Plaats een advertentie

Ridley 2018: Onze 5 Favoriete Nieuwe Modellen

december 05, 2017
Ridley 2018: Onze 5 Favoriete Nieuwe Modellen

Fietsen van eigen bodem weten ons altijd te charmeren. Daarom kijken we al eens graag naar wat Ridley elk jaar in petto heeft voor de fietsmarkt. We keken rond en kozen onze 5 favorieten. Spoiler: Er staat maar één racefiets tussen.

[eho group="EHO_1"]

Elykx: Ridley's Eerste E-Bike

ridley-elykx-2018-jpg

De E-mtb zal altijd controversieel blijven bij de die-hard mountainbiker. Maar wij trekken ons er niks van aan. Een fiets die ervoor zorgt dat meer mensen regelmatiger en langer in het zadel blijven? Dat is sowieso een winner.

De Elykx is ook Ridley's allereerste elektrische fiets. Geometrisch is hij identiek aan de andere mountainbikes van het merk. De uitrusting is uitstekend. Het topmodel, de Elykx C XT Di2 (afgebeeld op de foto's) heeft een full carbon frame en elektronische groepset. Alle Elykx modellen worden aangedreven door Shimano's E8000 systeem met erg netjes geïntegreerde motor en batterij. Alle bekabeling loopt intern en elk model is compatibel met zowel 29" als 27.5" wielen.

Zoals je kan zien is de kleurstelling van de Elykx C XT Di2 niet mis, maar Ridley benadrukt dat met hun PureLine programma zowat elke kleur voor iedereen een mogelijkheid wordt. Je kan dus zelf je model kiezen en met behulp van je verdeler de Elykx helemaal personaliseren.

ridley-elykx-2018-2-jpg

ridley-elykx-2018-3-jpg

Voor de aluminium Elykx A XT betaal je €3799. De carbon variant kosten €4799 of €5999 als je een elektronische groepset wil.

Noah SL Disc: Elegante Snelheid

ridley-noah-sl-disc-aero-road-bike-3-1-jpg

Iedereen houdt van snelle fietsen die elk jaar stijver en lichter worden, dat verhaal kennen we. Maar we moeten toch even de tijd nemen en toegeven dat Ridley puik werk heeft geleverd om de Noah SL 2018 er zo goed mogelijk te doen uitzien. Ook al is dit een technisch hoogstaande aero bike met schijfremmen, geïntegreerd stuur, elektronische schakelgroep en meer hedendaagse snufjes, maar toch roept de Noah SL Disc minimalisme op. Geen remhoeven aan de vorken, nergens een kabel te bespeuren en eer zeer elegante matzwarte kleurvoering met subtiele logo's. Hij ziet eruit om op te eten.

ridley-noah-sl-disc-aero-road-bike-2-jpg

Wat is de prijs van de Ridley Noah SL Disc? €4399 met mechanische Ultegra groepset. Je kan upgraden naar believen. Als je een kopie wil van de fiets waar Greipel in 2018 waarschijnlijk mee zal sprinten, dan loopt de prijs op tot zo'n €9799 (met Campagnolo Record EPS groepset).

Sablo XX1 Eagle

ridley-sablo-2018-jpg

Toegewijde, high-end fullsuspensions zijn niet zo wijdverspreid in ons land en dat is jammer. Volledig uitgebouwde fully's zien er niet enkel bijna futuristisch uit, ze zijn een plezier om mee te rijden. Ook deze nieuwe Sablo combineert comfort en grip met een overschot aan agressiviteit en snelheid. De Fox Factory Racing achterdemper is speciaal voor deze fiets ontworpen.

Helemaal aantrekkelijk is de top-of-the-range Sablo met een Black-Gold limited edtion SRAM XX1 Eagle groepset en matching kleurvoering. Helemaal zwart-goud, stealthy maar klassevol.

Aanbevolen verkoopprijs: €6999. Maar vind je een XT 2x11 groepset voldoende, dan ben je voor €4699 ook gesteld.

ridley-sablo-2018-2-jpg

X-Trail: Alle wegen zijn jouw wegen

Toegegeven, persoonlijk vinden we de hype rond gravelbikes soms wat overdreven hard aanwezig. Maar deze fietsen prikkelen toch onze padvindersgeest. Modellen zoals deze X-Trail Carbon hebben een licht en sportief frame waar je zonde rproblemen wedstrijden mee zou kunnen rijden. Maar schijfremmen, brede banden en brede versnellingskeuzes verruimen de mogelijkheden van de fiets substantieel. Een backpackerstas onder het zadel, een grote stuurtas en een rugzak en je kan zo aan je eerste fietsreis beginnen zonder een gigantisch uitgebouwde trekkingfiets te kopen. En je hebt onderweg nog steeds het gevoel dat je vooruit gaat.

ridley-x-trail-2018-jpg

De X-trail heeft meer sportieve uitvoeringen, zoals hierboven afgebeeld met een SRAM Force 1 groepset (verkoopprijs: €3999) Voor de echte avonturiers die iets minder naar het sportieve kijken en meer naar het allround comfort en budget, kunnen terecht bij de Ridley X-Trail Adventure Apex 1 (zie onder) . Met een alu frame, een meer betaalbare groepset, 650b wielen en extra brede Clement banden is dit de perfecte keuze voor echt lange afstanden. De X-Trail Adventure kost je slechts €1499.

x-trail_adventure_xta02cst_apex1-jpg

X-Night

Als grote crossfans mocht een CX machine niet ontbreken in deze top 5. Ridley en cyclocross zijn al sinds jaar en dag een match made in heaven. De X-Night is gemaakt om gewoon snoeihard mee door velden, bochten en modderstroken te boren. Meer woorden gaan we hier niet aan vuil maken.

ridley-x-night-2018-jpg

Foto: X-Night Disc Rival 1 met aanbevolen verkoopprijs €3199.

ridley-x-night-2018-2-jpg

[eho group="EHO_1"]

Bekijk alle Ridley Fietsen op BikeExchange

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief