Plaats een advertentie

Racefietsen 2023: Nieuwe Road-modellen voor het volgende modeljaar

januari 18, 2023
Racefietsen 2023: Nieuwe Road-modellen voor het volgende modeljaar

Na ontelbare uren in de windtunnel en innovatieve verdere ontwikkelingen zullen er in 2023 weer topklasse racefietsen op de fietsmarkt rollen. Om uw eetlust op te wekken, hebben we alvast een kijkje genomen naar de fabrikanten. Hier zijn de Racing bike innovaties voor 2023!

Ontdek actuele racefietsen van het seizoen 2023 op marktplaats.

Scott Foil RC 2023

scott_foil_rc_2023-jpeg

Type: Racefiets, Aero Racefiets
** Intended use:** Racing, Aero

Wat krijg je als een absolute topfabrikant het beste van aerodynamica, lichtgewicht constructie en comfort combineert? De Scott Foil RC 2023! Volgens de fabrikant is de nieuwe 7,2 kilogram (Ultimate) lichte 2023 racefiets 21% sneller, 9% lichter en 10% comfortabeler dan voorgaande modellen - en bespaart daarmee 16 watt bij 40 km/u. Zo hebben de Zwitserse ontwikkelaars van Scott tijdens de ontwikkelingsfase het aantal carbononderdelen geminimaliseerd en het carbonframe een nieuw ontwerp gegeven. Het spreekt voor zich dat het Scott Foil RC Ultimate model alleen wordt geleverd met het beste - de SRAM Red eTAP AXS onderdelengroep en ZIPP 454 wielen. De Scott Foil RC Pro is ook verkrijgbaar met de Shimano Dura-Ace Di2 groep en R9270-C50 wielen. Terwijl de Scott Foil RC 10 is uitgerust met Shimano Ultegra Di2 en 50mm carbon wielen van Syncros Capital, wordt de Scott Foil RC 20 geleverd met SRAM Rivale TAP AXS.
Ontdek alle Scott Racefietsen aanbiedingen op marktplaats

Cervélo S5 2023

cervelo_s5_2023-jpg

Type: Racefiets, Aero Racefiets

Intended Use: Race, Aero

Het Cervélo S5 2023 model, dat Wout van Aert aan absolute topprestaties hielp in de Tour de France van dit jaar, heeft verschillende innovaties te bieden. Zo is de cockpit lichter en beter instelbaar en ook de bandenspeling tot 34 mm is nieuw en biedt een duidelijk comfortvoordeel. Natuurlijk werden vele uren in de windtunnel doorgebracht om aan de aerodynamica te sleutelen. Het resultaat: 65 gram minder weerstand. Een groot deel hiervan is te danken aan de 52mm wielen van Reserve. De hoge eisen van de Canadese premium fietsenfabrikant worden onderstreept in de uitrusting: Alle vier de modellen zijn alleen verkrijgbaar met de **Top 2x12 groepen van respectievelijk SRAM (Rede Tap AXS / Force eTap AXS) en Shimano (Dura Ace Di2 / Ultegra Di2). Hoewel Cervélo geen details geeft over het gewicht, is in ieder geval de prijsopbouw bekendgemaakt: afhankelijk van het model varieert de prijs van 9.699 euro tot 13.499 euro. Ontdek alle Cervelo Racefietsen aanbiedingen op marktplaats

GIANT Propel 2023

giant_propel_2023-jpg

Type: Racefiets
Intened Use: Race, Allrounder

Onze BikeExchange-renners Michael Matthews en Dylan Groenewegen bewezen dat de GIANT Propel 2023 absoluut over winnende kwaliteiten beschikt met hun etappe-overwinningen in de Tour de France van dit jaar. De gewichtsvermindering van 328 gram ten opzichte van het vorige model heeft daarbij zeker een doorslaggevende rol gespeeld. Het frame alleen al zou 235 gram lichter zijn (totaal: 845 g), en ook de stijfheid is geoptimaliseerd. De tests in de windtunnel leverden een besparing van 6 watt op. Bovendien is een tweedelig cockpitsysteem geïntroduceerd, dat meer instelmogelijkheden biedt en aanzienlijk lichter zou zijn.

Naast de afgeslankte staande achtervork en de nieuwe Vector-zadelpen, lopen de kabels onder de stuurpen nu ook verder door in het frame en zijn daardoor beter beschermd tegen de wind. De GIANT Propel Advanced 2 is het instapmodel en kost 2.999 euro, terwijl de Advanced 1 4.799 euro kost. En terwijl de GIANT Propel Advanced Pro 1 is geprijsd voor 5.699, is het topmodel - de GIANT Propel Advanced 0 - verkrijgbaar voor maar liefst 11.999 euro.

Ontdek alle Giant Racefietsen aanbiedingen op marktplaats

Felt IA 2.0 2023

felt_ia_2_2023-jpg

Type: Triatlonfiets
Intended Use: Tijdrit

Wanneer een fabrikant een fiets presenteert als de "snelste triatlonfiets ooit", zijn de verwachtingen natuurlijk hooggespannen. De Felt IA 2.0 is ontwikkeld voor topsport, want niet voor niets rijdt elke winnaar van de Ironman Hawaï sinds 2013 op een Felt racefiets. Het uiterlijk van het herziene voorgangsmodel Felt Integrated Aero is al zeer opvallend. Hij zou nog eens 4% sneller** zijn dankzij geoptimaliseerde aerodynamica, een beter rijgedrag bieden en de grootst mogelijke instelbaarheid van alle tijdritfietsen in de cockpit garanderen. Daarnaast zijn er innovatieve opbergmogelijkheden - hydratatiereservoir, voedselopslag en compartiment voor reserveonderdelen zijn geïntegreerd in het frame - voor catering tijdens de wedstrijd. Het Aero Monster zal verkrijgbaar zijn in drie verschillende modellen: Felt IA FRD 2.0 met Red E-Tap AXS (14.999 euro), met Dura-Ace Di2 (13.999 euro) en Ultegra Di2 (11.299 euro). Ontdek alle Felt Racefietsen aanbiedingen op marktplaats

Trek Madone SLR 2023

trrek_madone-jpg

Type: Aero wiel
Intended Use: Race

Met de zevende versie van de Trek Madone SLR 2023 brengt Trek haar snelste racefiets op de markt. Hij is voorzien van het nieuwe IsoFlow aero- en dempingssysteem, dat is ontworpen om gestroomlijnder, lichter en toch comfortabeler te zijn. Volgens tests met een dummy in de windtunnel kan hij ongeveer 19 watt** besparen bij een snelheid van 45 km/u - dat is één minuut per uur. De **nieuwe, smallere aerocockpit draagt naar verluidt zelfs voor ongeveer 50% bij aan de aero-winst. De bovenste schakel is bijvoorbeeld 3 mm smaller. In totaal weegt de aero-fiets 7,36 kg (eTap-uitrusting), ongeveer 300 gram minder dan het vorige model. De SLR-modellen van de Trek Madone 2023 zullen verkrijgbaar zijn in in totaal 6 varianten met een prijsklasse tussen 7.699 euro en 14.999 euro en alleen met elektronische schakelgroep.

Ontdek alle Trek Racefietsen aanbiedingen op marktplaats

Cube Litening Air C:68X 2023

cube_litening_air_68_2023-jpg

Type: Racefiets
Intended Use: Race

Maak kennis met de lichtste racefiets ooit gelanceerd door de fietsfabrikant uit de Oberpfalz: het topmodel Cube Litening Air C:68XT SLT 2023. Het display op de weegschaal toont een luttele 6,6 kilogram, wat nog net onder het UCI-reglement valt. De uitrusting is ook indrukwekkend: Newmen Advanced Carbon wielen, Shimano Dura-Ace Di2 inclusief powermeter, Hollowtech II crank en Conti Grand Prix 5000 TT banden maken de racefiets tot een razendsnelle racemachine. Het topmodel is verkrijgbaar voor een prijs van 7.999 euro. De andere 2 modellen, Litening AIR C:68X Race (5.299 euro) en Litening AIR C:68X SLX (6.599 euro) zijn door de wat zwakkere uitrusting (o.a. Ultegra Di2) voor minder geld verkrijgbaar.

Ontdek alle Cube Racefietsen aanbiedingen op marktplaats

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief