Plaats een advertentie

Simplon: Jouw ideale fiets, handgemaakt in Oostenrijk

oktober 25, 2022
Simplon: Jouw ideale fiets, handgemaakt in Oostenrijk

Simplon staat voor unieke fietsen die met liefde en oog voor detail, speciaal voor u zijn ontworpen en met de hand vervaardigd - en dit sinds 1961. Simplon is zichzelf daarbij steeds trouw gebleven, maar ging tegelijkertijd ook met zijn tijd mee. Door met name de ontwikkeling van een breed scala aan elektrische fietsen, die alleen zijn uitgerust met zeer hoogwaardige componenten. Kortom, je vindt hier fietsen die perfect zijn voor zowel woon-werkverkeer, plezier op de weg of voor het mountainbiken!

Jouw Simplon fiets
Simplon is van oorsprong een Oostenrijks merk op gebied van sport, met name race en ATB, ebike en vakantiefietsen. Het is ook een merk waarbij je je fiets à la carte kan samenstellen. Je creëert hierbij je fiets, zoals je hem zou willen hebben en dit in combinatie met het Bodyscan systeem. Via dit systeem zorgen wij ervoor, dat je niet enkel je ideale model en opties kiest, maar dat deze ergonomisch worden geoptimaliseerd aan de hand van je lichaamssamenstelling, zithouding en dergelijke. Als er dus bijvoorbeeld lichaamsklachten zijn zoals nek, rug, schouder, polsen, zadel, dan zijn dit dus de punten waar ook naar gekeken wordt. En worden hier oplossingen voor aangeboden, het zij ander stuur, handvaten, zadel. Kortom als je bij Simplon koopt, dan koop je JOUW Simplon en niet een Simplon.

dsc_0011-jpg

Klant staat centraal
Dit gebeurt allemaal binnen onze testcentra alsook bij onze Simplon verdelers. Deze fietshandelaars worden getraind op de kennis ergonomie alsook op mensenkennis en klantrelatie. Voorbeeld: Hoe luister ik het beste naar de klant en haal ik de juiste informatie binnen om deze klant de juiste fiets te adviseren? En ook zij maken dan gebruik van ons Bodyscan systeem.

dsc_0085-jpg

Experience
Wat we met Simplon willen creëren is dat je in een wereld komt rond customer experience. Dus wat je in totaliteit doet om het gevoel van experience te verkrijgen. Dat mensen zeggen van “wauw, ik ben blij dat ik het testcentrum bezocht heb.”. Dat ze op deze manier meer hebben geleerd dan enkel over Simplon, maar ook waarom de juiste zitpositie belangrijk is, hoe je lichaamsklachten kan beperken of voorkomen en ook waarom een fiets niet of wel bij je past. Daarom is de informatie die wij meegeven in het testcenter ontzettend belangrijk.
Mijn mening is, als je de uitdrukking experience center gebruikt, zorg dan ook dat je experience hebt en niet alleen een fiets waar je naar kan kijken en buiten een rondje mee kan rijden. Dat is geen experience, daar geloof ik niet in. Het totale pakket van A tot Z, waarbij je lekker koffie drinkt met de klant, de tijd neemt om de processen uit te leggen, te werken met de 3D scanner, het zadel meet systeem, al dat soort dingen. En dat we dan pas gaan kijken welke fiets bij jou past, we stellen de fiets af en dan gaat de klant niet één minuut maar ineens een heel uur fietsen. Het gaat erom, als je investeert in een Simplon moet het ook zo zijn dat mensen de tijd, gelegenheid en experience krijgen om echt goed kennis te maken met het merk.

dsc_0003-jpg


Momenteel zijn we terug te vinden in een 35 tal winkels in Nederland en België en hier kan iedereen terecht. Er zijn zoveel fietsen op de markt waardoor de consument niet meer weet wat het verschil is en waarom sommige fietsen een bepaalde prijs hebben. En dat kan je alleen maar doen door te laten ervaren. Dat is enorm belangrijk. Kortom, iedereen die via ergonomisch onderzoek en ervaring de juiste fiets wilt, is van harte welkom.

me-jpg
Jim Palm, CRM specialist, Simplon BeneluxBekijk het Simplon assortiment

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief