Plaats een advertentie

Mountainbikes 2022: alle Mountainbike nieuws

juni 04, 2021
Mountainbikes 2022: alle Mountainbike nieuws

Wij selecteren de hoogtepunten van het nieuwe modeljaar en geven je de laatste informatie over de populairste merken. Ontdek hier meer details over de gloednieuwe modellen en vind geschikte aanbiedingen op de marktplaats.

Focus | Rocky Mountain | Santa Cruz | Scott | Trek

Ontdek alle 2022 Mountainbike modellen op de marktplaats

Focus Jam 2022

focus-jam-2022-png

Type: 29er Trail-Fully
Gebruik: Trail, all mountain

De Jam wordt opnieuw gelanceerd voor 2022. Hij wordt geleverd met een volledig nieuw aluminium frame, 29" wielen en de positie van de achterschokdemper is ook veranderd. Deze is nu evenwijdig aan de bovenbuis, terwijl hij in het frame van de voorganger nog verticaal stond. Daarnaast krijg je 150 mm veerweg voor en achter, de mogelijkheid om de geometrie aan te passen met een flip-chip en om een frametas in de framedriehoek te monteren. De Jam is verkrijgbaar als 6.8 voor € 2.399, als 6.9 voor € 2.999 en als 6.0 LTD met de topuitrusting (afgebeeld) voor € 3.999.

Focus Thron 2022

focus-thron-2022-png

Type: 29er Trail-Fully
Gebruik: Trail, all mountain, tour

Vergeleken met zijn grote broer, de Jam, heeft de Throne een iets minder agressieve geometrie en is daarom bijzonder geschikt voor beginnende fietsers. Hij staat echter niet zo ver van de Jam af, het kleine broertje is ook uitgerust met het eigen F.O.L.D. achterdriehoeksysteem en dus ook perfect geschikt voor gevorderde trails. De veerweg van vork en schokdemper is 130 mm, de schokdemper staat ook parallel aan de bovenbuis zoals bij de Jam en voor het frame is aluminium gebruikt. De motor is verkrijgbaar in de versies 6.8 (€ 2.199), 6.8 EQP (€ 2.199) en 6.9 (€ 2.799).

Ontdek alle Mountainbikes op de marktplaats

Rocky Mountain Insinct 2021/22

rocky-mountain-instinct-2021-2022-jpg

Type: 27,5/29er Trail-Fully
Gebruik: Trail, all mountain

Nu de Thunderbolt niet langer verkrijgbaar is, moet de nieuwe Instinct het gat opvullen en evenzeer de opvolger zijn van de vorige Instinct. Voor het nieuwe model is de veerweg iets vergroot, zodat de motorfiets is uitgerust met 150 mm veerweg voor en 140 mm achter. De afstelmogelijkheden worden geboden door de Ride 9-afstelling, waarmee de stuurhoek in negen standen met maximaal één graad kan worden versteld, en een Flip Chip waarmee de liggende achtervork met 10 mm kan worden verlengd. Voor de maten XS en S gebruikt Rocky Mountain 27,5" wielen en vanaf maat M wordt de fiets geleverd met 29" wielen. De Instinct is verkrijgbaar in vijf verschillende configuraties met aluminium of carbon frames en natuurlijk als frameset. Afhankelijk van de uitrusting varieert de prijs van € 3.700 tot € 11.500.

Ontdek alle Rocky Mountain Mountainbikes op de marktplaats

Santa Cruz Blur 2022

santa-cruz-blur-2022-jpg

Type: 29er Race-Fully
Gebruik: Cross country, race, trail

De Californiërs hebben de Waas volledig herontworpen en aanzienlijk afgeslankt. Het eigen VPP achterdriehoek, dat nog in de voorganger was gemonteerd, moest voor het nieuwe model plaats maken voor een nieuwe, lichtere achterdriehoek met flexibele achtervorken. Volgens Santa Cruz is er een hele 289 gram bespaard, zodat het frame in maat L inclusief schokdemper slechts 1975 gram weegt. De Blur zal verkrijgbaar zijn in twee modellen, de cross-country versie Blur, met 100 mm veerweg voor en achter en de Blur TR, met 120 mm voor en 115 mm achter. De prijzen zijn nog niet bekend, behalve voor de frameset met 3.399 dollar.

Santa Cruz Bronson 2022

santa-cruz-bronson-2022-jpg

Type: 27,5/29er Enduro-Fully
Gebruik: Enduro, All Mountain

In tegenstelling tot het model van vorig jaar, wordt de nieuwe Bronson nu geleverd met een wielmix (MX) met 27,5 inch achter en 29 inch voor. De achterkant moet wendbaarder aanvoelen en het grote voorwiel moet voor extra veiligheid en stabiliteit zorgen. Voor het frame kunt u kiezen tussen aluminium en twee soorten carbon. De voorvork van 160 mm en de achterschokdemper met 150 mm veerweg maken van de Bronson een echte enduro die elk parcours aankan. De Bronson is geprijsd tussen € 3.399 en € 10.899.

Ontdek alle Santa Cruz Mountainbikes op de marktplaats

Scott Spark 2022

scott-spark-2022-jpg

Type: 29er XC/Trail-Fully
Gebruik: Cross Country, Trail, All Mountain

Met de nieuwe Spark heeft de Zwitserse fabrikant zichzelf weer eens overtroffen. Scott heeft de fiets een volledig nieuw frame gegeven en, natuurlijk, nieuwe, verbeterde rijeigenschappen. Maar als je je afvraagt waar de achterschokdemper zit, zul je waarschijnlijk verrast zijn, want de nieuwe Spark zit in het frame, boven de trapas en geeft de fiets een unieke look. Maar je hoeft de fiets niet helemaal te demonteren om de achterschokdemper af te stellen, want met een TwinLoc 2 hendel kan je de achterschokdemper comfortabel vanaf het stuur afstellen. Als je echter bij de schokdemper moet komen, kan je de twee afdekplaatjes op de onderbuis en de zitbuis eenvoudig verwijderen.
Maar eerst moet je een model kiezen, want Scott laat je kiezen uit 21 verschillende modellen en uitrustingsvarianten. Daaronder zijn volledig carbon frames, aluminium frames en een mengeling van beide. Het modellengamma is verdeeld tussen de Spark RC cross-country modellen met 120mm / 120mm veerweg en de Spark 900 trail modellen met 130mm / 120mm veerweg. De prijzen voor de Spark RC-modellen variëren van 3.599 euro tot 12.999 euro, terwijl de Spark 900-modellen variëren van € 2.399 tot € 12.999.

Ontdek alle Scott Mountainbikes op de marktplaats

Trek Session 2022

trek-session-2022-jpg

Type: 27,5/29er Downhill-Fully
Gebruik: Downhill, trail

Trek presenteert de nieuwe versie van zijn succesvolle downhill fiets. In tegenstelling tot zijn voorganger is de nieuwe Session echter alleen verkrijgbaar met een aluminium frame, dat aangenamer zou moeten zijn om mee te rijden dan het carbon frame en dat ook wat comfortabeler is bij hevige schokken. Ook nieuw is de achterdriehoek, die de motorfiets beter controleerbaar maakt bij het remmen. Deze bevat ook een katrol boven de crank die de terugslag van het pedaal minimaliseert. Maar er is ook geen tekort aan verstelbaarheid, want de nieuwe Session biedt met Flip-Chip, Mino Link en balhoofdcups genoeg verstelmogelijkheden voor verschillende rijders. De wielmaat is ook volledig selecteerbaar, dus een mullet setup kan ook als optie worden gereden. Voor de juiste framemaat van het model 2022 is de reikwijdte doorslaggevend, deze kan worden gekozen uit drie maten. De fiets is verkrijgbaar in de modelvarianten Session 8 voor € 4.999, Session 9 voor € 6.999 en voor de framekit is € 2.999 verschuldigd.

Ontdek alle Trek Mountainbikes op de marktplaats


Je bent op zoek naar goedkope uitverkoop? Naar de Mountain Bike Sale
De grootste selectie van alle MTB merken? Nu bij ons!


Foto`s: fabrikant

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief