Plaats een advertentie

Deze racefietsen komen er (waarschijnlijk) aan in 2019

juni 20, 2018
Deze racefietsen komen er (waarschijnlijk) aan in 2019

Iedereen houdt van nieuwe fietsen en elk jaar zijn er genoeg releases om onze tanden in te zetten. Wie aandachtig kijkt, vindt nu al de nieuwste modellen op de profwedstrijden. Aan de hand van die sneak previews, een beetje speculatie en wat geruchten uit de wandelgangen, maakten we hier al een lijstje met nieuwe racefietsen die je kan verwachten in 2019.

Cannondale SystemSix

cannondale_systemsix_4-jpg

De fiets die al sinds de Abu Dhabi Tour opduikt in het peloton, is eindelijk officieel uitgekomen. Lees hier alles wat we te zeggen hebben over de SystemSix

Veel is er nog niet over geweten, buiten het feit dat er in de lijst met UCI-goedgekeurde fietsen niet bijstaat of het een disc of rim specific model is. Op alle foto's zie je enkel schijfremmen, dus de kans is groot dat de SystemSix enkel en alleen met rotors zal verkocht worden.

Met de Tour de France om de hoek, zal het niet lang duren voor we een officiële voorstelling krijgen.

Bekijk alle Cannondale racefietsen op BikeExchange

Giant Propel Rim

giant_propel_disc_2019-jpg

Hét paradepaardje van de Giant 2018 collectie was de Propel Disc. De herwerking van hun topmodel voor sprinters was enkel beschikbaar met schijfremmen. Giant liet toen zelf al weten dat dit misschien een risico kon zijn, mede omdat de Giant TCR met velgremmen consequent beter bleef verkopen dan de TCR Disc.

Als je gaat kijken in de lijst van de UCI, dan vind je de Giant Propel Advanced en de Giant Propel Advanced Pro terug met rim brakes. Het lijkt er dus op dat de profs als eerste zullen kunnen kiezen. Houd de renners van Team Sunweb dus maar in de gaten tijdens de Tour en het antwoord zal duidelijk worden.

Bekijk alle Giant racefietsen op BikeExchange

Giant Defy Disc

De Giant Defy was een van de eerste endurance fietsen waarmee hard ingezet werd op schijfremmen. Intussen is hij al aan zijn 4de jaar toe en kan een verfrissing niet achterblijven. Gezien de trends waarnaar endurancefietsen evolueren en het feit dat Giant erg inzet op hun eigen onderdelen, kan je vast wat speciale onderdelen verwachten die gericht zijn om comfort en all-terrain gebruik.

Bekijk alle Giant Defy aanbiedingen op BikeExchange

Trek Madone Disc

trek_madone_disc-jpg

Het is gebeurd: Er is nu ook een Trek Madone Disc! Zo heeft quasi elk groot merk nu zijn eigen aerobike met schijfremmen.

Bekijk alle Trek racefietsen op BikeExchange

Specialized Allez Sprint Disc

specialized_allez_sprint-jpg

De Allez Sprint probeert ons af te leren dat carbon hét enige framemateriaal kan zijn voor topfietsen. En het lukt; de Allez Sprint is licht, stijf en heeft aero buizen die je voordien niet op een alu fiets zag. De fiets wordt gebruikt door het Amerikaanse Procontinentale team Hagens-Berman Axeon van Axel Merckx.

De Allez Sprint zit een beetje op eenzame hoogte, omdat er niet echt andere aluminium aerobikes op de markt zijn. Met een schijfremversie kan Specialized er een nog breder publiek mee aanspreken.

Bekijk alle Specialized racefietsen op BikeExchange

Specialized Venge Disc

specialized_venge_2019-jpg

Bora-Hansgrohe en Quick-Step Floors zijn tijdens de Dauphiné en Ronde van Zwitserland gespot op nog nooit geziene aerofietsen met schijfremmen. In de aanloopweek naar de Tour werd officieel duidelijk dat het om de nieuwe Venge ging (verrassing!). Weg met het vreemde stuur van de Venge Vias, de nieuwe versie heeft een meer klassieke look en wordt voorlopig erg enthousiast onthaald door zowel profs als de pers.

BMC Timemachine Road

[Hij is er! lees hier alles over de BMC Timemachine R01](https://www.bikeexchange.be/blog/nieuwe-2019-bmc-timemachine-road-aero-bike-10-weetjes9

bmc_timemachine_2019_2-jpg

Bekijk alle BMC racefietsen op BikeExchange

Lapierre Xelius SL 2

Lapierre, bekend van FDJ en renners als Arnaud Démare en Thibaut Pinot, heeft de Xelius SL als fiets voor de klimmers. Hij staat in de markt als een allrounder, dus de geüpdatede versie zal buiten lichter ook stijver, maar toch comfortabeler zijn. Als Frans merk lijkt een Tour de France presentatie ook niet uitgesloten.

Bekijk alle Lapierre racefietsen op BikeExchange

Orbea Orca Aero Disc

orbea_orca_disc-jpg

De Orbea Orca Aero werd 10 maanden geleden uitgebracht en alles wijst erop dat een disc-versie er zit aan te komen. Gezien de Orca Aero helemaal nog niet oud is, verwachten we geen al te grote veranderingen aan de algemene bouw van de fiets. Enkel ietwat aangepaste vorken om de schijfremmen volledig hun ding te kunnen laten doen.

Pinarello Dogma K10S rim brake

De Dogma K10S Disk is Team Sky's fiets voor de kasseien. Hij heeft 1cm aan elektronisch gecontroleerde suspensie om kasseien beter te verteren. Indertijd werd enkel een disc-variant bekendgemaakt, maar Geraint Thomas en kompanen hebben dit jaar de klassiekers gereden om dezelfde fiets met velgremmen. Nu staat hij ook officieel op de UCI-lijst en zal een release niet lang achterblijven.

Ben je al geprikkeld door deze teasers? En wat wil jij graag op de markt zien komen in 2019? Genoeg stof tot nadenken voorlopig.

(bron en foto's: CyclingTips)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief