Plaats een advertentie

Racefietsen 2022: Nieuwe Road & Gravel-modellen voor het volgende modeljaar

oktober 07, 2021
Racefietsen 2022: Nieuwe Road & Gravel-modellen voor het volgende modeljaar

Naast de nieuwe Racefietsen zijn er ook een heleboel nieuwe Gravelbikes voor het volgende modeljaar. Wij geven je het nieuws over de nieuwe modellen en de bijpassende aanbiedingen op onze marktplaats.

Bergamont | BH | Bianchi | BMC | Bulls | Cannondale | Cube | KTM | Liv | Merida | Orbea | Scott | Specialized | Trek | VSF Fahrradmanufaktur

Ontdek actuele Road & Gravelbikes van het seizoen 2022 op de marktplaats

Bergamont Grandurance 2022

bergamont-grandurance-2022-jpg

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, dagelijks, bikepacking

Het populaire Gravel-model krijgt een facelift voor 2022, het aluminium en carbon frame zijn nu nog beter ontworpen voor off-road gebruik, het is nu mogelijk om tot 50 mm brede banden te monteren (45 mm op RD-modellen met spatborden) en er zijn nu extra bevestigingspunten op de vork, bijvoorbeeld om tassen te monteren voor bikepacking. Ook nieuw is de opgeruimde cockpit, want de kabels lopen nu langs het stuur en dan via de stuurpen rechtstreeks het frame in, wat niet alleen handig is voor het bevestigen van stuurtassen, maar er ook verdomd goed uitziet. Met een aluminium frame kost de Grandurance tussen €1.099 en €1.999, en met een carbon frame tussen €2.999 en €3.199.

Ontdek alle Bergamont Gravelbikes op de marktplaats

BH Aerolight 2022

bh-aerolight-2022-jpg

Type: Aero Bike
Gebruik: Hoogtemeters, korte afstand, tijdrit

De nieuwe Aerolight heeft alles wat je maar kunt wensen van een aerofiets. Volgens BH heeft alleen al het frame 15,9% minder luchtweerstand dan zijn voorganger. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door de speciale Air Bow-voorvork, die voor minder turbulentie en meer luchtstroming moet zorgen dankzij meer ruimte tussen vork en wiel. Ook de staande achtervork is op dit concept gebaseerd en in combinatie met de volledig geïntegreerde cockpit is de Aerolight de perfecte fiets voor iedereen die op zoek is naar een lichtgewicht aero Racefiets met een hoge stijfheid. De fiets zal verkrijgbaar zijn in vier verschillende uitrustingsvarianten met uitsluitend elektronische schakelgroepen van Shimano en SRAM. De prijs van het model varieert van €5.299 tot €11.999.

Ontdek alle BH Racefietsen op de marktplaats

Bianchi Impulso Pro 2022

bianchi-impulso-pro-2022-jpg

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, Gravel Racing

Met zijn vrij smalle bandbreedte van 37 mm is de Impulso Pro bedoeld voor gravelracers die bij voorkeur op licht terrein rijden, maar juist daardoor sneller zijn. Het agressieve carbon frame zorgt voor een overeenkomstig rijgevoel en laat je over gravel tracks of asfalt vliegen. Uitgerust met een 1x11 GRX-600 groepset met een vrij korte overbrengingsverhouding, is de fiets ook geschikt voor steile beklimmingen. Bergaf zorgt het hydraulische schijfremsysteem voor de nodige vertraging. De fiets is verkrijgbaar voor €2.979.

Ontdek alle Bianchi Gravelbikes op de marktplaats

BMC Roadmachine X 2022

bmc-roadmachine-x-2022-png

Type: Allroad Bike
Gebruik: Off-road, lange afstand, avontuur

Een alleskunner-fiets zoals de Roadmachine X overbrugt de kloof tussen een pure Racefiets en een Gravelbike, dus hoewel de fiets zich vooral op de weg thuis voelt, zal hij je niet in de steek laten op losse ondergronden. De geometrie is vergelijkbaar met die van een Endurance fiets en in combinatie met de 32 mm brede banden voelt de fiets comfortabel aan, zelfs op lange afstanden. Naast de aluminium versie van de Roadmachine X is er nu voor 2022 een volledig nieuw carbon frame beschikbaar, dat het gewicht aanzienlijk vermindert. Beide carbon modellen worden geleverd met een elektronische 1x12 aandrijving, het aluminium model met een mechanische 1x11 aandrijving. De prijs van de fiets is €2.299 voor de aluminium versie en die van de carbon versie ligt tussen €4.699 en €5.999, afhankelijk van de uitrusting. De foto toont het topmodel Roadmachine X ONE.

BMC URS AL 2022

bmc-urs-al-2022-png

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, lange afstand, bikepacking

Het modellengamma van Gravelbikes wordt in 2022 uitgebreid met een aluminium versie, de URS AL, zodat de Zwitsers nu ook een betaalbare instap in de gravelwereld bieden. In tegenstelling tot de carbonversie heeft het frame geen demping op de staande achtervork, maar over het geheel genomen een comfortabelere geometrie, wat de fiets tot een echte off-road racer maakt in combinatie met maximaal 45 mm brede banden. De fiets is vanaf maart 2022 verkrijgbaar in de modelvarianten BMC URS AL THREE voor €1.999, BMC URS AL TWO voor €2.199 en BMC URS AL ONE (op de foto) voor €2.499.

Ontdek alle BMC Gravel & Cyclocross Bikes op de marktplaats

Bulls Machete 2022

bulls-machete-2022-jpg

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, lange afstand, bikepacking

Met de Machete introduceert Bulls een volledig nieuw model voor zijn Gravel-productgamma. De fiets is speciaal ontwikkeld voor bikepacking en zware off-road avonturen, wat vooral tot uiting komt in de enorme bandenspeling, waardoor je banden tot 50 mm op 28 inch wielen kunt monteren. Er zijn ook talrijke inzetstukken met schroefdraad op de fiets, waarmee je bekerhouders en fietstassen kunt monteren om mee te nemen op de fiets. Bevestigingsmogelijkheden voor spatborden, bagagerekken en verlichting zijn natuurlijk ook aan boord. De Machete is verkrijgbaar in drie modellen met 1x aandrijving en carbon frame. De prijs varieert van €2.399 tot €4.699.

Ontdek alle Gravel & Cyclocross Bikes op de marktplaats

Cannonale SuperSix Evo SE/CX 2022

cannondale-supersix-evo-2022-png

Type: Gravelbike / Cyclocross Bike
Gebruik: Off-road, lange afstand, bikepacking, Cyclocross

Met de nieuwe SuperSix Evo SE en SuperSix Evo CX mikt Cannondale zowel op Gravel rijders als op mensen die op zoek zijn naar een nieuwe Cyclocrossfiets. In vergelijking met de Topstone is het lichtgewicht carbon frame veel sportiever en agressiever, wat zorgt voor aanzienlijk meer snelheid op de baan. De SE is uitgerust met de SRAM Rival AXS groepset met 22 versnellingen, terwijl de CX een mechanisch SRAM Force1 schakelsysteem met 11 versnellingen heeft. Er zijn ook verschillen in de bandenkeuze: Cannondale gebruikt 40C-banden voor de SE en een officiële cyclocrossband met de voorgeschreven breedte van 33C voor de CX. De prijs van de SE bedraagt €4.699 en die van de CX (op de foto) €4.199.

Ontdek alle Cannondale Gravel & Cyclocross Bikes op de marktplaats

Cube Agree 2022

cube-agree-2022-jpg

Type: Race Bike / Endurance Bike
Gebruik: Hoogtemeters, lange afstand, racing

De langeafstand-racer krijgt voor 2022 een volledig nieuw frame, dat opnieuw beduidend aerodynamischer is dan dat van zijn voorganger. Volgens de fabrikant kan tot 10 watt stroom worden bespaard. De rem- en schakelkabels zijn nu ook volledig geïntegreerd, wat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar natuurlijk ook bijdraagt aan de aerodynamica. De topmodellen SL en SLT hebben zelfs een volledig geïntegreerde carbon cockpit. Een andere nieuwigheid is de Aero opbergbox, die optioneel aan het frame kan worden bevestigd en zo wat opbergruimte aan boord brengt. De Agree zal verkrijgbaar zijn in vijf verschillende versies, van €2.499 voor het instapmodel tot €5.599 voor het topmodel.

Ontdek alle Cube Racefietsen op de marktplaats

KTM X-Strada 2022

ktm-x-strada-2022-jpg

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, dagelijks, bikepacking

Met de nieuwe X-Strada brengt KTM een fiets op de markt met een frame dat speciaal is ontworpen voor gebruik op Gravel. Het vorige model was meer gebaseerd op een omgebouwd racefietsframe en daarom werd het vanwege de grote vraag tijd om voor 2022 een eigen gravelframe te ontwikkelen. Met in totaal 10 verschillende modelvarianten is er voor elk wat wils, of het nu een carbon frame, 1x of 2x aandrijving, flatbar of spatborden met bagagedrager is, echt iedereen vindt hier de juiste fiets. Het topmodel is zelfs uitgerust met de nieuwe RockShox Rudy verende voorvork, die extra comfort biedt voor off-road uitstapjes. De prijs van de X-Strada ligt tussen €1.299 en €4.099.

Ontdek alle KTM Gravelbikes op de marktplaats

Merida Scultura Team 2022

merida-scultura-team-2022-jpg

Type: Race Bike
Gebruik: Hoogtemeters, lange afstand, racing

Lichter, comfortabeler, aerodynamischer - de nieuwe Scultura biedt aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger. De nieuwe Ramen is 38 gram lichter. Voor een betere aerodynamica is het frame vooral ter hoogte van de voorvork, de staande achtervork en de balhoofdbuis zodanig aangepast dat het, in combinatie met de volledig geïntegreerde cockpit, een energiebesparing van 9,8 watt bij 45 km/h mogelijk maakt. Maar ook het comfort wordt niet verwaarloosd, dus vertrouwt Merida op een bandenspeling van maximaal 30 mm. De bredere banden zijn bedoeld om de vermoeidheid van de rijder te verminderen en hem in staat te stellen langer en harder te rijden. De racer is verkrijgbaar voor €9.999.

Ontdek alle Merida Racefietsen op de marktplaats

Orbea Orca Aero 2022

orbea-orca-aero-2022-jpg

Type: Aero Bike
Gebruik: Hoogtemeters, korte afstand, tijdrit

Orbea heeft enkele aerodynamische verbeteringen aangebracht aan de nieuwe Orca Aero, waardoor 14 watt wordt bespaard bij een snelheid van 40 km/u en maar liefst 28 watt bij 50 km/u. Dit wordt mogelijk gemaakt door verschillende verfijningen aan het frame, de cockpit met interne kabels en de gereedschapskist, die zich op de onderbuis achter het voorwiel bevindt. Deze besparing wordt mogelijk gemaakt door verschillende verfijningen aan het frame, de nieuwe cockpit met intern verlegde kabels en ook door de gereedschapskist, die zijn plaats vindt op de onderbuis achter het voorwiel. In combinatie met de Aero bidon is de luchtstroom zo geoptimaliseerd dat de prestaties met de accessoires nog beter zijn dan zonder. Met uitzondering van de frameset zal de nieuwe Orca Aero verkrijgbaar zijn in 6 verschillende uitrustingsversies en een prijskaartje hebben tussen €3.999 en €9.599 euro voor het topmodel (zie foto). De frameset kost €2.999.

Ontdek alle Orbea Racefietsen op de marktplaats

Liv Langma 2022

liv-langma-2022-jpg

Type: Race Bike
Gebruik: Hoogtemeters, lange afstand, racing

Liv's fietsen, speciaal ontworpen voor vrouwen, krijgen ook een update voor 2022. De nieuwe Langma heeft aero-buizen en is tot 60 gram lichter dan het model van vorig jaar. Aangezien de fiets niet alleen snel, maar ook comfortabel moet zijn, biedt het frame nu de mogelijkheid om tot 32 mm brede banden op de wielen te monteren. De Langma is verkrijgbaar in de drie modelvarianten Advanced vanaf €2.299, Advanced Pro (op de foto) voor €3.999 en Advanced SL (prijs op aanvraag).

Ontdek alle Liv Bikes op de marktplaats

Scott Addict Gravel 2022

scott-addict-gravel-2022-jpg

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, lange afstand, bikepacking

Met de nieuwe Addict Gravel presenteert Scott de volledig herziene Avontuur- en Gravelbike voor het volgende modeljaar. Naast een aantal nieuwe kenmerken en verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, heeft het frame ook een nieuwe lakafwerking. De grootste vernieuwingen zijn de bandenvrijheid van 45 millimeter en de extra bevestigingspunten voor accessoires zoals spatborden, bikepacking tassen of extra bidonhouders. De bevestigingspunten zijn zodanig in het frame geïntegreerd dat zelfs degenen die de voorkeur geven aan een schone fiets aan hun trekken komen. De geïntegreerde kabelgeleiding zorgt ook voor aerodynamische voordelen en een strakke look. De Addict Gravel is verkrijgbaar in vier verschillende versies: Contessa Addict Gravel 15 (damesversie), Addict Gravel 30, Addict Gravel 10 (afgebeeld) en Addict Gravel Tuned. De prijzen variëren van €2.599 tot €8.699.

Scott Speedster Gravel 2022

scott-speedster-gravel-2022-jpg

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, lange afstand, bikepacking

De Speedster Gravel krijgt voor 2022 een volledig nieuw frame en wordt een echte Gravelbike dankzij de aanzienlijk bredere banden. De 45C Schwalbe G-ONE Bite banden zijn perfect voor ruw terrein, maar ze laten je ook op asfaltwegen niet in de steek. Een ander nieuw kenmerk is de volledig overzichtelijke kuip, waarin de kabels elegant in de voorsteven zijn weggewerkt. Net als zijn voorganger is de 2022 Speedster Gravel opnieuw verkrijgbaar in veel verschillende uitrustingsvarianten. Dit modeljaar zijn er ook twee EQ-modellen met af-fabriek gemonteerde spatborden. De prijs van de fiets ligt tussen €1.099 en €2.599.

Ontdek alle Scott Gravelbikes op de marktplaats

Specialized Crux 2022

specialized-crux-2022-jpg

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, Gravel/Cyclocross race

Met de nieuwe Crux, lanceert Specialized de lichtste gravel fiets ooit. Volgens de fabrikant weegt de fiets slechts 7,25 kg met de topuitrusting, wat ongelofelijk laag is, vooral in het grindsegment, als je bedenkt dat deze fietsen meestal buiten de gebaande paden worden bereden. De Crux is alleen verkrijgbaar met SRAM 1x aandrijving, maar ombouw naar 2x aandrijving is ook mogelijk, zij het alleen met een elektronische voorderailleur. Er zijn ook tal van bandenopties, zodat je kan rijden met banden tot 47 mm breed. De modellen liggen vrij ver uit elkaar: de Crux Comp begint bij €4.000, de Expert bij €6.000, de Pro bij €8.000 en het topmodel, de S-Works Crux (op de foto), kost maar liefst €12.200. De framesets zijn geprijsd op €3.000 en €4.500.

Ontdek alle Specialized Gravel & Cyclocross Bikes op de marktplaats

Trek Madone SL 2022

trek-madone-sl-2022-jpg

Type: Aero Bike
Gebruik: Sprint, korte afstand, racing

De Madone SL is dit jaar herzien en is nu standaard uitgerust met een T47 trapas. Het voordeel ten opzichte van de vroeger gebruikte BB90 trapas is enerzijds de verbeterde aanpasbaarheid aan crankassen met verschillende diameters en anderzijds is de trapas nu gemakkelijker te onderhouden, wat vooral voor hobby-monteurs een duidelijke verbetering is. Een ander voordeel van het T47 lager is dat het minder gevoelig is voor vervelende piepende en krakende geluiden. Bij geperste bottom brackets kunnen sneller hinderlijke geluiden optreden door de geringe fouttolerantie van de pasnauwkeurigheid. Naast de kleine technische veranderingen, biedt Trek ook nieuwe lakafwerkingen voor het nieuwe model. De prijs van de Madone SL6 is €4.999 en die van de Madone SL7 eTap (afgebeeld) is €7.299.

Ontdek alle Trek Racefietsen op de marktplaats

Trek Boone 2022

trek-boone-2022-jpg

Type: Cyclocross Bike
Gebruik: Cyclocross Racing

De nieuwe Trek Boone is nu nog lichter en de nieuwe buizenset van de Èmonda heeft ook de aerodynamica verbeterd. De kabels lopen nu rechtstreeks in het frame bij de cockpit, wat zorgt voor een strakke look. De fiets is verkrijgbaar als complete Boone 6 Disc of als frameset, die 270 gram lichter is dan de 2021 frameset. De prijs van de Boone 6 Disc bedraagt €3.499 en die van de frameset €2.499.

Trek Checkpoint 2022

trek-checkpoint-2022-jpg

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, lange afstand, bikepacking

De Checkpoint krijgt een nieuw frame, de talrijke veranderingen omvatten verbeterde aerodynamica, een aangepaste geometrie voor gravelgebruik en een grotere bandenspeling. Nu kun je tot 45 mm brede banden rijden met 700c wielen en tot 2,1 inch brede banden met 650b wielen. Als je voor een van de carbon modellen kiest, krijg je ook een opbergvak in de onderbuis en een geïntegreerde cockpit, wat de fiets een superstrakke look geeft. De Checkpoint is verkrijgbaar met zowel mechanische als elektronische 1- en 2-versnellings groepen. De prijs van de fiets ligt tussen €2.399 en €11.999.

Ontdek alle Trek Gravel & Cyclocross Bikes op de marktplaats

VSF Fahrradmanufaktur GX-1200 2022

vsf-fahrradmanufaktur-gx-1200-2022-jpg

Type: Gravelbike
Gebruik: Off-road, lange afstand, bikepacking

Ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van VSF Fahrradmanufaktur presenteert het in Oldenburg gevestigde bedrijf zijn eerste Gravelbike en introduceert het een geheel nieuwe productcategorie. De gelimiteerde 1e editie van de GX-1200 is al een heel goed voorproefje van wat komen gaat. Uitgerust met de 1x13-speed Campagnolo Ekar groepset en Shamal carbon wielen, staat niets het volgende avontuur meer in de weg. De focus ligt echter op het gloednieuwe gravel frame van Columbus staal, dat in combinatie met de nieuw ontwikkelde Columbus Futura carbon voorvork zorgt voor een comfortabele en toch wendbare rit in elke situatie. De GX-1200 wordt gecompleteerd door de beste carbon onderdelen van Ritchey, die ook voor een lager gewicht zorgen. De fiets zal begin 2022 verkrijgbaar zijn voor een prijs van €5.999.


Je bent op zoek naar goedkope resterende voorraad? Naar de racefiets Sale
De grootste selectie van alle Racefiets merken? Nu bij ons!


Foto's: Fabrikant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief