Plaats een advertentie

Specialized 2022: Alle nieuws voor het nieuwe fietsseizoen

september 06, 2021
Specialized 2022: Alle nieuws voor het nieuwe fietsseizoen

Specialized maakt ook een grote stap voor 2022. Wij hebben de tot dusver gepresenteerde nieuwe modellen onder de loep genomen en presenteren je onze hoogtepunten.

Ontdek alle Specialized 2022 Modelle op de marktplaats

Specialized Turbo Como SL 2022

specialized-como-sl-2022-jpg

Type: City E-Bike
Gebruik: Dagelijks, Stad, Woon-werkverkeer

Specialized's doel met de Como SL was om een fiets op de markt te brengen die zowel licht en handelbaar is, als een gewone fiets, en er toch voor zorgt dat je bergop niet buiten adem raakt. Maar ook onderhoud speelt een belangrijke rol, dus is de Como 5.0 uitgerust met een naafversnelling en een riemaandrijving om de berijder onnodige reparaties en kosten te besparen. Vergeleken met veel andere E-bike aandrijvingen is de Specialized SL 1.1 motor met zijn 35 Nm geen koppelwonder, maar steile beklimmingen zijn geen probleem. De fiets wordt aangedreven door een 320 Wh batterij die rechtstreeks in het frame is geïntegreerd. Dit kan ook worden uitgebreid met een 160 Wh range extender, waardoor een maximale actieradius van 150 km mogelijk wordt. Spatborden en een verlichtingssysteem zijn natuurlijk ook aan boord. De uitrusting wordt aangevuld met een bagagerek dat tot 20 kg kan dragen en een voormand aan het stuur die met nog eens 15 kg kan worden beladen. De Como SL is verkrijgbaar in de 4.0 versie met een 5-speed naafversnelling met kettingaandrijving voor €3.499 en als een 5.0 met een 8-speed naafversnelling met Gates riemaandrijving voor €3.999.

Ontdek alle Specialized E-Bikes op de marktplaats

Specialized Turbo Kenevo SL 2022

specialized-turbo-kenevo-sl-2022-jpeg

Type: E-Bike Fully
Gebruik: Enduro, All-Mountain

De Turbo Kenevo SL is gebaseerd op de Specialized Enduro en is ontworpen om bereden te worden als een normale fiets. Dit wordt vooral mogelijk gemaakt door de voor het gewicht geoptimaliseerde SL 1.1 aandrijving met 35 Nm en de geïntegreerde 320 Wh accu, die bovendien kan worden uitgebreid met de 160 Wh Range Extender. FACT 11m carbon wordt gebruikt voor het frame en zorgt samen met de aandrijflijn voor een gewichtsverschil van 5,5 kg ten opzichte van de Specialized Kenevo. De Kenevo SL zal ook verkrijgbaar zijn in twee verschillende modelvarianten. De Turbo Kenevo SL Expert wordt geleverd met een FOX FLOAT 38 Performance Elite verende voorvork, FOX FLOAT X2 Performance schokdemper en Sram X01 Eagle versnellingen voor €9.499 en de S-Works Turbo Kenevo SL met een FOX FLOAT 38 Factory 29 verende voorvork, FOX FLOAT X2 Factory schokdemper en SRAM XX1 Eagle AXS groepset voor €13.999.

Specialized Turbo Levo 2022

speicialized-turbo-levo-2022-jpg

Type: E-Bike Fully
Gebruik: Trail, All-Mountain, Tour

Voor de derde generatie Turbo Levo zijn er enkele fundamentele wijzigingen die de ervaring sterk moeten verbeteren in vergelijking met zijn voorganger. Vooral het volledig opnieuw ontworpen full carbon frame heeft het allemaal. De nieuwe versie biedt een aangepaste geometrie die zowel meer controle als beter klimwerk moet bieden. Bovendien is het bereik vergroot om de rijder nog meer controle en grip in de bochten te bieden. Maar dat is nog niet alles: de geometrie kan op verschillende punten handmatig worden aangepast, wat nog meer mogelijkheden biedt om de perfecte opstelling voor je te vinden. De overstap naar een mullet set-up, d.w.z. 29" voor en 27,5" achter, zou ook het rijgedrag ten goede moeten komen. De Specialized 2.2 motor met een maximumkoppel van 90 Nm en een maximaal vermogen van 565 watt zorgt voor voldoende voortstuwing. De fiets zal verkrijgbaar zijn in twee verschillende versies, de Turbo Levo Pro met Fox Factory Float 38 verende voorvork, Fox Float X2 Factory schokdemper en SRAM X01 mechanisch schakelen, en de S-Works Turbo Levo met dezelfde vering maar met de SRAM XX1 Eagle AXS elektronisch schakelende groep. De prijzen zijn €11.499 voor de Turbo Levo Pro en €13.999 voor de S-Works Turbo Levo.

Ontdek alle Specialized E-MTB aanbiedingen op de marktplaats

Specialized Crux 2022

specialized-crux-2022-jpg

Type: Gravel Bike
Gebruik: Offroad, Gravel/Cyclocross Race

Met de nieuwe Crux, lanceert Specialized de lichtste Gravel fiets ooit. Volgens de fabrikant weegt de fiets slechts 7,25 kg met de topuitrusting, wat ongelooflijk laag is, vooral in het gravelsegment, als je bedenkt dat deze fietsen meestal buiten de gebaande paden worden bereden. De Crux is alleen verkrijgbaar met SRAM 1x aandrijving, maar ombouw naar 2x aandrijving is ook mogelijk, zij het alleen met een elektronische voorderailleur. Er zijn ook tal van bandenopties, zodat je kan rijden met banden tot 47 mm breed. De modellen liggen vrij ver uit elkaar: de Crux Comp begint bij €4.000, de Expert bij €6.000, de Pro bij €8.000 en het topmodel, de S-Works Crux (op de foto), kost maar liefst €12.200. De framesets zijn geprijsd op €3.000 en €4.500.

Ontdek alle Specialized Gravel Bikes op de marktplaats


Je bent op zoek naar goedkope resterende voorraad? Naar de Specialized Sale


Foto's: Fabrikant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief