Plaats een advertentie

Nieuwe Scott Foil Aero racefiets 2021: wat je moet weten

augustus 31, 2020
Nieuwe Scott Foil Aero racefiets 2021: wat je moet weten

Zelfs als de Tour de France iets later in 2020 van start gaat, betekent dit niet dat er geen nieuwe technische innovaties te ontdekken zijn in de aanloop naar 's werelds grootste jaarlijkse sportevenement. In samenwerking met het WorldTour-team Mitchelton-SCOTTT heeft het Zwitserse Scott Bikes de nieuwste versie van zijn aero racefietsen geïntroduceerd, de Foil. Met een groot aantal verfijningen die zijn aangebracht op een reeds bewezen racewinnaar op alle gebieden, zullen wij je begeleiden bij alles wat je moet weten over de 2021 Scott Foil.

In één oogopslag

  • Prijs: vanaf 3.999 €

  • Categorie: Aero racefiets

  • Groepenset/remmen: Elektronische & mechanische groepen, alleen schijfremmen

  • Beschikbaarheid: wordt later bekend gemaakt


new-2021-scott-foil-what-to-know-3-jpg

Terwijl dit meer een kwestie is van lichte optimalisaties dan van een fundamentele vernieuwing, wil de Scott Foil 2021 voortbouwen op het succes van zijn voorgangers. Sinds de introductie tien jaar geleden heeft de Foil de Palmares gewonnen, waaronder 182 World Tour-winsten, 33 grote Tour-etappe-overwinningen, vier monumenten en één Wereldkampioenstitel.

Voor volgend jaar en daarna zal de Foil 2021 een strakke nieuwe esthetiek hebben met volledig geïntegreerde bedrading. Dit geïntegreerde bekabelingssysteem is te danken aan het geïntegreerde iC SL stuursysteem, geleend van de onlangs herbouwde Scott Addict RC. Tegelijkertijd is de vork opnieuw ontworpen om te passen bij het nieuwe bedradingssysteem. De nieuwe vork, in combinatie met de geïntegreerde cockpit, betekent dat zowel elektronische als mechanische schakelkabels, samen met de remslangen, door de balhoofdbuis en binnen in de voorvork naar de motor worden geleid, wat zorgt voor een ultraschone set-up aan de voorkant.

new-2021-scott-foil-what-to-know-4-jpg

Opmerkelijk is dat het frame van de Foil 2021 min of meer identiek is aan het originele model 2020, ondanks de aanpassingen aan het geïntegreerde stuur en de vork. Net als bij het vorige model zijn er twee verschillende carbon lay-up opties beschikbaar, waarbij het vlaggenschip Foil Pro punten scoort met Scott's HMX koolstofvezelmix, terwijl de rest van het assortiment gebruik maakt van de tweederangs HMF koolstofvezelmix. Als we bij het frame blijven, zal Scott voor 2021 de schillende verf op de nieuwe Foil verdubbeld hebben, wat we hier bij BikeExchange HQ zeker op prijs stellen.

new-2021-scott-foil-what-to-know-1-jpg

Een verdere fijnafstemming is een verbetering ten opzichte van de aangekondigde bandenrelease, waarbij Scott beweert dat de motor nu tot een 30c-band zal slikken, waarbij alle nieuwe motoren uit de showroom standaard met 28c-banden worden geleverd. Deze extra bandafgifte is vooral te danken aan het feit dat de Foil schijfremspecifiek is, zoals bijna elke nieuwe racefiets die dit jaar op de markt komt.

Terwijl vier versies van de 2021 Scott Foil wereldwijd en lokaal verkrijgbaar zullen zijn, lijkt het erop dat de nederlandse fietsen winkels drie verschillende versies van de 2021 Foil zullen ontvangen. Op het moment van publicatie zijn er nog geen foto's van de afzonderlijke series en de bijbehorende kleurmogelijkheden beschikbaar.

new-2021-scott-foil-what-to-know-5-jpg

De prijs- en bouwspecificaties voor de in Nederland geleverde Foil modellen uit 2021 zijn als volgt;

  • Scott Foil Pro: 8.999 € Scott Foil HMX frame en vork, Syncros Creston iC SL geïntegreerd stuursysteem, Shimano Dura-Ace R9170 Di2 groep, Syncros Capital 1.0 50 wheelset, 28c Schwalbe Pro One TL band.

  • Scott Folie 20: 5.599 € Scott Foil HMF frame en HMX voorvork, Syncros Creston iC SL geïntegreerd stuursysteem, Shimano Ultegra R8070 Di2 groep, Syncros RR 2.0 Disc wheelet, 28c Schwalbe One band.

  • Scott Folie 30: 3.399 €

    Scott Foil HMF frame en HMX voorvork, Syncros Creston iC SL geïntegreerd stuursysteem, Shimano Ultegra R8020 groep, Syncros RR 2.0 Disc wheelet, 28c Schwalbe One band.

Images courtesy of Mitchelton-SCOTT

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief