontdek alle Specialized E-Bikes op de marktplaats

Specialized Turbo Kenevo SL 2022

specialized-turbo-kenevo-sl-2022-jpeg

Type: E-Bike Fully
Gebruik: Enduro, All-Mountain

De Turbo Kenevo SL is gebaseerd op de Specialized Enduro en is ontworpen om te rijden als een normale fiets. Dit wordt vooral mogelijk gemaakt door de gewichtsgeoptimaliseerde SL 1.1 aandrijving met 35 Nm en de geïntegreerde 320 Wh batterij, die ook kan worden uitgebreid met de 160 Wh Range Extender. Voor het frame is FACT 11m carbon gebruikt, wat samen met de aandrijflijn zorgt voor een gewichtsverschil van 5,5 kg ten opzichte van de Specialized Kenevo. De Kenevo SL zal ook verkrijgbaar zijn in twee verschillende modelvarianten. De Turbo Kenevo SL Expert wordt geleverd met een FOX FLOAT 38 Performance Elite verende voorvork, FOX FLOAT X2 Performance schokdemper en Sram X01 Eagle versnellingen voor €9.499 en de S-Works Turbo Kenevo SL wordt geleverd met een FOX FLOAT 38 Factory 29 verende voorvork, FOX FLOAT X2 Factory schokdemper en SRAM XX1 Eagle AXS groepset voor €13.999.

Specialized Turbo Levo 2022

speicialized-turbo-levo-2022-jpg

Type: E-Bike Fully
Gebruik: Trail, All-Mountain, Tour

Voor de Turbo Levo van de 3e generatie zijn er enkele fundamentele wijzigingen die de ervaring met de voorganger weer sterk moeten verbeteren. Vooral het volledig herziene full carbon frame heeft het in zich. De nieuwe versie biedt een aangepaste geometrie, die zowel voor meer controle als voor beter klimwerk moet zorgen. Bovendien is het bereik vergroot om de rijder nog meer controle en grip in de bochten te bieden. Maar dat is nog niet alles, de geometrie kan op verschillende punten handmatig worden afgesteld en biedt meer mogelijkheden om de perfecte opstelling voor je te vinden. De overstap naar een mullet setup, d.w.z. 29" voor en 27,5" achter, zou ook het rijgedrag ten goede moeten komen. De Specialized 2.2 motor met een maximumkoppel van 90 Nm en een maximumvermogen van 565 watt zorgt voor een goede aandrijving. De fiets zal verkrijgbaar zijn in twee verschillende versies, de Turbo Levo Pro met Fox Factory Float 38 verende voorvork, Fox Float X2 Factory schokdemper en SRAM X01 mechanisch schakelen, en de S-Works Turbo Levo met dezelfde vering, maar met de SRAM XX1 Eagle AXS elektronische schakelgroep. De prijzen zijn €11.499 voor de Turbo Levo Pro en €13.999 voor de S-Works Turbo Levo.

Ontdek alle Specialized E-MTB aanbiedingen op de marktplaats


Je bent op zoek naar goedkope aanbiendingen? > Ga naar Specialized aanbiedingen


Foto's: fabrikant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief